Guider

Så här fixar du HTC 10-kameraproblem

HTC 10 ger sina användare en fantastisk upplevelse och har alla specifikationer för en fantastisk Android-telefon. Enheten har ett par fel medan den används. Ett av sådana problem som kunder har rapporterat i sin HTC 10 är problem med kameran.

HTC 10-kameran kan definitivt ta några underbara bilder, men det har förekommit tillfällen då användare har rapporterat om vanliga problem som brist på detaljer, problem med autofokus, brus i Pro-läge etc. Det här är de problem som enkelt kan lösas och lösningarna har nämnts nedan.

Läs också: Så här åtgärdar du problem med HTC 10 Wi-Fi-anslutning

Lösningar för HTC 10-kameraproblem

Lösning 1

Det enklaste sättet att ta itu med ett kameraproblem är att starta om din HTC 10. Om du startar om din enhet åtgärdas normalt felet. Om appen kameran inte svarar, men pekskärmen fungerar måste du trycka på och hålla strömknappen , och klicka på Starta om .

Om kameran har öppnat men skärmen har blivit svart och klickknappen inte fungerar och till och med skärmen inte svarar, tryck och håll ned ström- och volymknapparna i 10 sekunder . Enheten startas om.

Lösning 2

Om kameran på din enhet inte startar kan du gå till Inställningar> Appar och leta efter kameraappen och klicka sedan på Lagring> Rensa data. Om du rensar lagringsdata ökar kamerans prestanda. Starta om enheten genom att hålla ned strömbrytaren och klicka sedan på Starta om. Detta borde lösa kamerans problem på din enhet.

Lösning 3

Ett annat problem som orsakar att kameran inte beter sig kan vara den cachade data som finns i lagringen. Du kan gå till Inställningar> Lagring, klicka cachad data , och klicka på OK för att bekräfta att rensa cachen. Detta är en annan lösning för en icke-responsiv kameraapp.

webtrickz.com

Lösning 4

Att ha den senaste firmware för din HTC 10 är mycket viktigt. Uppdateringar kan lösa olika problem. HTC har nyligen släppt en ny firmware speciellt för att förbättra kameran och några felkorrigeringar.

Normalt skulle du få ett popup-fönster om det finns någon uppdatering av den inbyggda programvaran, men om du missade den eller inte kan se några popup-fönster kan du söka efter en uppdatering från Inställningar> Om> Programuppdateringar . Uppdateringarna består mestadels av "Auto HDR-förbättringar, förbättring av skärpan utomhus, förbättrad skärpa eller ljusstyrka i svagt ljus, modifierad laser-autofokus-gränssnitt och mindre lila brus i Pro-läge."

Lösning 5

Om bilderna som tagits med din HTC 10 visar tecken på speciella snedvridningar eller blixtstänk kan du försöka ta bort omslaget eller fodralet du har på din enhet. Se till att inget täcker linsen på din telefon. Ta en torr mjuk bomullsduk för att ta bort smuts eller damm.

Lösning 6

Kameraproblemen kan uppstå på grund av en app från tredje part. det kan inte öppnas eller inte svara. För att vara säker på om någon av tredjepartsapplikationerna är ansvarig för problemet startar du enheten i felsäkert läge. Om kameran fungerar bra är en app skyldig. Du kan avinstallera tredjepartsappar en efter en tills problemet är löst eller utföra en fabriksåterställning. Följ stegen nedan för att starta din enhet i felsäkert läge:

www.ubergizmo.com

  • När enheten är påslagen håller du ned strömbrytaren
  • Håll nu ned "Stäng av"
  • Du kommer att se "Starta om till säkert läge", tryck på OK
  • För att återgå till normalt läge stänger du av din HTC 10 och slår på den igen.

Du kan också gå till felsäkert läge med hårdvaruknapparna. Tryck på strömbrytaren för att slå på din HTC 10-telefon. När du ser HTC-logotypen på enhetens skärm håller du ned och trycker på Volym ned tills du ser Felsäkert läge under enhetens skärm.

Du kan också läsa: Hur fixar du HTC 10 dålig LTE-signal

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found