Guider

Så här redigerar du foto på Facebook innan du publicerar

Om du vill ladda upp foton på Facebook men inte är nöjd med kvaliteten behöver du inte starta din fotoredigerare. Nu kan du göra några enkla bildredigeringsåtgärder direkt efter att du har valt fotot för att dela det på Facebook. Bildredigeringsfunktionen uppträdde först i Facebook-mobilklienten för iOS men nyligen blev den tillgänglig för alla användare av detta sociala nätverk. Med den kan du beskära foton, använda konstnärliga filter, lägga till etiketter eller klistermärken. Den här guiden visar hur du redigerar foto på Facebook innan du publicerar det.

Du kan också läsa: Hur man skapar en vänlista på Facebook

Så här redigerar du foto på Facebook innan du publicerar

Om du vill lägga upp fotot snabbt men inte är nöjd med fotokvaliteten följer du bara dessa instruktioner:

Logga in på Facebook.

Klicka på "Uppdatera status" högst upp på skärmen och lägg till ett foto genom att klicka på kameraikonen, välj fotot från din dator och klicka på "Öppna".

Innan du lägger upp ett nytt foto på Facebook pekar du muspekaren på miniatyren och du ser en ikon i form av en pensel.

Klicka på den så öppnas den inbyggda fotoredigeraren. Gränssnittet är ordnat med flikar och byte mellan dem ger dig tillgång till de olika verktygen.

”Filter” - för att använda en bild från ett av de automatiska konstfiltren. Det finns inga fina manuella inställningar, den här funktionen finns inte.

“Tagg” - välj vänner för att tagga dem till fotot.

“Beskär” - beskära bilden. Du kan välja en fyrkant eller en rektangulär form av valfri storlek. Det finns också den roterande knappen.

”Text” - lägg till din egen text på bilden. Textens storlek, färg och plats kan enkelt justeras med musknappen. Du kan välja ett av de fem teckensnitt som erbjuds.

"Klistermärken" - öppnar en panel med dussintals klistermärken som kan utöka räckvidden för den inbyggda klistermärkningskatalogen. Du kan sätta någon av dem på fotot, bara justera storlek och plats.

Naturligtvis är denna Facebook-funktion inte jämförbar med den seriösa fotoredigerarens förmågor. Men det ger dig ett enkelt sätt att snabbt redigera och dela fotot. För de flesta användare är kapaciteten hos denna redaktör tillräcklig.

Bildkälla: www.wallpapersxl.com

Du kan också läsa: 3 sätt att konfigurera nyhetsflöde på Facebook

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found