Guider

Vanliga problem med Pokémon GO och hur man åtgärdar dem

Alla pratar om Pokémon GO - ett spel som spelas av miljontals människor världen över. Spelets popularitet ökar ständigt och spelarna är angelägna om att hitta och fånga Pokémon och naturligtvis nivå upp. Medan många av dem som spelar detta beroendeframkallande spel har en smidig upplevelse, det finns många som verkar ha problem. Här ska vi prata om vanliga problem med Pokémon GO och deras lösningar. Om du står inför problem när du försöker hitta och fånga Pokémon, se hur du kan åtgärda det.

Se även-15 Pokémon Go-tips

Notera:

 • För att spela Pokémon GO på Android behöver du Android KitKat 4.4 eller senare, skärmupplösning 1280 × 720 eller högre och 2 GB RAM eller mer.
 • För att spela Pokémon GO på iPhone behöver du iPhone 5 eller en av de nyare modellerna och iOS 8 eller senare.

Se även: Topp 10 sportappar för Android och iOS 

Vanliga problem med Pokémon GO och hur man åtgärdar dem

Pokémon GO kraschar eller utför långsamt

Ett av de vanligaste problemen på båda, Android och iPhone är apprelaterade eftersom användare ofta klagar på kraschproblem. En app kan ibland fungera långsamt, och när det gäller spel kan det vara ganska irriterande.

Många spelare rapporterade problemet med Pokémon GO och sa att appen ofta är laggy och ibland kraschar. Om du har samma problem måste du se till att du har den senaste versionen av Pokémon GO.

Om du äger en Android-enhet öppnar du Google Play, trycker på tre horisontella linjer i det övre högra hörnet och trycker sedan på Mina appar och spel. Hitta Pokémon GO i listan över appar som du har installerat, och om du ser "Uppdatera" bredvid appens namn, tryck på den och få den senaste versionen.

Om du spelar Pokémon GO på iPhone öppnar du App Store och klickar på Uppdateringar i det nedre högra hörnet. Tryck på Pokémon GO för att uppdatera den.

Den senaste versionen av appen kom med stabilitetsförbättringar, så kraschar och långsam prestanda bör försvinna när du uppdaterar appen.

Tips för Android-användare: Rensa Pokémon GO-cache. För att göra det, gå till Inställningar> Appar> Nedladdade, hitta Pokémon GO och tryck på den. Tryck på Rensa cache.

Ändra dagens tider - Tips

Pokémon GO fryser

Spelet kanske inte svarar och det kan hända just nu när du försöker fånga en Pokémon. Du måste stänga appen först.

 • Om du använder iPhone trycker du på hemknappen två gånger, sveper åt vänster eller höger för att hitta Pokémon GO och sveper sedan uppåt för att stänga den.
 • På Android trycker du på fyrkantig ikon i det nedre högra hörnet på skärmen och du öppnar Senaste appar. Hitta Pokémon GO och svep åt höger för att stänga den.

När du har stängt Pokémon GO aktiverar du flygplansläget. Starta appen igen och meddelandet "Ingen internetanslutning" visas. Stäng av flygplansläget.

Tänk på att en app kan frysa när för många applikationer körs i bakgrunden. Vi rekommenderar att du stänger de du inte använder för tillfället. Du kan också starta om din smartphone och starta appen igen.

Vad ska jag göra om Pokémon GO inte öppnas?

Du är så redo att spela spelet och Pokémon GO öppnas inte? Huvudskälet till att du inte kan öppna spelet är oftast för att servrarna inte fungerar. Innan du testar andra lösningar, se till att servrarna faktiskt fungerar. Du kan se aktuell serverstatus på Pokémon GO Server Status-webbsidan. Om du kan öppna appen men ser en snurrande Pokéball betyder det att din smartphone försöker ansluta till servern. Den snurrande bollen försvinner vanligtvis på några sekunder, men om den stannar betyder det att servrarna är nere just nu.

Andra lösningar:

 • Uppdatera appen
 • Starta om din smartphone
 • Ta bort appen från din enhet och installera den igen. Spelets data lagras i molnet, vilket betyder att när du loggar in i spelet kan du börja där du slutade.

Pokémon GO “GPS-signal hittades inte”

GPS måste vara aktiverat eftersom det visar appen din rörelse och berättar din aktuella plats. Du kanske ser felmeddelandet "GPS-signal hittades inte" direkt efter att du startat spelet, men felet försvinner vanligtvis efter några sekunder. På Android, gå till Inställningar> Plats och se till att "Plats" är aktiverat. Tryck också på "Platsläge" och välj alternativet "Hög noggrannhet".

På Android, gå till Inställningar> Plats och se till att "Plats" är aktiverat. Tryck också på "Platsläge" och välj alternativet "Hög noggrannhet".

För iPhone, navigera till Inställningar> Sekretess> Platstjänster och se till att alternativet "Platstjänster" är aktiverat. Slå också på Wi-Fi även om det inte finns några nätverk du kan ansluta till.

Om du spelar spelet inomhus och ser "GPS-signal hittades inte" gå utomhus bara ett par minuter.

Använd offline kartor - Tips

Du uppdaterade appen och du är nivå 1 igen

Vissa människor som nyligen uppdaterade Pokémon GO märkte att de var nivå 1 igen. Logga ut från appen om du har samma problem. Klicka på Poké Ball för att komma till inställningsmenyn, bläddra ner och tryck på Logga ut. Logga in igen.

Pokémon GO äter batteriet

Pokémon GO är ett ganska krävande spel. Data och GPS måste vara aktiverat, skärmen är på hela tiden och du kommer också att använda kameravyn medan du spelar. Så det är inte förvånande att se så många som klagar över hur Pokémon GO äter batteriet. Det finns ett par saker att göra:

 • Öppna Pokémon GO och tryck på Poke Ball för att komma åt inställningarna. Tryck på Battery Saver.
 • Om du har många appar som för närvarande körs i bakgrunden och du inte behöver dem för tillfället, stäng dem.
 • Stäng av musik, ljud och andra effekter. Stäng också av vibrationen.

Pokémon GO-tränare rör sig inte

Om tränaren inte rör sig, försök först komma åt menyn genom att trycka på Poke Ball och om menyn inte kan öppnas betyder det att appen kraschade. Du måste starta om spelet.

 • Android - tryck på ikonen Senaste appar, hitta appen och tryck på “X” för att stänga appen.
 • iPhone - tryck två gånger på hemknappen så får du en förhandsgranskning av de appar du har använt. Svep åt vänster eller höger och när du hittar Pokémon, svep uppåt för att stänga den.

Pokémon-ägg kläcks inte

Om ditt ägg inte kläcks måste du se till att du gick ett visst avstånd (se till att appen är öppen medan du går). Du kanske ser 3/3 km, men när du klickar på ägget kanske du märker 2,99 / 3 km. Gå lite mer, och ägget ska kläcka.

Kläckägg - Tips

Du ser inte Pokémon runt

Om du inte hittar Pokémon runt kan det bero på att appen kan krascha i bakgrunden - om så är fallet ser du ingen Pokémon eller Pokéstops. När du har startat om appen ska den visa Pokémon och Pokéstops igen.

Den andra anledningen till att du inte ser Pokémon runt kan bero på att du för närvarande befinner dig i området. Du hittar Pokémon när du flyttar till de livliga områdena.

För att locka fler Pokémon kan du använda rökelse och lockmodul. Rökelse och lockmoduler kan köpas i butiken, men du kan också få dem när du planerar upp. Rökelse varar i en halvtimme. Lure Module kommer att locka Pokémon till Pokéstops.

Se till att du har den senaste versionen av appen.

Få Lucky Eggs till att fungera för dig - Tips

Pokémon GO-objekt som du har köpt visas inte

När du spelar spelet tjänar du de mynt som du kan använda för att köpa olika saker. Om du inte ser de föremål du har köpt, logga ut från spelet (tryck på Poke Ball längst ner för att komma till menyn och tryck på Logga ut) och logga in igen. Detta borde lösa problemet. Om det inte händer startar du om enheten.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found