Guider

Hur man löser problemet med överhettning av LG G4

LG tillkännagav många fantastiska telefoner genom åren, och deras LG G4 är säkert en av de bästa. LG-fans som har den här enheten är nöjda med dess prestanda, förmågor och funktioner, men vissa rapporterade några problem med den här modellen. Ett av problemen som många klagar på är överhettningen, vilket är en av de vanligaste problemen i smartphone-världen. Det finns flera saker du kan göra för att lösa detta, och vi kommer att dela några potentiella lösningar så att du kan försöka åtgärda problemet med överhettning av LG G4. Om lösningarna nedan inte löser problemet, kontakta din operatör för ytterligare hjälp.

Du kan också läsa: Så här fixar du LG G4 Bluetooth-problem

Sätt att åtgärda problemet med överhettning av LG G4

www.alphr.com

Notera:

# 1 Tänk på att göra saker, som att spela spel på din enhet i en timme eller två orsakar överhettningsproblem. Detta tömmer också batteriet.

# 2 Att ta bort ärendet (om du har en) kan vara till hjälp.

Lösning nr 1: Starta om din LG G4

Om du märkte att din enhet blev varm, låt den svalna och starta om den. Håll ned strömbrytaren och tryck lätt på Starta om. Enheten startas om och en gång övervakas den om den är överhettad. Om det gör det, gå vidare till andra lösningar som listas nedan.

Lösning nr 2: Stäng av Wi-Fi, Bluetooth och GPS

Du behöver inte Bluetooth, GPS och Wi-Fi hela tiden, eller hur? Det är tillrådligt att stänga av dessa tjänster när du inte behöver dem eftersom de påverkar batteriet och kan också orsaka överhettningsproblem.

Lösning nr 3: Sänk ljusstyrkan

Problem med batteriets urladdning och överhettning är anslutna, och de saker som orsakar att batteriet tappar snabbt är också de saker som orsakar överhettningsproblemet. Att minska ljusstyrkan kan vara till nytta. För att justera ljusstyrkan, gå till Inställningar, tryck på Appar> Inställningar och tryck sedan på Display.

Lösning nr 4: Stäng apparna som körs i bakgrunden

Massor av appar som körs i bakgrunden är en av anledningarna till att batteriet tappar snabbare och varför telefonen överhettas. För att stänga bakgrundsappar trycker du på knappen Senaste appar och trycker på och drar appen du vill stänga åt vänster eller höger. Du kan också stänga alla bakgrundsappar genom att trycka på Rensa allt.

Lösning nr 5: Inaktivera uppblåsta appar på LG G4

Du vet redan att det finns en trend bland tillverkare och fortsätter att lägga till massor av appar på enheterna, och du kommer knappast använda någon av dessa appar. Saken är att dessa applikationer inte kan avinstalleras, så vad du kan göra är att inaktivera dem, men du bör inte inaktivera någon app. Appar som Stock Calendar-appen, QuickRemote, Backup Agent, AmazonAppStore, Amazon Mobile, AmazonMP3 och några andra är de appar som kan inaktiveras säkert. För att göra det, gå till Inställningar> Application Manager och under fliken "Alla", hitta appen du vill inaktivera, tryck på den och klicka på "Inaktivera".

Lösning nr 6: Avinstallera de appar som du inte använder

Om du har ett stort antal tredjepartsapplikationer på din LG G4, skulle det vara en bra idé att bli av med de du inte använder eller helt enkelt inte behöver mer. För att göra det, gå till Inställningar> Application Manager> Nedladdat och gå igenom apparna. Hitta den du vill ta bort, tryck på appen och klicka på Avinstallera.

Lösning nr 7: Använd Greenify

Det finns så många appar i Play Store som förbättrar enhetens prestanda och Greenify är en av sådana appar. Det kommer att sätta applikationerna du inte använder i viloläge och det betyder att det kommer att stoppa apparna så att de inte kan orsaka problem med batteriet att tappa eller överhettas.

Lösning nr 8: Programuppdatering

Du bör se till att programvaran är uppdaterad. En ny version kan förbättra enhetens stabilitet och prestanda och den kan fixa buggarna. För att se om det finns en ny version tillgänglig för nedladdning, gå till Inställningar> Om telefon> Programuppdateringar och tryck sedan på Sök efter uppdatering.

Lösning nr 9: Starta din LG G4 i säkert läge

Kanske en av tredjepartsapparna fungerar inte bra och orsakar överhettningsproblemet. Du kan starta din LG G4 i felsäkert läge, och för att göra det, stäng av enheten och starta om den och när du ser logotypen på skärmen, tryck och håll ned volymen och släpp knappen när hemskärmen visas. När du har gjort det ska du övervaka enheten och hur den fungerar. Om det inte finns någon överhettning betyder det att en applikation skapar problemet.

Vad du kan göra är att avinstallera de appar som du laddade ner nyligen, eller du kan utföra en fabriksåterställning som inte bara raderar dina data och inställningar utan alla tredjepartsappar du laddade ner (förklaras nedan).

Lösning nr 10: Återställ fabriksdata

Återställning av fabriksdata listas vanligtvis som den sista lösningen eftersom att utföra detta innebär att dina personuppgifter, inställningar och appar kommer att raderas. Se till att säkerhetskopiera dina filer innan du fortsätter. När du har gjort det, följ dessa steg: Inställningar> Allmänt> Säkerhetskopiering och återställning, klicka på Återställ fabriksdata> Återställ telefon> Radera allt.

Bildkälla: www.forbes.com

Du kan också läsa: Så här åtgärdar du problem med LG G4-prestanda

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found