Guider

Vanliga iPhone 5-problem och hur man fixar dem

I den här artikeln ska vi prata om de vanligaste iPhone 5-problemen, och vi kommer att visa dig hur du kan fixa dem. De flesta av problemen som uppstår på varje smartphone kan vanligtvis lösas med några enkla steg, så om du har något av problemen nedan kan du prova lösningarna innan du tar din enhet till Apple Store.

YouTube / Soldat vet bäst

Vanliga iPhone 5-problem och deras lösningar

Wi-Fi-problem med iPhone 5

Många användare rapporterade WiFi-problem. I de flesta fall är problemet med anslutningen som är för långsam, i andra fall fortsätter anslutningen och vissa användare kan inte ansluta till Wi-Fi alls. Låt oss se de potentiella lösningarna.

Metod 1:

Det första du bör försöka är att växla Wi-Fi. Stäng av den och sätt sedan på den igen. Du kan göra det två eller tre gånger eftersom det kan lösa problemet.

Metod 2:

Ett annat enkelt knep som fungerade för många är att växla flygplansläge. Gå till Inställningar, aktivera flygplansläget och stäng av det efter några sekunder.

Metod 3:

Gå till Inställningar, hitta ditt nätverk, tryck på (i) och klicka på glöm. Ställ in nätverket igen och försök ansluta.

Metod 4: 

Starta om din iPhone 5s genom att trycka och hålla ner sömn / väckningsknappen tills "skjut för att stänga av" visas. Dra skjutreglaget och stäng av telefonen. När den är avstängd håller du ner sömn / väckningsknappen och slår på enheten igen.

Metod 5:

Det du bör försöka när du upplever Wi-Fi-problem är att återställa nätverksinställningarna. Så här gör du: gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ nätverksinställningar.

Metod 6:

Se till att routerns firmware är uppdaterad.

Metod 7:

Uppdatera din enhet till den senaste versionen av iOS.

Metod 8:

Återställ alla inställningar kan göra tricket. Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ alla inställningar. Detta tar inte bort dina data.

Se även: 5 sätt att fixa långsam Wi-Fi på iPhone 5

Problem med överhettning av iPhone 5

När du använder din enhet under en viss tid, till exempel för att spela ditt favoritspel, kanske du märker att enheten blir varm.

Metod 1:

När du spelar spel eller spelar in videor i en timme eller mer blir din enhet varm. Du måste låta enheten svalna helt.

Metod 2:

Använd inte enheten när du laddar den eftersom den kan bli varm och den laddas också långsammare.

Metod 3:

”De appar du använder på din iPhone 5 kan köras i bakgrunden. Det kan orsaka överhettningsproblemet, men det kan också påverka telefonens batteritid. För att ändra det, gå till Inställningar, Allmänt och tryck på Uppdatera bakgrundsapp. Den enklaste lösningen är att inaktivera alternativet för alla appar, och för att göra det, tryck bara på strömbrytaren. ”

Metod 4:

Inaktivera synkronisering för Safari och gå till Inställningar> iCloud för att göra det.

Metod 5:

Starta om enheten för att stänga appar och processer som körs i bakgrunden och frigöra minnet, eftersom tilltäppt minne och massor av appar i bakgrunden kan orsaka överhettningsproblem.

Metod 6:

Återställ alla inställningar är det alternativ som kan fungera för dig. Gå till Inställningar, tryck på Allmänt, tryck på Återställ och välj “Återställ alla inställningar”.

Metod 7:

”Anslut din enhet till din dator. ITunes-programvaran känner igen din iPhone och välj Återställ i iTunes-sammanfattningspanelen när den gör det. ”

iPhone 5 inget SIM-problem

Det finns ett par saker du kan göra innan du kontaktar din operatör.

Metod 1:

Slå på flygplansläget, vänta några sekunder och stäng sedan av det igen.

Metod 2:

När du löser ett problem med vilken enhet som helst är en omstart alltid en bra idé.

Metod 3:

Nästa sak du bör göra är att återställa nätverksinställningarna. Dina nuvarande nätverksinställningar raderas, men du kan justera dem som du vill senare. Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ alla inställningar.

Metod 4:

Du bör se om uppdateringen av operatörsinställningar är tillgänglig. Öppna appen Inställningar, tryck lätt på Allmänt> Om.

Metod 5: 

Om det finns en ny iOS-version, ladda ner och installera den.

Metod 6: 

Om inget annat fungerar, återställ alla inställningar och du kan göra det genom att gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ alla inställningar.

Vibrationer på iPhone 5 fungerar inte

En hel del iPhone 5-ägare rapporterade detta problem, så låt oss se hur du kan åtgärda det.

Metod 1:

"Det här låter kanske galet att använda, men ibland är vibrationsmekanismen fast och för att fixa det är allt du behöver göra att knacka på telefonen med fingrarna flera gånger, men se till att göra det försiktigt."

Metod 2:

Håll ned sömn / vakna-knappen, dra skjutreglaget när den dyker upp och stäng av telefonen. Vänta några sekunder, tryck på sömn / väckningsknappen för att slå på enheten igen.

Metod 3:

”Ändringar i inställningarna kan lösa ditt problem. Navigera till Inställningar, tryck på Ljud, välj Ringsignal och sedan Vibration. Välj det vibrationsmönster du vill ha, eller skapa ditt eget mönster. ”

Metod 4:

Vissa användare rapporterade att problemet försvann när de ändrade den aktuella ringsignalen. Om det inte hjälper kan du bara spela med ljud genom att ändra dem. Vibrationen kan börja fungera igen.

Metod 5:

Saken du ska göra nästa är att återställa alla inställningar och du kan göra det genom att gå till Inställningar> Allmänt> Återställ och tryck på Återställ alla inställningar. Detta raderar inte dina data.

Metod 6:

Du kan radera allt innehåll och alla inställningar, och om du väljer att göra detta, kom ihåg att du måste säkerhetskopiera dina filer först eftersom allt kommer att raderas. Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ och tryck på Radera allt innehåll och alla inställningar. När detta är klart ställer du in enheten som ny.

iPhone 5 ringer inte

Du vill verkligen inte se att du har missat ett viktigt samtal, eller hur? Om telefonen inte ringer kommer du knappast att märka att någon ringer till dig. Låt oss se hur man löser detta.

Metod 1:

”En av de främsta anledningarna till att iPhone 5 inte ringer är att alternativet Stör ej är aktiverat. Ibland slår du på det och glömmer helt enkelt bort det, men kanske slog det på av misstag. Det händer."

Öppna kommandocentret och se om måneikonen är aktiverad. Om det är det, stäng av det.

Metod 2: 

Starta om din iPhone 5.

Metod 3:

”Om du ställer in en anpassad ringsignal på din enhet kanske filen är skadad eller så har du nyligen tagit bort den. Vad du bör göra är att ställa in en ny ringsignal. ”

För att göra det, gå till Inställningar> Ljud> Ringsignaler och välj en annan ringsignal.

Metod 4:

Gå till Inställningar> Allmänt> Tillgänglighet och slå på Assistive touch.

Metod 5: 

Som du förmodligen redan vet, när du har problem med din enhet, är en av lösningarna att återställa alla inställningar. Dina filer raderas inte. För att göra detta, gå till Inställningar> Allmänt> Återställ och välj Återställ alla inställningar.

iPhone 5-mikrofonproblem

Problemet med mikrofonen låter som ett hårdvaruproblem, men det finns fortfarande några saker du kan göra för att åtgärda detta.

Metod 1:

”Det första du bör prova är väldigt enkelt. Du bör stänga av brusreducering. För att göra det, navigera till Inställningar, klicka på Allmänt och välj Tillgänglighet. Du hittar brusreducering där, så se till att stänga av den. ”

Metod 2:

”Om du bara har problem med mikrofonen när du använder en viss app måste du kontrollera om appen har nödvändig behörighet. Klicka på Inställningar, Sekretess och tryck på Mikrofon. ”

Metod 3:

Stäng av telefonen och slå på den igen.

Metod 4:

Mikrofonen kan vara smutsig, så du bör rengöra den försiktigt för att ta bort damm eller smuts. Du kan använda en nål eller en tandpetare.

Metod 5:

En av metoderna ovan löste vanligtvis problemet, men om mikrofonen fortfarande inte fungerar, återställ alla inställningar. Filerna som du har lagrat på din iPhone 5 raderas inte. Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ och tryck på Återställ alla inställningar.

Volymknapparna på iPhone 5 fungerar inte

Metod 1:

Starta om din iPhone 5. Med lite tur är det här allt du behöver göra.

Metod 2:

”Det här kan vara mycket användbart. Gå till Inställningar> Allmänt> Tillgänglighet och aktivera Assistive touch. En liten ikon visas på skärmen. Tryck på den. Klicka på Enhet. Tryck på volym upp och volym ner flera gånger. Stäng dialogrutan genom att trycka utanför den. Tryck på de fysiska knapparna. ”

Metod 3:

I många fall är en smutsig kontakt ett problem. Använd en tandpetare för att rengöra den men gör det försiktigt och försiktigt.

Metod 4: 

Du kan använda en hårtork för att rengöra hörlursuttaget och kontakten, men när du gör det måste du vara extra försiktig. Avståndet mellan din iPhone 5 och hårtork ska vara mer än 10 cm. Använd också den lägsta hastigheten på din hårtork för att blåsa ut damm och smuts.

Metod 5: 

Uppdatera din iPhone 5 till den senaste versionen av iOS.

Metod 6:

Radera allt innehåll och alla inställningar, men säkerhetskopiera dina filer innan du gör detta. Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ och tryck på Radera allt innehåll och alla inställningar. Det kan ta några minuter och när den är klar ställer du in din iPhone som ny.

Problem med iPhone 5-nätverk / mobilradio

Många iPhone 5-ägare upplevde problem som långsam dataöverföring när de använder mobilnätet, inte kan ansluta till mobilnätet, inte kunna skicka eller ta emot e-postmeddelanden via mobilnätet och så vidare. Här är de potentiella lösningarna.

Metod 1:

Gå till Inställningar, aktivera flygplansläget, vänta i 10-15 sekunder och stäng av det igen.

Metod 2:

Sätt tillbaka SIM-kortet.

Metod 3:

Öppna appen Inställningar, gå till Allmänt> Återställ> Återställ nätverksinställningar.

Metod 4:

Uppdatera iOS på din enhet.

Metod 5:

Se om uppdateringen av operatörsinställningar är tillgänglig genom att gå till Inställningar> Allmänt> Om.

Metod 6: 

Kanske är det dags för din enhet att få en ny start, vilket innebär att du bör radera allt innehåll och alla inställningar, men som namnet antyder kommer allt att raderas så se till att säkerhetskopiera allt som är viktigt för dig. Gå sedan till Inställningar> Allmänt> Återställ och tryck på Radera allt innehåll och alla inställningar. När detta är klart, följ några enkla steg på skärmen för att ställa in din iPhone 5 som ny.

Se även: 5 sätt att åtgärda problem med iPhone 5-mobildata 

iPhone 5-kameraapp som inte svarar

En av de saker vi gillar mest om smartphones är att ta foton, men vad ska jag göra om kameraappen inte svarar? Det här är problemet som många iPhone 5-användare rapporterat, så låt oss se hur man åtgärdar detta.

Metod 1:

Det bästa stället att börja är att tvinga appen att stängas. Tryck två gånger på hemknappen, svep åt vänster för att hitta kameraprogrammet och svep sedan uppåt för att stänga den.

Metod 2:

Stäng några appar (följ stegen från metod 1).

Metod 3:

Ta bort nyligen installerade tredjepartsappar eftersom de kan orsaka problemet.

Metod 4:

Starta om enheten för att frigöra lite minne och stäng apparna som körs i bakgrunden.

Metod 5:

Det kan vara en bra idé att radera allt innehåll och alla inställningar. Säkerhetskopiera de saker som är viktiga och gå sedan till Inställningar> Allmänt> Återställ> Radera allt innehåll och inställningar. Vänta tills detta har slutförts och följ sedan stegen på skärmen för att ställa in enheten som en ny enhet.

iPhone 5 kan inte ladda ner eller uppdatera appar

Det finns så många fantastiska appar i App Store och vi vill alla prova något nytt. Ett problem kan dock uppstå när du inte kan ladda ner några nya appar eller uppdatera de du redan har.

Metod 1:

Se till att Datum och tid är inställda på automatiskt och gå till Inställningar> Allmänt> Datum och tid.

Metod 2:

Växla Wi-Fi.

Metod 3:

“Gå till Inställningar, tryck på Wi-Fi och klicka på ikonen bredvid ditt Wi-Fi-nätverk. Klicka på Förnya hyresavtalet. ”

Metod 4: 

Stäng apparna som körs i bakgrunden (tryck två gånger på hemknappen, gå igenom apparna genom att svepa åt vänster och när du hittar den du inte behöver svepa uppåt för att stänga den. Starta sedan om enheten.

Metod 5:

  • Gå till Inställningar
  • tryck på iTunes & App Store
  • Tryck på ditt Apple-ID och välj alternativet Logga ut
  • Tryck på App Store-ikonen från hemskärmen
  • Välj en av apparna på sidan Feature och ladda ner den
  • Du kommer att se ett meddelande med nya användarvillkor
  • Klicka på acceptera

Metod 6. 

Uppdatera din iPhone 5 till den senaste versionen av iOS.

Metod 7. 

“Om inget annat hjälper kan du ställa in din iPhone 5 som en ny enhet. Säkerhetskopiera först dina filer. Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Radera allt innehåll och alla inställningar. Hur länge uppgiften kommer att vara är olika för varje iPhone. När det är slut följer du stegen för att ställa in din enhet som ny. ”

iPhone 5 inget ljud under ett samtal

Ett annat ganska irriterande problem. Låt oss se hur du kan åtgärda detta.

Metod 1:

"Medan du pratar i telefon trycker du på volymknapparna som sitter på sidan av telefonen."

Metod 2:

Ta bort iPhone 5-fodralet om du har det.

Metod 3:

Stäng av Bluetooth.

Metod 4:

Rengör mottagaren med en nål eller en tandpetare för att ta bort smuts eller damm som kan orsaka problemet.

Metod 5:

Starta om din iPhone 5.

Metod 6:

Uppdatera din iPhone 5 till den senaste versionen av iOS.

Metod 7:

Du kan återställa alla inställningar och oroa dig inte eftersom dina data inte raderas. Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ och tryck på Återställ alla inställningar.

Problem med iPhone 5-samtal misslyckades

Om du märker det här felet när du försöker ringa någon, här är några saker du bör prova.

Metod 1:

Det här är bland de mest effektiva lösningarna: ring * * 31 #.

Metod 2:

Navigera till Inställningar, aktivera flygplansläget och stäng av det.

Metod 3:

”Gå till Inställningar, klicka på telefonen och välj Visa mitt nummerpresentation. Stäng av den och slå sedan på den igen. Det borde vara kvar. Försök att ringa igen. ”

Metod 4:

Starta om din iPhone - tryck och håll ned sömn / väckningsknappen och dra skjutreglaget för att stänga av telefonen. Tryck sedan på och håll ner sömn / väckningsknappen när telefonen är avstängd för att slå på telefonen igen.

Metod 5:

Om ovanstående lösningar inte fungerar kan du radera allt innehåll och alla inställningar. Säkerhetskopiera först filerna. Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Radera allt innehåll och alla inställningar. Vänta tills detta är klart och följ sedan några enkla steg på skärmen för att ställa in din iPhone 5 som en ny enhet.

iPhone 5-lagring är fullt problem

Med massor av appar du har installerat, foton, musik och så vidare kan lagringsutrymmet på din iPhone 5 vara fullt. Låt oss se hur man frigör lagringsutrymmet.

Metod 1:

Ta bort iMessages, särskilt de med foto- eller videobilagor.

Metod 2: 

Rensa Safari-cache genom att gå till Inställningar> Safari> Rensa cookies och data.

Metod 3: 

Ta bort de appar du inte använder.

Metod 4:

Ta bort foton, videor och musik från din enhet. Flytta bara filerna till din dator och ta bort dem från din iPhone.

Bildkälla: YouTube / Jonathan Morriso

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found