Guider

Så här fixar du Google Pixel 2XL-skärmproblem

Pixel 2XL-användare har haft problem med en enhet inklusive skärmarelaterade. Om detta är något som stör dig också, läs vår guide om hur du åtgärdar Google Pixel 2XL-skärmproblem.

Läs också - Så här återställer du Google Pixel 2 och Pixel 2XL

Problem 1: Blinkande skärmproblem när du låser upp eller låser Pixel 2XL

Förutom att skärmen blinkar vid upplåsning eller låsning, har flera användare också rapporterat samma problem när de startar enheten. Här är en fix som användarna har hittat användbara:

  • Slå på och stäng av Ambient Display för att lösa problemet.

Gå till Inställningar> Batteri> Ambient Display> Växla reglaget Alltid på på skärmen för Ambient Display.

Problem 2: Skärminbränning

En inbränning är inget annat än en långvarig efterbild, en typ av genomskinligt intryck av bilden som fanns på skärmen tidigare. Inbränning orsakas vanligtvis när en statisk sektion på skärmen är kvar under en lång period. I Pixel 2XL är det snabbtangentknapparna och de svaga raderna i meddelandefältet som ses haunt skärmen. Detta händer vanligtvis när skärmen är avstängd på natten. Även om användare har lagt märke till dem också andra gånger. Några lösningar för att åtgärda visningsproblem med Google Pixel 2XL när det finns ett problem med inbränning av skärmen är:

  • Ljusa statiska bilder kommer sannolikt att förbli för att minska skärmens ljusstyrka
  • Du kan försöka köra en inbyggd fix-video eller en inbränningsreduktionsapp på din Pixel 2XL. Personer med ljuskänslig epilepsi eller med migränhistorier bör undvika videon och appen. Detta kan orsaka anfall eller utlösande migrän.
  • I en uppdatering som släpptes i november tog Google ner ljusstyrkan på Pixel 2XL och hade också navigeringsfältet att blekna när det inte användes. Om du ännu inte har uppdaterat din telefon bör du lösa problemet.
  • Om du är missnöjd med skärminbränningen och ingen av lösningarna fungerar för dig, kontaktar du din operatör, återförsäljare eller Google och byter ut handenheten. Google har utökat sitt ettåriga garanti till två års garanti. Tillägget gäller som standard alla Pixel 2 XL-ägare. Alla fel ska åtgärdas under garantiperioden.

Problem 3: Blåaktig nyans

Ett av de mest omtalade problemen är den blåaktiga nyansen som användarna märker på sin skärm.

Google hade något att säga till sina Pixel 2XL-användare om den blåaktiga nyansen de märkte. När frågan diskuterades toppingenjören på Google sa Seang Chau att detta inte var ett problem. Han förklarade att den blå nyansen bara syns när Pixel 2XL hålls i en skarp vinkel. Varje bildskärm är sårbar för en viss nivå av färgförskjutning som kan vara var som helst från gult, blått eller rött sett från vinklar på grund av hålrumsdesignen. Chau sa att med tanke på en svalare vit punkt, valde ingenjörerna den färg som användarna skulle föredra och valde en design som skiftar blått.

Så här åtgärdar du skärmproblem med Google Pixel 2XL:

  • Med tanke på de flödande klagomålen om denna fråga släppte Google en uppdatering där den lade till 3 skärmfärgalternativ - Naturlig, Förstärkt och Mättad. Det mättade alternativet är något som kan hjälpa dig att bli av med detta problem.

Gå till Inställningar> Display> Avancerat och ändra alternativet. Kom ihåg att uppdatera din telefon - först då kan du hitta dessa tre alternativ.

Läs också - Så här fixar du Google Pixel 2 XL slumpmässiga omstart

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found