Guider

Vanliga problem och korrigeringar för iPhone SE

Lanseringen av Apple iPhone SE verkar ha tagit marknaden med storm. Den lilla telefonen med ett matt utseende och den glänsande metalliska ryggen ska inte lura dig med sitt låga pris. Den 4-tums praktiska telefonen levereras med en A9-processor och en otrolig 12-megapixelkamera som gör den till en kraftfull enhet. Design, pris och prestanda det har kan överträffa dina förväntningar. Det har funnits underbara recensioner om den här telefonen; dock ett par brister verkar ha blivit synade av användarna. Här är korrigeringarna.

Läs också: Vanliga iPhone 4-problem och hur man fixar dem

De vanliga iPhone SE-problemen och deras korrigeringar

Trasigt Wi-Fi

Detta verkar vara ett vanligt problem för alla smartphones och iPhone SE är inget undantag. Användare verkar möta problem när de ansluter till Wi-Fi. Vi har kommit med två korrigeringar för dig som nämns nedan.

Lösning:

 • Återställ Wi-Fi-inställningen på din iPhone SE- Detta är ett av de sätt som du kan lösa Wi-Fi-problemet på din telefon.
 1. Slå på din iPhone SE.
 2. Klicka på hemskärmen för att öppna appen Inställningar.
 3. Klicka på Sekretess.
 4. Klicka på platstjänster.
 5. Klicka på System Services.
 • Återställ nätverksinställningarna på din iPhone SE - Ett annat sätt på vilket Wi-Fi-problemen i din iPhone SE kan lösas är att återställa ditt nätverk.
 1. Slå på din iPhone SE.
 2. Klicka på hemskärmen för att öppna appen Inställningar.
 3. Klicka på Allmänt.
 4. Klicka på Återställ.
 5. Klicka på Återställ nätverksinställningar.

ios.wonderhowto.com

Låg batteritid

Användare förväntar sig valuta för pengarna, särskilt när de köper en energieffektiv telefon som iPhone SE. Med A9-processorn ska telefonen ge dig en bra batteritid. Men ibland verkar din iPhone SE inte leva upp till dina förväntningar när det gäller lång batteritid. Följ dessa instruktioner för att få en bra batteritid för din iPhone SE.

Lösning 1:

Ett av de äldsta knep som vi kan prova är att starta om, starta om och återställa. De verkar alltid fungera, så klicka på dessa knappar och lossa de dåliga bitarna.

 1. Håll både Sleep / Wake-knappen och Home-knappen intryckta samtidigt.
 2. Håll dem nere tills du ser Apples logotyp.
 3. Släpp nu.

Lösning 2:

Lyckligtvis har iOS 9 en otrolig funktion som låter dig veta exakt vilken app och tjänster som äter på ditt batteri.

 1. Starta inställningar från din startskärm.
 2. Klicka på Batteri.
 3. Vänta ett ögonblick tills batterianvändningen fylls.
 4. Klicka på knappen Visa detaljerad användning för att få en sammanfattning av strömförbrukningen i bakgrunden och förgrunden.
 5. Klicka på "Senaste 7 dagarna", det ger dig en bredare bild av strömförbrukningen över tiden.

www.imore.com

För en snabb förståelse ta ett par exempel som om du har sett ett iCloud-fotobibliotek i detaljerna men du har nyligen uppgraderat appen, det är ett tecken på att du har laddat ner miniatyrer. Du ser Facebook där och det visar 5% på skärmen och 50% i bakgrunden då är något definitivt inte rätt.

Allt du behöver göra är att tvinga avsluta den oseriösa appen och voila! Din energiförbrukning är åter normal.

 1. Dubbelklicka på hemknappen för att öppna den snabba appomkopplaren.
 2. Svep till appen du vill tvinga avsluta.
 3. Dra appkortet och dra det uppåt och av skärmen.

Fryst skärm

Den nya iPhone SE verkar fungera dynamiskt men vissa av användarna har rapporterat några fel när de använder iPhone SE. Även om det verkar vara tillfälligt men det kan vara ganska irriterande.

Användare har bevittnat frysta skärmar på sina iPhone SE. Enheten kan ha det här problemet antingen på grund av programvara eller ett hårdvaruproblem. det är oftast ett programvaruproblem som fryser skärmen på iPhone SE.

Lösningar:

 • Rengör skärmen på din iPhone SE. Det finns tillfällen när skärmen inte svarar på grund av oljefläckar eller någon form av vätska på den. Rengör telefonen med en mjuk vit bomullsduk och den börjar fungera bra.
 • En enkel omstart kan lösa ditt problem oftast.

www.igeeksblog.com

 • Om omstart inte hjälper kan du försöka återställa din iPhone SE. Håll hemknappen och sömn / väckningsknappen tillsammans i några sekunder och släpp knapparna när Apple-logotypen kommer på skärmen. Din iPhone SE bör vara igång nu.
 • Om du upptäcker att problemet fortfarande kvarstår kan du försöka ansluta telefonen till din dator och använda iTunes för att återställa operativsystemet. Tänk på att säkerhetskopiera viktiga data innan du kan återställa i iTunes.
 • Om din iPhone SE inte visas i iTunes eller om återställningsprocessen misslyckas kan det finnas ett maskinvaruproblem som får enheten att frysa. Om en liten mängd vätska hittar sig in i din iPhone SE: s batteri, dess interna komponenter. och processorn kan påverkas. Det är bäst att du kontaktar Apple i så viktiga tider.

Ström på problem

Ibland kan din iPhone SE få en svart skärm och slås inte på alls. Vi rekommenderar att du använder nedanstående korrigeringar för att hålla dig igång.

Lösningar:

 • Anslut din iPhone SE till en strömkälla för att ladda batteriet. Om telefonens batteri har tömts helt visas inte batteriikonen på en tid. Du måste ha tålamod eftersom skärmen med låg batterinivå kan ta lite tid innan den visas.
 • Starta om enheten genom att hålla nere Sleep / Wake-knappen som finns på toppen av din telefon, du ser en röd skjutreglage på skärmen. Skjut den för att stänga av den, upprepa nu för att slå på telefonen igen.

Överhettning

Användare hittar ibland att iPhone SE är överhettad. Apple arbetar med iOS 9 för att lösa detta problem. Under tiden kan du följa dessa otroliga korrigeringar för att bli av med detta problem.

Lösningar:

 • Försök inte använda telefonen medan du laddar den.
 • Kontrollera om någon av dina appar drar ut mycket ström. En energiförbrukande app är orsaken till din uppvärmda enhet. Gå till Inställningar> Allmänt> Användning> Batterianvändning och leta efter eventuella batteridrivna appar. Tvinga nu appen att stänga genom att klicka två gånger på hemknappen, svepa uppåt för att hitta appen och svep sedan uppåt för att stänga den.
 • Stäng av telefonens Wi-Fi och Bluetooth. Slå inte på dem om du inte behöver dem.
 • Starta om din iPhone SE för att stänga några av de appar som körs i bakgrunden och frigöra minne.
 • Om problemet fortfarande kvarstår är din sista utväg att börja uppdatera. Säkerhetskopiera alla dina viktiga data, gå nu till Inställningar> Allmänt> Återställ och klicka på "Radera allt innehåll och inställningar". Ställ in din iPhone SE som en ny enhet.

www.phonearena.com

 • Om inget av ovanstående verkar fungera och enheten fortsätter att överhettas bör du kontakta Apple.

IPhone SE är en otroligt spektakulär telefon. Det lockar ögonen och den lilla kroppen passar lätt i din handflata och det är kul att använda. IPhone SE: s lysande funktioner har gjort det nästan oövervinnligt för brister, men om du möter några fel bör våra korrigeringar hjälpa dig.

Du kan också läsa: Vanliga problem med iPhone 6S och hur du åtgärdar dem

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found