Guider

Så här aktiverar du "Hej Siri" på iOS 9

När Apple introducerade den intelligenta personliga assistenten Siri med iPhone 4s gick användarna in i en helt ny värld där användning av smarttelefonen blev ännu enklare än den var. Apple fortsätter att förbättra alla sina enheter, och med varje ny iPhone- eller iPad-modell kan vi utforska nya möjligheter. Naturligtvis arbetar de ständigt med iOS också, och varje ny version ger förbättringar, buggfixar och spännande funktioner. När Apple lanserade iOS 9 blev det ännu enklare för dem som gillar Siri (och du kommer knappast att hitta någon som inte gör det), för nu kan du prata med den virtuella assistenten handsfree. Det är jättebra! Vi kommer att dela en guide som visar hur du ställer in Siri och hur du aktiverar "Hey Siri" på iOS 9.

När du är klar kan du prata med Siri med lätthet. Du kan be Siri att skicka meddelanden, hitta vägbeskrivningar, låten du vill spela, boka en middag och många andra saker.

Om du har en Apple Watch, glöm inte att aktivera “Hey Siri” -funktionen på klockan, klicka bara här för en fullständig guide.

Du kan också läsa: Hur man använder Siri för Apple Music

Hur man ställer in Siri och hur man aktiverar "Hey Siri" på iOS 9

För att aktivera “Hey Siri” -funktionen måste du installera iOS 9. De senaste Apple-smartphonesna iPhone 6s och iPhone 6s Plus levereras med iOS 9, men när det gäller andra modeller måste du uppdatera till iOS 9 om du redan har 't, och här är hur du kan göra det:

Så här uppdaterar du iOS på iPhone, iPad och iPod Touch

Följ stegen nedan för att aktivera “Hey Siri” på iOS 9:

Lås upp din enhet

  • Gå till Inställningar från hemskärmen
  • Tryck på Allmänt och klicka sedan på Siri
  • För att aktivera Siri, flytta Siri-omkopplaren

www.appradioworld.co

  • Du kommer att se detta meddelande på skärmen: Siri skickar information som din röstinmatning, kontakter och plats till Apple för att behandla din begäran
  • Tryck på Aktivera Siri
  • Nästa, flytta omkopplaren bredvid Tillåt “Hey Siri”
  • Klicka nu på Ställ in nu

www.slashgear.com

Du kommer att bli ombedd att säga några fraser som ”Hej Siri”, “Hej Siri, hur är vädret idag?” Och “Hej Siri, det är jag”

www.technobezz.com

Det är allt. Du är redo att använda “Hej Siri”, se bara till att du är ansluten till Internet via Wi-Fi eller mobildata.

En av de bästa sakerna med iOS 9 när det gäller Siri är det faktum att din enhet inte behöver anslutas så att du kan använda “Hej Siri” vilket var fallet tidigare. Nu kan du använda det här röstkommandot när du vill.

Att använda Siri med iOS 9 är super enkelt. Säg bara ”Hej Siri” följt av ett kommando eller en fråga. Som vi nämnde kan du ställa Siri alla typer av frågor, men inte bara det. När du vill ringa någon säger du bara ”Hej Siri-samtal (namnet på personen du vill ringa). Siri kan göra så många saker åt dig, som att få en app du vill ha, hitta en trevlig restaurang och mycket mer.

Lär dig vad Siri kan göra

Bildkälla: www.cnet.com

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found