Guider

Hur man tar bort Opera Browser helt

Om du använder Opera och inte är nöjd med dess funktionalitet och gränssnitt kan du alltid ersätta den med en mer funktionell webbläsare som passar alla dina behov. Genom att använda standardavsnittet för Windows Kontrollpanelen "Program och funktioner" kan du ta bort Opera Browser. Men för fullständig borttagning måste du kontrollera om det finns några data kvar i mapparna som finns på C-enheten. Den här guiden visar hur du tar bort Opera-webbläsaren helt.

Du kan också läsa: Så här ändrar du kortnummertema i webbläsaren Opera

Hur man tar bort Opera Browser helt

Följ instruktionerna om du vill ta bort Opera från din dator:

Gå först till Kontrollpanelen. Klicka och håll på Start med höger musknapp och välj Kontrollpanelen. Där hittar du alternativet "Program och funktioner".

Klicka på den och det kommer att finnas en lista över alla installerade program. Hitta Opera Stable och högerklicka på "Avinstallera".

Då bör du markera alternativet "Ta bort mina Opera-användardata" eftersom det här alternativet gör att du kan bli av med alla filer. Klicka därefter på knappen ”Avinstallera”.

Då måste du hitta mappen "Opera" i C: \ Program Files \ och ta bort den.

För fullständig borttagning kan du hitta de två dolda mapparna. Men innan du hittar dem måste du aktivera alternativet "Visa dolda filer, mappar och enheter" i File Explorer. Klicka på Start <File Explorer och klicka på fliken "View" högst upp. Klicka sedan på "Alternativ" till höger på skärmen och öppna den. Klicka sedan på fliken "Visa" i det öppna fönstret och aktivera alternativet "Visa dolda filer, mappar och enheter", klicka på "Använd" och "OK".

Navigera sedan till den dolda mappen - C: \ Användare \ användarnamn \ AppData \ Roaming \ Opera Software och ta bort den.

Den andra dolda mappen innehåller användarcache. Det måste också tas bort. Du hittar det här - C: \ Användare \ användarnamn \ AppData \ Local \ Opera Software.

Så snart du tar bort den sista mappen kommer alla komponenter i Opera-webbläsaren att tas bort från din dator.

Bildkälla: www.brand.opera.com

Du kan också läsa: Så här lägger du till bokmärken i Opera-webbläsaren

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found