Guider

Så här fixar du Galaxy S9-aviseringsproblem

Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9 + är fantastiska smartphones med imponerande hårdvaruspecifikationer, men de har några programvaruproblem som du kanske har stött på. Enligt många användare på forum och Samsungs supportsidor; det finns aviseringar och Wi-Fi-problem på dessa flaggskeppsmodeller. Här är några snabba tips om hur du åtgärdar problem med Galaxy S9-aviseringar.

Se även: Så här åtgärdar du problem med Samsung Galaxy S9 SD-kort

Så här fixar du Galaxy S9-aviseringsproblem

Metod 1: Börja med grunderna genom att starta om din smartphone

Majoriteten av problemen löses med magi när du startar om din smartphone eftersom Android-operativsystemet och dess cacheminne rensas när du stänger av och slår på din Galaxy S9. Frågan är relaterad till den senaste versionen av Android OS och Samsungs egen programvaruhud ovanpå den. Även om det inte garanteras att en omstart omedelbart kommer att lösa dina aviseringsproblem, finns det en chans att det kan fungera bra för vissa användare.

Metod 2: Torka cachepartition medan du håller dina data säkra

Fabriksåterställning bör vara den sista utvägen eftersom du kommer att förlora det mesta av din data och kanske måste återställa dem från molnet, förutom att logga in på ett dussin appar för att få din telefon att fungera. Innan du testar det, gör en rensa cachepartition. Det bör göras i två faser för att se om det löser problemet.

 • Gå till inställningssidan och appar
 • Klicka på den tre streckade linjen i det övre högra hörnet och välj "Visa systemappar"
 • Bläddra för att hitta Badge Provider
 • Klicka på lagring en gång i appen och se till att rensa cache och data
 • Starta inte om utan stäng av telefonen helt och fortsätt till det sista steget

Sista stegen för att torka cachepartitionen

 • När enheten fortfarande är avstängd håller du ned volym upp-knappen, Bixby-knappen och strömbrytaren
 • Enheten börjar sättas på och visa Android-logotypen
 • Släpp alla knapparna och telefonen leder dig till menyalternativen för Android-systemåterställning
 • Du kan sedan använda volym ned-knappen för att bläddra och hitta rensa cache-partitionsmenyn
 • Klicka på strömbrytaren för att bekräfta ditt val
 • När det är klart, tryck på strömbrytaren för att starta om systemet nu i återställningsalternativen

Metod 3: Justera dina Android Doze-inställningar

Efter att ha testat flera metoder utförligt har vissa användare föreslagit att den här metoden har löst problemet på deras Galaxy S9 + och S9-telefoner. Android Doze är en funktion som är utformad för att förhindra att appar dränerar batteriet och sätter dem i vila när det är möjligt. Ibland kan det hindra appar från att skicka meddelanden när du får ett nytt meddelande eller e-post.

 • Öppna inställningar och gå till enhetens underhåll, sedan till batterikategorin
 • Tryck för att öppna appar som inte är övervakade / alltid sovande appar för att bläddra ner till botten
 • Kontrollera om appar som meddelanden, hangouts, Gmail och andra viktiga appar är inställda på att alltid sova appar
 • Flytta sådana appar till oövervakade appar så att Android Doze inte försöker hindra dem från att visa aviseringar
 • Gå till telefonens inställningar, öppna en viss app och tryck på appinformation för att klicka på aviseringar för att avblockera dem

Metod 4: Ta bort appar som inte visar meddelandemärken och installera om dem

Meddelandemärkena är en total röra på Samsung-telefoner nu och användare försöker identifiera om det är ett Android-problem eller ett Samsung-problem. Med Android P precis runt hörnet kan dessa problem lösas, men du behöver en snabb lösning. Appikoner visar inte längre hur många missade samtal, meddelanden eller aviseringar. Det kan komma att fixas när du avinstallerar appen helt från din telefon en gång och installerar om den från Google Play Butik.

Metod 5: Ta tillbaka meddelanden genom att installera en ny launcher

Nova Launcher är en av de äldsta och mest populära bärraketerna där ute. Installera en tredjeparts launcher över stock launcher är ett av de bästa sätten att fixa tips på Galaxy S9-meddelanden som du kan hitta. Efter att ha gått igenom tiotals positiv feedback från användare på flera forum, ser det ut som en annan lagerlansering som hjälper dig att få meddelandemärken för alla dina appar tills Samsung är redo att lansera en programuppdatering.

Det finns över ett dussin Android-bärraketer tillgängliga i Google Play Butik. De flesta är gratis och premiumversionerna är inte heller dyra. Du kan välja vilket som helst, men Nova launcher har funktionen att aktivera aviseringsmärken för alla populära appar som omedelbart borde lösa problemet.

Metod 6: Justera dina WhatsApp-aviseringsinställningar

Meddelandeproblemen Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9 + finns ofta i alla deras telefoner på grund av programvarufel. De flesta användare är irriterade över detta eftersom de inte får uppdateringar i rätt tid från sina WhatsApp- och Gmail-appar, som är de mest använda kommunikationsapplikationerna. Du kan överväga att justera dina aviseringsinställningar för WhatsApp och det kan fixa det för den specifika appen.

 • Öppna WhatsApp och klicka på den tre streckade linjen i det övre högra hörnet
 • Tryck på aviseringsinställningar
 • Se till att användningen med hög prioritet är aktiverad
 • Du kan slå på popup-meddelanden som en alternativ lösning för att inte missa några viktiga meddelanden som säkerställer att den visas även när skärmen är avstängd

Metod 7: Den oundvikliga fabriksåterställningslösningen

Efter att ha provat alla tillgängliga alternativ är det en sak som fortfarande är kvar att fabriksåterställa din enhet. Det raderar omedelbart alla dina lokala data, SMS och användarinloggningar i alla dina installerade appar. En ny Samsung Galaxy S9 är vad du får när återställningen är klar och det kan ta timmar att få det till ditt vanliga arbetsläge.

 • Öppna inställningarna på Galaxy S9 eller Galaxy S9 + smartphone
 • Bläddra för att hitta sidan för säkerhetskopiering och återställning
 • Tryck på fabriksåterställning och tryck sedan på radera allt för att slutföra processen

När det är klart installerar du bara de viktigaste apparna eftersom det alltid finns en chans att en skurk app kan påverka dina inställningar. Du kan fortsätta använda din telefon utan aviseringsproblem tills Samsung rullar ner en ny programuppdatering för ditt Android-operativsystem.

Metod 8: Ladda ner alla senaste OTA-uppdateringar

Samsung släpper OTA-uppdateringar då och då. Installera dem så snart de är tillgängliga, eftersom utvecklarna redan arbetar på en möjlig lösning för detta problem. Uppdateringen kommer att fixa både anmälan och Wi-Fi-problem som Galaxy S9-användare står inför i ett par månader nu. Du kan också försöka ringa din mobiltjänstleverantör eller Samsungs kundtjänst för att veta när en ny uppdatering kommer att rullas ut.

Guiden syftar till att hjälpa användare att hitta ett sätt att fixa Samsung Galaxy S9-aviseringsproblem och det ena eller andra alternativet ska ge dig svaret du letar efter. Det är en fantastisk telefon utan frågor och programvaruproblem kommer så småningom att strykas ut av tillverkaren. Eftersom du behöver en snabb lösning kan du dock använda alternativa startprogram, tvinga appar manuellt att meddela på olika sätt tills det ordnas officiellt.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found