Guider

Så här inaktiverar du Windows Defender i Windows 10

Microsoft Windows 10 är det mest populära operativsystemet idag och på grund av det lockar det virusskapare. Därför integrerar de antivirusprogram. Microsoft försöker skydda säkerheten för sina användares data, och under många år levererar de sitt eget operativsystem med Windows Defender. Trots att detta antivirusprogram är mycket bra använder de flesta andra pålitliga och beprövade lösningar. För det första inaktiverar nytt antivirusprogram Windows Defender automatiskt. I vissa fall kan det dock vara nödvändigt att utföra denna procedur manuellt. Den här guiden visar hur du inaktiverar Windows Defender i Windows 10.

Du kan också läsa: Så här inaktiverar du Windows 10 automatiska uppdateringar

Så här inaktiverar du Windows Defender i Windows 10

I äldre versioner av Windows 10 var det enkelt att inaktivera Defender, men med lanseringen av Windows 10 bestämde utvecklarna att komplicera denna uppgift. Att inaktivera Windows Defender 10 tillfälligt är inte svårt, men att inaktivera det helt, kan det vara lite knepigt i Group Policy Editor. Men med hjälp av den här guiden kan även en nybörjad datoranvändare enkelt göra det. Du har två val: att inaktivera Windows Defender 10 permanent eller tillfälligt.

Inaktivera Windows Defender tillfälligt

Klicka på "Start" <"Inställningar" <"Uppdateringar och säkerhet" <"Windows Defender" och stäng av "Realtidsskydd". Denna metod inaktiverar Windows Defender under en kort tid. 15 minuter senare startar den automatiskt igen. Om ett sådant alternativ inte passar dig, använd därför följande metod.

Inaktivera Windows Defender permanent

För att inaktivera standardantivirusprogrammet under lång tid (tills du behöver sätta på igen) måste du gräva lite djupare i Local Group Policy Editor: öppna "Kör" med en tangentkombination «Win + R» och skriv “gpedit.msc” och klicka på “OK”. Klicka på "Datorkonfiguration" <"Administrativa mallar" <"Windows-komponenter" <"Windows Defender" <"Realtidsskydd" dubbelklicka på den och välj alternativet "Enabled" för att stänga av Windows Defender. Klicka på “OK” och stäng redigeringsfönstret.

Du har just lärt dig hur du helt inaktiverar Windows Defender.

Bildkälla: www.techspot.com

Du kan också läsa: Så här delar du filer mellan datorer i Windows 10

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found