Guider

Så här fixar du batteriprocenten som inte uppdateras på iPhone 6s och iPhone 6s Plus

Batteriets livslängd, prestanda etc. är några av de vanligaste problemen som de flesta smartphone-användare ständigt står inför. Men några av användare av iPhone 6S och iPhone 6S plus har klagat över ett mycket ovanligt problem och det är batteriprocentindikatorn som sitter fast i statusfältet, den uppdateras inte alls eller batteriprocenten hoppar dramatiskt ner efter ingen förändring under en lång tid. Apple har kontaktats för denna fråga och de har erkänt det. Detta är en programvaruproblem som Apple lovade att ta fram några korrigeringar med nästa iOS-version. Men kom inte i panik eftersom du kan använda några tricks under tiden för att bli av med den här frågan. Korrigeringarna förklaras nedan:

Läs också: 5 sätt att fixa iPhone 6S Bluetooth fungerar inte

Du kan också läsa: oHur får du dina iPhone 6S-kontakter på hemskärmen.

Potentiella korrigeringar för att fixa batteriets livslängdsprocent uppdateras inte på iPhone 6S och 6S plus:

Lösning 1:

Enligt Apple förekommer det här problemet främst hos användare som har ändrat tidszonen på grund av vissa anledningar och inte aktiverat den automatiska datum- och tidsfunktionen. Följ stegen nedan för att aktivera automatisk datum- och tidsfunktion för att lösa problemet.

 • Kontrollera först att din enhet har mobildata eller Wi-Fi-anslutningen på.
 • Öppna sedan inställningsappen på din iOS-enhet och tryck på allmänt.
 • Tryck på alternativet Datum och tid.
 • Här ser du ett alternativ som heter 'ställ in automatiskt'. Slå på den.

osxdaily.com

Det är det och starta sedan om enheten. Följ instruktionerna nedan för att starta om iOS-enheten.

 • Tryck först ner strömbrytaren eller låsknappen i iPhone 6S och 6S plus som vanligtvis ligger på ovansidan eller längst upp till höger.
 • Tryck sedan ner hemknappen längst ner i mitten.
 • Fortsätt att trycka på båda knapparna i några sekunder tills du märker Apple-logotypen på skärmen. Det kan ta cirka 10 sekunder och enheten startas om.

Så utför metoden och kontrollera nu om problemet är rätt för dig.

Om metoden ovan inte fungerar för dig, följ den andra metoden.

Lösning 2:

Ibland kan bara en liten växling på displayen med batteriprocentindikatorn lösa problemet åt dig. Vad du är skyldig att göra är att stänga av den och sedan igen på den som kommer att uppdatera batterimätaren även om den här lösningen är tillfällig. Här är processen för att växla batteriprocentindikatorn i din iPhone 6S och iPhone 6S plus.

 • Öppna inställningsappen från startskärmen.
 • Tryck på allmänt och sedan användning.
 • Under användning, tryck på alternativet batteriprocent för att göra det "PÅ". Annars gör det om det var på och sedan på det igen.
 • Avsluta inställningsappen.

www.youtube.com

Du kan bli av med problemet med procentandelen för batteriprocent omedelbart efter den här metoden.

Även om ovanstående två steg kanske fungerar för många, kanske vissa av er fortfarande står inför problemet om det uppstår på grund av operativsystemet. Så du måste vänta tills Apple kommer ut med sin nästa OS-version som skulle vara iOS 9.3. En uppdatering med den senaste versionen föreslås alltid eftersom den kan fixa många av buggarna från sin föregångare. Så glöm inte att uppdatera din enhet med den senaste iOS 9.3 när den släpptes av Apple.

Men under tiden, försök att följa ovanstående metoder och bli av med problemet tillfälligt.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found