Guider

Så här åtgärdar du problem med överhettning av iPhone X

Överhettning leder till olika andra problem som batteriladdning, prestandaproblem etc. iPhone X är en otrolig smartphone men den är sårbar för vissa problem varav överhettning.

Det finns två skäl för att din iPhone X ska värmas - internt och externt. Den interna orsaken är en överbelastad processor. Att spela spel med hög grafik eller titta på HD-videor etc. värmer upp telefonen eftersom glas behåller värmen och din iPhone X blir överhettad. Externa orsaker till överhettning är direkt solljus eller varma temperaturer även om du håller din i fickan under lång tid kan det värma upp din telefon.

Se även: Så här åtgärdar du problem med iPhone X Bluetooth

Så här fixar du problem med överhettning av iPhone X

Håll apparna uppdaterade och ta bort oanvända

När appar inte uppdateras kan de skapa många problem. De bör alltid vara uppdaterade eftersom uppdateringar kommer med korrigeringar och korrigeringar för fel och fel.

Gå till App Store> Uppdatera alla-knappen för att uppdatera alla appar eller använd Uppdatera-knappen bredvid appen som du vill uppdatera.

Om det finns appar på din smartphone som har ljugit och glömts bort, tar de bara utrymme, energi och data. Du har antagligen inte uppdaterat apparna också. Ta bort sådana appar för att minska trycket på din smartphone. Det kommer att gå smidigare.

Inaktivera uppdatering av bakgrundsapp

App-uppdateringsfunktionen på iPhone X håller de appar som har körts i bakgrunden uppdaterade. Apparna förbrukar data, resurser och energi. Detta kommer definitivt att få din telefon att överhettas. Genom att stänga av den här funktionen kan du åtgärda överhettningsproblemet. Följ stegen nedan för att inaktivera uppdatering av bakgrundsapp:

 • Navigera till Inställningar
 • Tryck på Allmänt
 • Klicka sedan på Uppdatera bakgrundsapp och slå av funktionen

Strax under det alternativet har du en lista över appar som funktionen är aktiverad för. Om du vill kan du välja vissa appar som du tror kan vara orsaken till överhettningsproblemet. Det rekommenderas ändå att du stänger av funktionen för alla appar.

Avinstallera batteriförbrukande appar

En annan möjlig lösning för överhettningsproblem på iPhone X är att avinstallera stora appar. Stora appar tenderar att konsumera mycket telefonens energi och överanstränga den. De flesta appar har alternativ, du kan försöka installera mindre appar som erbjuder samma tjänster eller funktioner och har den större appen avinstallerad.

Gå till Inställningar> Batteri och kontrollera den detaljerade batterianvändningen för varje app. Avinstallera appen som förbrukar mycket batteriström.

 • På hemskärmen trycker du på och håller ned någon ikon
 • När alla ikoner på skärmen börjar vicka letar du efter appen som du vill avinstallera
 • Tryck på 'x' i hörnet av programmet som du vill avinstallera
 • Tryck på Ta bort för att bli av med den felaktiga appen

Inaktivera Airdrop och Bluetooth

Både Airdrop och Bluetooth kommer att komma ner hårt på processorn om de alltid är på. Processen för att stänga av båda dessa funktioner är ganska enkel.

 • Svep nedåt på din iPhone X från toppen och tryck på dem för att stänga av dem. När de är på markeras de i blått men när de är avstängda blir de nedtonade.

Tvinga om

Om du märker att din iPhone X är överhettad och också tappar ut batterijuicer kan en kraftstart om det hjälpa till att lösa problemet. Här är vad du behöver göra för en kraftåterstart:

Tryck och släpp Volym upp-knappen och tryck sedan på och släpp Volym ned-knappen. Slutligen trycker du på sidoknappen men håller kvar den tills skärmen blir svart. Håll kvar på sidoknappen och vänta tills enheten slås på igen och Apple-logotypen blinkar på den.

Återställ inställningar

Många buggar, problem och glitch fixas när du återställer din smartphone. Problem med överhettning av iPhone X kan också åtgärdas med den här processen. Detta bör dock vara din sista utväg om ingen av de ovan nämnda korrigeringarna fungerar för dig. Här är vad du behöver göra:

 • Gå till Inställningar
 • Tryck på Allmänt
 • Klicka nu på den här skärmen på Återställ
 • Tryck på Återställ alla inställningar. Om du har ställt in ett lösenord kommer du att uppmanas att göra det innan din iPhone X kan börja processen. Vänta tills processen är klar. det tar flera minuter.

Du bör också söka efter eventuella programuppdateringar. Om din iOS inte är uppdaterad kan du uppleva några problem. Varje ny uppdatering ger buggfixar, säkerhetsförbättringar och nya funktioner.

Alla ovanstående korrigeringar hjälper dig att lösa överhettningsproblemen på din iPhone X. Du kan alltid kontakta Apple eller besöka någon av deras butiker i närheten.

Se även: Så här fixar du iPhone X Wi-Fi-problem

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found