Guider

Samsung Galaxy S7 Edge-meddelande låter inte fungerar - hur man fixar det

Galaxy S7 Edge är utan tvekan en fantastisk enhet att äga, men om någon av dess funktioner slutar fungera, kommer upplevelsen av att använda telefonen inte vara lika trevlig. Meddelanden är mycket viktiga, och en av de frågor som kan visas är relaterad till aviseringsljud. Vissa användare rapporterade att meddelandelyden inte fungerar på deras Samsung Galaxy S7 Edge.

Om du konfronteras med Samsung Galaxy S7 Edge-meddelandet låter det inte fungerar, behöver du inte få panik eftersom det händer på grund av några plötsliga förändringar i inställningsmenyn och du kan enkelt fixa det genom att gå igenom några enkla steg.

Se även: Hur man stänger av S Voice på Samsung Galaxy S7 och S7 Edge

Sätt att fixa Galaxy S7 Edge Inga meddelande ljud:

Metod 1: Starta om enheten

Detta är det första steget att följa för att lösa Galaxy S7 Edge-meddelandet låter inte fungerar. Detta är ett mycket litet steg men kan i många fall fungera som en charm. För att tvinga omstart eller omstart behöver du bara trycka länge på ström- och volym ned-knappen helt och hållet i 9-10 sekunder tills telefonen vibrerar, stängs av och startar om. Det är allt. Kontrollera nu om aviseringsljudet fungerar.

Metod 2: Ändra aviseringsljudet

Ibland kan omstart kanske inte visa sig vara till hjälp för dig, men det kan bara fungera att ändra meddelandeljudet. Så du kan prova om det kan fixa Galaxy S7 Edge-meddelandet låter inte fungerar för dig. Så här ändrar du aviseringsljudet:

  • Från startskärmen trycker du på Appar
  • Klicka sedan på inställningar och välj Ljud & vibration
  • Bläddra ner för att ta reda på alternativmeddelandeljudet
  • Klicka här på standardaviseringsljudet och välj sedan önskat meddelandeljud att ställa in.

Metod 3: Se till att tyst eller vibrationsfunktionen inte är aktiverad

Om du har provat dessa två steg men situationen är densamma, är nästa sak att försöka kontrollera om tyst eller vibrationsfunktionen är aktiverad på din enhet. För att kontrollera det:

  • Tryck först på volymknappen på sidan av enheten för att justera ljudet
  • Sänk sedan volymen tills vibrationsikonen visas på skärmen. Detta aktiverar vibrationsläget och ikonen visas i meddelandefältet.
  • Fortsätt att minska volymen tills tyst ikon visas i meddelandefältet som säger att din enhet är i tyst läge.
  • Svep nu ner meddelandefältet och tryck på inställningar
  • Klicka sedan på ytterligare volyminställningar från snabbinställningsmenyn
  • Tryck på ljud och vibrationer nu och justera ljudet efter behov.

Metod 4: Kontrollera om aviseringen är blockerad

En annan anledning till att textmeddelandeljudet inte fungerar i din S7 Edge-enhet kan bero på att meddelandet blockeras på något sätt. Så kontrollera om den är blockerad genom att gå mot Inställningar> Program> Programhanterare och hitta meddelandealternativet. Klicka nu på Meddelande och se om det är blockerat. Om den är blockerad, ändra den så att den tillåts så löses problemet enkelt.

På samma sätt, om meddelandet blockeras på låsskärmen, får du inte ljud för någon anmälan. Så, för att kontrollera det, gå till Inställningar> Låsskärm och säkerhet> Meddelande och se om det är blockerat. Ändra det för att tillåta igen om det blockerades.

Metod 5: Kontrollera spelverktygen

Om du spelade något spel nyligen och började möta problemet strax efter det kan det vara spelverktygen som orsakar problemet. Ibland dyker spelverktygen upp när du startar ett spel först och den första frågan att ställa in är Inga varningar under spelet. Om du har ställt in detta och glömt det, kolla sedan genom att gå till Inställningar> Avancerade funktioner> Spel och spelverktyg och göra nödvändiga ändringar.

Det här är stegen du kan följa för att åtgärda inget ljudproblem på Samsung Galaxy S7 Edge och vi hoppas att en av ovanstående metoder fungerar för dig.

Se även: Samsung Galaxy S7-skärmen slås inte på - Hur fixar du det