Guider

Hur du löser problemet med HTC 10 långsam laddning

En utan tvekan glamorös mobiltelefon, HTC 10 är laddad med de mest spektakulära specifikationerna och är bland HTC: s bästa flaggskepp. Smarttelefonen har redan accepterats av massan och verkar klara sig ganska bra.

Telefonen levereras med en Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820, har 4 GB RAM, 5,2 '' skärm med Gorilla Glass 3, internt minne på 32/64 GB och ett utbyggbart minne på 256 GB. Det har ett 3000 mAh batteri som verkar vara kraftfullt men det har klagomål från vissa användare om att telefonen laddas långsamt. Det finns flera lösningar på detta problem som du kan implementera för att bli av med det.

Se även: Hur man uppdaterar programvaran på HTC 10

Steg för att åtgärda problemet med långsam laddning av HTC 10

Lösning 1: Byt ut din USB-kabel

Det kan finnas en möjlighet att USB-kabeln på din enhet inte är upp till märket. Kabeln kan vara böjd eller trasig. USB-kabeln är inte lika robust som porten på din enhet. Det är USB-kabeln som snarare går sönder än telefonens port, varför USB-kablarna är billiga och kan bytas ut. Kabeltänderna kan böjas och kan ha gått ur dess inriktning, varför enheten laddas långsamt. Du kan byta ut USB-kabeln och kontrollera om problemet är löst.

Källa - 9to5google.com

Lösning 2: Kontrollera strömkällan

Även om du har en USB 3.0 men använder en dator för att ladda din telefon blir laddningstakten ganska långsam. Dessutom, om din USB-kabel har genomgått minsta skada kommer denna laddningshastighet att sakta ner ytterligare. Om du använder trådlös laddning bör också strömkällan vara tillräcklig. Det är bättre att du ansluter enheten till en dedikerad laddare för en snabbare laddning.

Lösning 3: Batteriet kan vara felaktigt

Det kan finnas en tillverkardefekt i din enhet och det är bäst att du kommer i kontakt med HTC, din operatör eller återförsäljaren som du köpte smarttelefonen och ber om en ersättning. HTC 10 levereras med ett icke-avtagbart batteri, och om batteriet är defekt kommer enheten att bytas ut.

Lösning 4: Appar som körs i bakgrunden

HTC 10 har ett fantastiskt batteri och även om din enhet är helt cool när den slås på kan det finnas appar som körs i bakgrunden och inte tillåter att din telefon laddas helt eller laddas snabbare. Den bästa lösningen på detta kan vara att du använder en aktivitetshanterare och kontrollerar enhetens appar ofta så att du kan se vilken app som inte fungerar. Uppdatera sedan appen eller försök avinstallera den för att se om telefonen laddas snabbare. Borttagning av den felaktiga appen från tredje part förbättrar batteriets livslängd.

Lösning 5: Kontrollera USB-porten på HTC 10

Din enhet går igenom mycket varje dag; i din handväska, fickan som vetter mot damm och andra partiklar som kan hindra enhetens port. Det kan finnas något skräp i porten och när du ansluter laddaren till enheten gör den inte en korrekt anslutning. Detta gör laddningen långsam. Du kan ta en liten tandpetare eller en torr borste och sakta rensa bort allt inuti. Se till att du gör det noggrant; du kan skada portens små tänder.

Det kan också finnas chanser att USB-porten på din telefon har skadats. Det kan finnas en trasig eller böjd stift i porten och det är bäst att du tog din HTC 10 till en verkstad.

Fuktighet och svett skapar en film över anslutningshårdvaran som inte tillåter att enheten laddas ordentligt. Om det inte tas bort kan det komma in i din enhet och orsaka fler problem. För en snabb lösning hemma kan korrosion avlägsnas med en bomullspinne doppad i destillerad vit vinäger. Processen måste göras långsamt för att undvika okorroderade områden och det är bäst att du sökte hjälp av en professionell.

Du kan också läsa: Så här åtgärdar du problem med överhettning av HTC 10

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found