Guider

Hur man fixar iPhone 5c har svart skärm, men det är fortfarande på

Vissa användare upplevde det här problemet där deras iPhone 5c har svart skärm men iPhone fungerar fortfarande bra. Deras iPhone 5c kan fortfarande svara på inmatning från finger som att svepa för att låsa upp eller de kan fortfarande höra meddelandeljud eller inkommande meddelande. Så, står inför samma problem med dem? Och du vill fixa det själv utan hjälp från Apple Genius-fältet eller utan att föra det till Apple-auktoriserade tjänsteleverantör, du kan följa den här metoden.

Hur kan vi se denna fråga tydligare? Kontrollera om din iPhone 5c har följande symtom:

 • Skärmvisning på iPhone är helt svart
 • Skärmvisning på iPhone visar fortfarande video men det finns ingen bakgrundsbelysning alls. Och om du markerar iPhone 5c-skärmen med ett ljus kan vi se den videon.

Dessa båda saker kan ha olika hantering, men här kommer vi att fokusera på det första symptomet först. Vi kommer att diskutera hur man fixar iPhone 5c har en svart skärm, men den är fortfarande PÅ. Symtomen på iPhone 5c har problem med svart skärm, men är fortfarande på är relaterat till iOS själv eller hårdvaruproblem som är relaterat till skärmhårdvara. Låt oss försöka steg för steg för att fixa iPhone 5c har problem med svart skärm, men är fortfarande på av dig själv. Technobezz delar upp felsökningen i två huvudmetoder som vi kallar: Gör det själv (DIY) -metod och expertmetod .

Du kan göra stegen i en sekvens och kontrollera om problemet har lösts eller inte ännu. Du behöver inte göra alla steg om problemet har lösts.

Ansvarsfriskrivning från Technobezz: Technobezz ansvarar inte för att förlora data- eller hårdvaruproblem som kan uppstå när du gör denna felsökning. Gör det på egen risk. Vi kommer att ge dig utmärkta metoder men vissa saker kan inte förutsägas. Det är därför vi rekommenderar att du gör de här viktiga stegen först innan du gör felsökningen:

Säkerhetskopiera data först

Vi vet att vår iPhone 5c fortfarande fungerar och PÅ, det visar bara att skärmen inte ger någon utdata. innan vi fortsätter till nästa steg är det bättre om vi säkerhetskopierar våra data först via iTunes i Mac / PC för att förhindra dataförlust. Följ den här ultimata guiden Så här säkerhetskopierar du iPhone 6 och iPhone 6 plus till Mac / PC. Men om du är säker på att du har säkerhetskopierat dina data i iCloud eller om du inte har något emot att förlora dina data, fortsätt.

Om din iPhone 5c fortfarande täcks av garantin har du full rätt att rapportera ditt problem efter att du har gjort en DIY-metod. Ringa ett telefonsamtal till Applecare eller närmaste Apple-auktoriserade tjänsteleverantör genom en genialist på Apple Store.

Läs också: Hur Jailbreak iPhone 5 iOS 8.2 eller 8.3 snabbt

Hur man fixar iPhone 5c har svart skärm, men det är fortfarande på

Gör det själv (DIY) -metod

Se till:

 • se till att huvudfrågan på din iPhone 5c är svart skärm, inte bakgrundsbelysningen som jag har nämnt ovan.
 • Se till att alla knappar är lyhörda.
 • se till att du fortfarande kan utföra interaktioner med din iPhone. Det är viktigt att skilja problemet med frysningsproblem.
 • försök att sova och väcka din iPhone flera gånger för att se om skärmen är normal eller inte?

Felsökning för iOS

 • Starta om din iPhone genom att hålla ned strömbrytaren och hemknappen tills den startas om.

 • Återställ iPhone i återställningsläge eller DFU-läge. Eftersom iPhone har problem med svart skärm så att du inte ser bilden på skärmen. För att ta din iPhone till återställningsläge, se den här artikeln och anslut sedan iPhone till Mac / PC och starta sedan iTunes. iTunes kommer att upptäcka din iPhone i återställningsläge, välj Återställ och iTunes laddar ner firmware som behövs och återställer din iPhone 5c till fabriksinställningen.

Expertmetod

Hårdvarukontroll och felsökning

Om du har gjort iOS-felsökningen men fortfarande står inför problemet och om din iPhone 5c fortfarande täcks av garanti kommer Apple att ersätta din iPhone 5c. Detta är en typisk tjänst för att fixa iPhone 5c har balck skärmproblem, en ersättning för den nya. De kommer inte att göra felsökning av maskinvara inuti eller ersätta en viss del. För dig som är nyfiken och har läst vår ansvarsfriskrivning, kommer vi att försöka ge dig en allmän beskrivning av vad du kan göra för felsökning av hårdvara.

Försök att öppna bildskärmen genom att koppla ur den relaterade kontakten, koppla ur batteriet på iPhone 5c i 6 sekunder, sätt sedan i det igen och sätt på iPhone. följ dessa steg:

Du kommer behöva:
 • P2 Pentalobe skruvmejsel för iPhone
 • philips # 000 skruvmejsel
 • liten sugkopp
 • öppningsverktyg
steg
 • Ta bort de två Pentalobe-skruvarna bredvid blixtkontakten
 • Tryck på en sugkopp på skärmen, precis ovanför hemknappen
 • Dra upp sugkoppen för att separera frontpanelenheten från bakhuset, långsamt med en liten vinkel. var försiktig och dra inte upp skärmen i en vinkel som är större än 45 grader

 • Ta bort följande fem Phillips # 00-skruvar som håller fast frontpanelens kabelkonsol. Kom ihåg att varje skruv har olika längd, byt inte

 • Bänd upp de 4 kabelkontakterna försiktigt med öppningsverktyg

 • för att koppla ur batterikontakten, ta bort två Phillips # 000-skruvar från batterikontaktfästet

 • Använd ett plastöppningsverktyg för att försiktigt bända upp batterikontakten från uttaget på logikkortet

Om problemet kvarstår, inte har lösts än, byt ut bildskärmsenheten är det enda alternativet för dig. Du kan följa stegen nedan för att ändra en bildskärmsenhet med hemknappen och den främre kameran ungefär $ 69,95.

tack till iFixit för bilderna

Läs också: Möjlighet till iPhone utan hemknapp, kan bli en verklighet

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found