Guider

Så här fixar du Touchwiz Lag på Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy's flaggskepp Galaxy S7 är laddad med specifikationer och några riktigt coola funktioner. Den metalliska skönheten har spännande funktioner inklusive AMOLED-skärm, gorillaglas, utökat minne och så många andra saker. Telefonen är fjäderlätt och ger en fantastisk upplevelse för sina användare. Samsung har inkluderat allt som en elegant telefon borde ha. Android-telefonen har i vissa fall drivits av Exynos 8890 och Qualcomms Snapdragon 820. Även om båda är kraftfulla marker finns det tillfällen att telefonens prestanda eller TouchWiz ibland kan vara svag. I den här artikeln kommer vi att dela några lösningar som du kan försöka för att fixa TouchWiz-fördröjning på Samsung Galaxy S7

Se även: Hur man fixar Samsung Galaxy S7 förvrängt ljudproblem

Glitch: TouchWiz Lag på Samsung Galaxy S7

Även om Galaxy S7 är mycket snabbare än sina föregångare har många användare upplevt fördröjning vilket kanske är ett symptom på TouchWiz Skin.

Jobba runt

För Samsung-användare kan TouchWiz enkelt täckas över av en launcher, stänga av vissa funktioner som S-Voice eller till och med att rota din telefon.

En app-launcher från tredje part som Nova launcher eller Google Now launcher kan enkelt laddas ner och installeras för att påskynda din telefon. Detta ändrar bakgrundsbild, tema, ikoner och animering. För de flesta användare har detta hjälpt och gjort enheten mjukare och snabbare.

Potentiella lösningar

Lösning 1:

Den första potentiella lösningen på TouchWiz-problemet kan vara att rensa cachepartitionen på din enhet. Följ stegen nedan för att rensa cacheminnet på din Galaxy S7.

 • Stäng av din Galaxy S7.
 • Håll ned Power, Home, Volume Down-knapparna tills Samsung-logotypen visas, släpp nu knapparna.
 • Tryck på Volym ned-knappen kontinuerligt tills du kommer till Torka cachepartition. Du kan nu välja det med strömbrytaren, klicka på Ja.
 • Processen tar lite tid, vänta tills proceduren är klar.
 • Nu kan du starta om din Samsung Galaxy S7.

www.talkandroid.com

Lösning 2:

En annan lösning på problemet kan vara att du stänger av levande bakgrundsbilder. Levande bakgrundsbilder kan påverka enhetens prestanda på ett negativt sätt. Ha en rak bild eller bild till din tapet så kommer du antagligen märka skillnaden.

Lösning 3:

En mer permanent lösning på problemet kan vara att kontrollera och ändra animationerna på Galaxy S7. Först måste du få tillgång till ett dolt utvecklaralternativ på din enhet. I meddelandefältet väljer du Inställningar och går till panelen System och väljer Om enhet och letar efter Build Number, du måste klicka på den här rutan 7 gånger, vilket aktiverar de dolda utvecklarmenyn.

Det finns tre ändringar i inställningarna som måste göras.

 • Du måste gå till Inställningar> Utvecklaralternativ och bläddra nedåt, vilket ger tre alternativ Fönster Animationsskala, Animatorns varaktighetsskala och övergångsanimeringsskalan. Som standard är alla dessa alternativ inställda på 1x. Att öka dessa värden kommer att göra animationer och övergångar på din telefon helt långsamma. Vi måste sätta dem lågt eller stänga av dem. Du kan ändra dessa inställningar i rutan från 1x till 0,5x.

www.howtogeek.com

 • Se till att du startar om telefonen efter att du har gjort ändringarna. Försök nu använda din telefon; öppna en app, svep skärmen eller något annat på din telefon och du kommer att uppleva att din telefon är dubbelt så snabb som den var tidigare. Om du tycker att din telefon har blivit för snabb och verkar stamma kan du gå tillbaka på samma sätt och ändra värdena som de var.

Tillverkarna har lagt till en hel del effekter animationer till dessa högteknologiska telefoner för att öppna fönster eller någon app. Animationer är snygga men gör din telefons prestationsfördröjning. Att minska inställningarna med hälften gör underverk.

Lösning nr 4:

En annan sak du kan göra är att inaktivera bloatware. Dessa dagar kommer telefoner med massor av uppblåsta appar. Så här inaktiverar du bloatware:

 • Navigera till Inställningar
 • Tryck på Enhet
 • Tryck sedan på Program
 • Tryck på Application Manager
 • Välj appen du vill inaktivera (till exempel Slacker, AT&T Smart Limits, VZ Navigator, etc.)
 • Tryck på Inaktivera.

Ovanstående lösningar och lösningar är enkla och hjälper dig definitivt att bli av med problemet med TouchWiz Lag. Men om du fortfarande har problem, kontakta butiken där du har köpt din enhet eller kontakta din operatör.

Du kan också läsa: Hur man fixar Samsung Galaxy S7-kamera misslyckades problemet

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found