Guider

Så här fixar du Google Play Store-fel 403

Google Play Store-fel 403 är ett av de vanligaste felen som användare möter mycket ofta. Fel 403 uppstår när du försöker ladda ner några appar från Google Play Store och nedladdningen misslyckas. Men det finns olika sätt att åtgärda Google Play Store-fel 403.

Se även - Så här åtgärdar du problemet om du inte kan ladda ner appar från Google Play Store

Så här fixar du Google Play Store-fel 403

Metoder för att åtgärda Google Play Store-fel 403

Metod 1

Den främsta orsaken till felet 403 är proxyinställningarna, så du måste inaktivera det. För att göra det, gå till inställningar> trådlöst och nätverk> mobilnätverk> APN (åtkomstpunktens namn) och välj sedan klart proxyalternativ för att bekräfta att proxyinställningen är av. Försök nu ladda ner appen igen och troligen kommer det inte att finnas något sådant fel.

Metod 2

Ibland uppstår detta problem på grund av svag internetanslutning. Det finns ett sätt som kan stärka nätanslutningen för att åtgärda Google Play Store-fel 403.

Aktivera flygplansläget i telefonen och vänta tills du märker en bild av ett plan. Stäng av den nu. Vänta på signalen och internetanslutningen i telefonen och försök igen att ladda ner för att se om den fungerar.

Metod 3

Om båda ovanstående metoder inte fungerar för dig, gå till den tredje metoden. Denna process kräver att du tar bort sökhistoriken från Google Play Store. Öppna Google Play Butik först och gå till inställningar genom att trycka på menyknappen. Välj alternativet rensa sökhistoriken. Detta tar bort all sökhistorik från Google Play Store.

Metod 4

Alternativt Google-konto som är länkat till Gmail-kontot kan ibland vara orsaken till problemet. Så skapa ett nytt Gmail-konto och gå sedan till Google play store> tryck på menyknappen> Konton> välj det alternativa Gmail-kontot (nytt) och försök ladda ner appen nu utan några fel.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found