Guider

Hur fixar jag iPhone-röda skärmproblem

Vi har redan diskuterat olika iPhone-frågor och vi har delat några användbara lösningar och tips så att du kan fixa dem. Den här gången ska vi prata om iPhone: s röda skärmproblem, även känd som iPhone röd skärm av döden. Vad som händer här är att telefonen fastnar på den röda skärmen. Vissa användare sa att problemet uppstod efter iOS-uppdateringen. Andra rapporterade att den röda skärmen dök upp när de försökte slå på telefonen efter att batteriet gick ner och telefonen stängdes av.

Det har gjorts flera uttalanden efter att frågan kom till rampljuset. Vissa spekulationer handlade om programvarufel och andra hävdade att det var en hårdvaruproblem. Eftersom skärmen inte svarar finns det inte många lösningar du kan prova. Innan vi delar två av dem som kan fungera, försök starta om enheten. För vissa användare gick allt tillbaka till det normala. Starta om enheten flera gånger om du fortfarande har problemet. Fungerar ej? Gå till lösningarna nedan: hård återställning och DFU-läge.

Se också: Volymknappar för iPhone fungerar inte - Hur man fixar 

Sätt att fixa iPhone röd skärm

recoveriosdata.wordpress.com

Återställ din iPhone

När skärmen inte svarar av någon anledning betyder det inte nödvändigtvis att din enhet är trasig eller att problemet är maskinvarurelaterat. Vi kan ta den här situationen som ett exempel: din iPhone slås inte på och du tror att batteriet eller någon annan komponent är skadad. För det mesta är det bara en programkrasch. Problemet kan åtgärdas med en hård återställning. Detsamma gäller för iPhone röd skärm av döden. Du kan inte använda din pekskärm för att komma åt iPhone-inställningarna, så det första du bör försöka är en hård återställning. Oroa dig inte, det här raderar inte någon av dina data.

 • Håll hemknappen och sömn / väckningsknappen intryckta samtidigt
 • Fortsätt hålla knapparna tills du ser Apple-logotypen på skärmen (vissa säger att du måste hålla dem i 10 sekunder, men det tar vanligtvis mer tid)
 • Släpp knapparna när Apple-logotypen visas.

support.apple.com

Du kan också läsa: Så här fixar du iPhone / iPad-pekskärmen fungerar inte 

Gå in i DFU-läge och återställ din iPhone

Det andra du kan försöka är att gå in i DFU-läge och sedan återställa din iPhone. Detta fixade problemet för de flesta användare. Tänk på att genom att återställa iPhone kommer du att förlora dina data, men det kan vara det enda sättet att lösa problemet. Om du inte vill återställa din iPhone, hoppa över det här steget och kontakta Apple.

Innan du börjar, se till att du har den senaste versionen av iTunes installerad på din dator. För att gå in i DFU-läge:

 • Anslut din iPhone till din dator
 • Stäng av enheten
 • Därefter trycker och håller du på sömn / väckningsknappen och hemknappen samtidigt i 10 sekunder
 • Släpp strömbrytaren och håll ned hemknappen i 10-15 sekunder
 • Skärmen på din iPhone blir svart och enheten går in i DFU-läge
 • Följande meddelande visas i iTunes på din dator: ”iTunes har upptäckt och iPhone i återställningsläge. Du måste återställa den här iPhone innan den kan användas med iTunes. ”
 • Klicka på OK
 • Klicka sedan på Återställ iPhone
 • Klicka på Återställ och uppdatera
 • Lämna enheten ansluten till din dator och låt iTunes återställa din iPhone
 • När detta är gjort följer du stegen på skärmen för att ställa in din iPhone som en ny enhet.

Dessa lösningar är effektiva på iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

Många användare löste problemet med en av de lösningar som vi har listat här. Om du har provat alla metoder och inte har åtgärdat problemet, eller om du inte vill gå in i DFU-läge och återställa din iPhone (tappa dina data), kontakta Apple eller besök en av deras butiker.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found