Guider

Tips och tricks för iPhone XR

Med förbeställningarna av den nya iPhone XR på väg att hälla in kan du välja en enhet som passar ditt val av färg och ger dig möjlighet att lagra du behöver. Om du är angelägen om att beställa telefonen så snart förbeställningsalternativet är igång är du redo att ta en modell med en skärmstorlek på 6,1 tum. Men även om du planerar att stå upp tidigt på telefonens specifika lanseringsdatum eller hålla dig vaken till sent på kvällen kanske du inte kan få den modell du vill ha. Att förbeställa enheten är det bästa alternativet du har nu om du vill undvika publiken. Om du vill vara en av de första som tar tag i den här modellen måste du gå med klockan före midnatt. Det bästa tricket är att plocka upp den modell du vill när telefonens förbeställning kommer live precis som folk gjorde före lanseringen av iPhone XS eller iPhone Max.Du kan behöva spendera lite tid medan du läser igenom den här guiden innan du gör förbeställningen. Låt oss se listan över iPhone XR-tips och tricks.

Se även: Så här ställer du in iPhone XR

Tips och tricks för iPhone XR

1. Saker att göra

Även om förbeställningsalternativet för iPhone XR ännu inte har börjat kan du alltid besöka Apple Inc: s webbplats och välja din favoritmodell. Du kan göra processen med att förbeställa snabbare när du börjar titta på alternativen i förväg. Lyckligtvis kanske du inte längre behöver hoppa igenom en massa olika menyer när förbeställningen startar om du väljer tidigare. Följande tips hjälper dig att plocka upp favoritmodellen på iPhone XR.

  • Öppna Apple Store-appen eller iPhone XR-sidan i webbläsaren
  • Logga in på det konto du vill använda för att förbeställa telefonen
  • Välj nu vilken modell du väljer bland de tillgängliga alternativen
  • Du kan välja det lagringsalternativ du vill ha och färgen tillsammans med betalningsmetoden
  • Om du väljer att arbeta från Apples webbplats för det här jobbet kan du klicka på hjärtat bredvid knappen Välj. Men om du arbetar från Apple Store-appen kan du helt enkelt trycka på hjärtat på den övre högra delen

När du har slutfört stegen ovan hjälper det dig att lagra enheten i dina favoriter. Så snart förbeställningen av den här nya enheten går live kan du besöka favoriterna och sedan trycka på den enhet du har valt. När du öppnar webbplatsen måste du klicka på det lilla fältet längst upp till höger för att besöka favoriterna eller klicka på den blå ikonen om du använder Favoriter via Apple Store-appen. Du är nu redo att köpa telefonen.

2. Förbättra enhetens hastighet

Precis som de andra enheterna i iPhone-familjen kan den nya iPhone XR bli trög över en tidsperiod. Medan du stänger av enheten kan det hjälpa dig att rensa minnet kan du ta bort några av bilderna, filerna och apparna eller arkivera dem i molnet också för att hjälpa dig att frigöra utrymme på enheten. Du måste besöka Inställningar för att ta reda på de appar som uppdateras i bakgrunden och därmed förbruka enhetens dyrbara kraft. Uppdatering av iOS på enheten kan öka hastigheten.

3. Gör telefonen förebyggande mot hack

Medan du kan öppna iPhone XR med Face ID kan telefonen bara kallas helt säker när ingen kan gissa lösenordet. IOS kanske ber dig att använda ett sexsiffrigt lösenord men du kan säkert göra enheten säkrare med ett lösenord gjord av alfabet och siffror. Om du vill ändra enhetens lösenord kan du gå till Inställningar  och trycka på ID och lösenord . När enheten uppmanar dig att ange ett nytt lösenord kan du trycka på alternativ för lösenord och anpassad alfanumerisk kod. Du är nu redo att ändra lösenordet i den nya enheten men se till att du kan komma ihåg det.

4. Gå med i FaceTime-gruppen

När du går med i en grupp kan du ringa cirka trettiotvå deltagare samtidigt. Allt du behöver göra är att ange mer än en kontakt i adressrutan när du startar chatten. Det finns brickor som visar deltagarna och du måste trycka på varje sida för att få personen framför din syn.

5. Påminner dig om att ringa senare

IOS kan påminna dig om att ringa senare och vad du behöver göra är att trycka på knappen Påminn mig senare ovanför bilden. Oavsett om du vill att enheten ska påminna dig om samtalet inom en timme eller mer är ditt val. Se dock till att du har laddat upp kontaktuppgifterna så att enheten kan hitta din adress. Tiden baseras till stor del på GPS-rörelserna.

6. Anpassa ringsignaler

Baserat på de musikspår som finns i iTunes-biblioteket kan du välja att anpassa ringsignalen i enheten. Du kan skapa en dubblettversion av spåret du vill ha för ringsignalen, konvertera filtypen och importera den till iTunes som en av ringsignalerna. Efter detta kan du synkronisera ringsignalen med telefonen. Du kan dock skapa ringsignal efter eget val från en egen ljudskapning också och det kommer att bli användarvänligt på den här enheten.

7. Låsa upp skärmen

Det är lätt att låsa upp enheten genom att helt enkelt titta på den. Om du redan har skapat Face ID genom att besöka inställningssidan kan du slutföra en serie steg som att rotera huvudet i en cirkelrörelse så att telefonen kan fånga ditt ansikte i olika vinklar. Efter att Face ID-inställningen är klar är du redo att titta in på skärmen och låsa upp enheten enkelt, till skillnad från alternativet för fingeravtryck i tidigare modeller. Du kan också lägga till två olika profiler när du vill låsa upp telefonen med ett annat utseende eller vill dela enheten med någon.

8. Ta skärmdumpen

Även om hemknappen saknas i den nya iPhone XR är det enkelt att ta en skärmdump med den här enheten. Du måste hålla volym upp och strömknappen samtidigt och trycka på knapparna så snabbt som möjligt. Medan du håller ned knapparna måste du dra upp ett annat fönster för att stänga av strömmen. När du har tagit skärmdumpen kan du markera eller redigera bilden.

9. Anpassning av kontrollcentret

Du har väntat på att göra detta länge. Besök bara Inställningar och kontrollcenter och slutligen anpassa kontroller . Kontrollerna som visas finns överst och du måste trycka på minustecknet för att ta bort och trycka och hålla dem runt för att göra önskade ändringar på enheten.

10. Skaka enheten för att ångra

Det här verkar vara lite konstigt från början, men det kan spara dig när du skriver en lång mening och sedan raderar den av misstag från enheten. Skaka bara en telefon lite, så kan du ta med Ångra-om-rutan för att slutföra resten av arbetet.

11. Aktivera Stör ej under körning

Du har hört talas om alternativet Stör ej men det är bra att veta om de olika varianterna av detta läge. Besök Inställningar och gå sedan till alternativet Stör ej och under det Stör inte under körning och tryck på Aktivera. Du kan välja mellan alternativen Manuellt och automatiskt beroende på ditt val. Om du tycker att det här alternativet är störande kan du stänga av det också.

12. Åtkomst till porträttbelysningen

IPhone XR har bara några få porträttbelysningsfunktioner, men det kan fortfarande ge attraktiva effekter med mycket lite tid och ansträngning. När du öppnar kameraappen kan du svepa över den roterande menyn längst ner för att komma till porträttläget. Du kan trycka på Naturligt ljus för att göra ansiktet ljusare på fotografiet.

13. Ta en bättre selfie

Medan selfies fortsätter att dominera mobiltelefonernas åtgärder kan du använda ett trick om du inte är nöjd med den selfie du tar med den nya iPhone XR. Med hjälp av volymknappen på det bifogade hörlursparet när kameraappen är öppen kan du ta bättre selfies. Det hjälper dig inte bara att ta kraftfulla selfies som ser mer naturligt ut utan minskar telefonens skakningar kraftigt.

14.Klar att beställa

Om du redan planerar att göra en förbeställning av den här modellen kanske du känner spänningen inom och redo att göra alla knep och tips med olika applikationer för att förbättra dess prestanda. Är du redo att använda telefonen och tillämpa tricks och tips? Du kan prova tipsen ovan eller mer för att förbättra din upplevelse av hantering av den nya enheten.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found