Guider

Hur fixar jag iPhone 5c som visar fel tid

Under de senaste åren har mobila enheter utvecklats och idag gör de vårt liv mycket enklare. Vi kan ta bilder, använda alla typer av appar, skicka och ta emot e-post, etc. Telefoner visar oss också tiden, varför situationen där klockan visar fel tid kan vara extremt irriterande. Om du har det här problemet med din iPhone 5c är du inte ensam eftersom andra användare upplevde samma problem. Vi gjorde vårt bästa för att hjälpa dig, med flera sätt att fixa iPhone 5c som visar felaktig tid. Kolla in dem och prova lösningarna. Vi hoppas att du hittar dem användbara.

Se även: 5 sätt att fixa app som inte svarar på iPhone 5c

Sätt att fixa iPhone 5c som visar fel tid

Källa: wired.com

Lösning nr 1: Datum och tid - växla "Ställ in automatiskt"

Det första du bör försöka är detta: tryck på Inställningar> Allmänt> Datum och tid, stäng av / på alternativet Ställ in automatiskt. Vi vet att det är enkelt, men se till att det är effektivt.

Lösning nr 2: Ställ in tid, platstjänster, flygplansläge på / av

  • Navigera till Inställningar> Datum och tid> Ställ in tiden> PÅ (om den är påslagen, stäng av den, vänta några sekunder och slå på den igen)
  • Gå till Inställningar> Sekretess> Platstjänster> PÅ (om den är påslagen, stäng av den, vänta några sekunder och slå på den)
  • Navigera till Inställningar, aktivera flygplansläget och stäng av det efter 10 sekunder.

Lösning nr 3: Tvinga en app att stängas

Om du använder några av klockapparna som är tillgängliga för nedladdning i App Store kan det vara orsaken till att felet uppstod. Tryck på hemknappen två gånger och hitta klockan bland de appar du har använt nyligen. Svep upp och stäng den.

Lösning nr 4: Starta om din iPhone 5c

Håll sömn / väckningsknappen intryckt. När du ser skjutreglaget, dra den för att stänga av den. När din iPhone 5c är avstängd trycker du igen på samma knapp och slår på den.

komputer-info.com

Lösning nr 5: Uppdatera iOS

Uppdatering av iOS är alltid en bra idé, och många användare löste problemet genom att göra detta. Du kan göra det trådlöst. Anslut till ett Wi-Fi-nätverk, gå till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering och tryck sedan på Ladda ner och installera.

Vad annars?

Alla dessa sätt att fixa iPhone 5c som visar felaktig tid är enkla och vissa användare kunde bli av med problemet. Om din enhet fortfarande visar fel tid kan du prova lösningarna nedan. Om de inte fungerar, besök en av Apple Stores.

En app från tredje part orsakar problemet

Även om de flesta tredjepartsapparna fungerar bra, finns det några program som är dåligt kodade, och när de väl är installerade kan sådana appar orsaka problem. Om du nyligen installerade en ny app och din enhet började visa fel tid, ta bort den applikationen. Gå till startskärmen, hitta appens ikon, tryck och håll ner den och när ett X dyker upp, klicka på det och ta bort appen.

Radera allt innehåll och alla inställningar

Om inget annat fungerar, säkerhetskopiera dina filer och radera allt innehåll och alla inställningar. Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Radera allt innehåll och alla inställningar, ange ditt lösenord och tryck på Radera iPhone för att bekräfta din åtgärd. När detta är klart ställer du in din iPhone som en ny enhet.

Återställ din iPhone till fabriksinställningarna med iTunes

Om inget fungerar kanske du vill återställa din iPhone till fabriksinställningarna med iTunes. Detta tar bort allt inklusive firmware, så glöm inte att säkerhetskopiera dina data. Se också till att du har den senaste versionen av iTunes.

  • Anslut din iPhone till din dator och starta iTunes
  • Klicka på Återställ iPhone på panelen Sammanfattning
  • Klicka på Återställ för att bekräfta din åtgärd
  • När återställningsprocessen är klar ställer du in din iPhone som en ny enhet.

Det här problemet verkar bara stör iPhone 5c-användare. Om du har provat alla lösningar som vi har listat här och ingenting fungerar, kontakta Apple eller besök någon av deras butiker.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found