Guider

5 sätt att fixa iPhone 5s hemknapp fungerar inte

Om din iPhone 5s hemknapp inte fungerar finns det ett par lösningar som vi delar med dig. Som alla andra iPhone kommer iPhone 5s att fungera som en charm för det mesta, men ibland kanske du märker några irriterande problem som den här är. Om du använder enheten ett tag bör problemet inte överraska dig, eftersom hemknappen inte kan svara. Kolla in 5 sätt att fixa iPhone 5s hemknapp som inte fungerar, alla listade nedan, och försök att lösa problemet. Oroa dig inte, alla lösningar är enkla att göra.

Se även: 5 sätt att fixa ficklampa på iPhone 5s

5 sätt att fixa iPhone 5s hemknapp fungerar inte

5 sätt att fixa iPhone 5s hemknapp fungerar inte

Lösning nr 1: Omkalibrering av hemknappen

När hemknappen på iPhone 5s inte svarar eller när den fungerar konstigt är det här du bör försöka först. Här är vad du behöver göra:

  • Välj en av iOS-standardapparna, till exempel Clock eller Weather-appen
  • Tryck och håll ned strömbrytaren (sömn / väckningsknappen) tills skjutreglaget visas
  • När det händer, tryck och håll ned strömbrytaren igen tills skjutreglaget försvinner och tills du ser startskärmen igen
  • Appen stängs

Lösning nr 2: Starta om enheten

När du upplever problem på din enhet kan omstart hjälpa till nästan alltid. Håll ned sömn / väckningsknappen, och när skjutreglaget dyker upp, dra den och stäng av telefonen. Återigen, tryck på strömbrytaren (viloläge / vakna igen) och slå på enheten igen.

Lösning nr 3: Anslutning

Här är vad du ska försöka: anslut kontakten till din iPhone 5s och tryck upp den långsamt för att sätta lite tryck. Detta kan fungera, eftersom kontakten är placerad precis under hemknappen, och när du flyttar den kan den flytta knappen och fixa den.

Lösning nr 4: Rengör knappen

Hemknappen kan sluta fungera normalt efter en viss tid, eftersom många olika saker kan skada den, inklusive damm och smuts. För att fixa iPhone 5s hemknapp, använd isopropylalkohol och en bomullspinne och rengör den, men gör det försiktigt och försiktigt. Tänk på att du bör vänta några minuter för att se om knappen fungerar.

Lösning nr 5: Återställ inställningarna

Du kan också prova detta:

  • Säkerhetskopiera dina data
  • Navigera till Inställningar och tryck på Allmänt
  • Välj Återställ> Återställ alla inställningar.

Många användare löste problemet med ett av dessa 5 sätt att fixa iPhone 5s hemknapp som inte fungerar. Om du inte gjorde det kan du aktivera skärmknappen så att du kan använda din iPhone 5s normalt tills du besöker Apple Store och får deras hjälp. För att göra det, gå till Inställningar> Allmänt> Tillgänglighet och tryck på Assistive Touch. Slå på den så visas hemalternativet på skärmen. På det här sättet har du åtminstone en virtuell hemknapp.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found