Guider

Så här fixar du Galaxy S7 som inte är registrerad i nätverket

Ett antal Samsung Galaxy S7-användare får detta konstiga meddelande som säger 'Inte registrerat i nätverket' när de försöker ringa. Det kan bero på att din nättjänst inte känner till IMEI-numret på telefonen.

Du kan också läsa: Så här fixar du Samsung Galaxy Ingen tjänst och hur du aktiverar energisparläge på Samsung Galaxy S6

Orsaker och situationer när det inte kan upptäcka nätverket:

Problemet började vanligtvis när användare har uppgraderat det till den senaste versionen av operativsystemet, varefter enheten inte kunde upptäcka nätverket och felmeddelandet dök upp. Detta händer eftersom IMEI-numret på telefonen ändras till 'SN 0000' efter att din enhet har uppdaterats och det står också att SN-numret är trasigt och måste fixas.

En annan anledning till att detta problem kan uppstå är när du använder ett SIM-kort från en ny nätverksleverantör och din Samsung Galaxy S7 inte kan upptäcka det och det behöver lite hjälp från din sida genom att manuellt välja det nya nätverkstjänstleverantörens namn.

Lösningar som hjälper dig att fixa det:

Välj din nätverksleverantör manuellt

När du ringer med ett nytt SIM-kort och enheten inte upptäcker den ändring du behöver för att manuellt välja nätoperatör, här är stegen för det:

 • Gå till Inställningar och välj 'Trådlöst och nätverk'
 • Klicka nu på 'Mobila nätverk' ställ in nätverksläget som WCDMA, och om du inte hittar några nätverk, tryck på 'Fler inställningar'

inside-galaxy.blogspot.com

 • Klicka på nätverksoperatörer, som startar en sökning för att upptäcka din nätoperatör.
 • När sökningen är klar behöver du helt enkelt välja din nätoperatör.

Rota din telefon och installera en patch

Förutsättningen för detta steg är att rota din Samsung Galaxy S7 så att den kan kringgå eventuella begränsningar innan du kan gå vidare och installera en patch. Efter rooting, följ dessa steg:

 • Installera applikationerna 'Busy Box' och 'Ariza patch' från Google Play
 • Starta nu appen Ariza patch på din telefon och tryck på knappen som säger "Patch" och det är klart.

Kör en programuppgradering på din enhet

Innan du kör uppgraderingen, se till att du är ansluten till internet eftersom uppgraderingen minskar en betydande mängd data, så se till att du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk:

 • Placera SIM-kortet i telefonen
 • Gå till 'Inställningar' och bläddra ner till botten
 • Tryck på 'Programuppgradering', tryck på Uppdatera och vänta sedan på att din telefon ska starta om helt och slutföra programuppgraderingen.

www.sammobile.com

Ta bort och sätt tillbaka SIM-kortet

Att ta bort SIM-kortet och sätta tillbaka det hjälpte många att lösa problemet. Här är stegen:

 • Stäng av telefonen och ta ut SIM-kortet.
 • Sätt in den igen och applicera lite tryck för att se om nätverket kan upptäckas. I dessa fall kan det vara ett problem att SIM-kortet inte ansluts ordentligt till terminalerna i SIM-kortplatsen. Lägg ett litet papper tillsammans med SIM-kortet så att det kan anslutas ordentligt till dessa terminaler.
 • Upprepa denna process upp till fem gånger för att se om enheten kan plocka upp nätverket.

Det finns också en utomstående chans att vår enhet "svartlistas" i den nationella svartlistdatabasen, vilket innebär att det kan ha varit ett fall av "Lost and Stolen" registrerat med IMEI-numret på telefonen. Den enda vägen ut ur detta för att lämna in ett klagomål och byta ut din telefon.

Lås upp din Samsung Galaxy S7 med upplåsningsmyndighet

Om din telefon är låst och om du vill kunna använda den med nästan vilket GSM-SIM-kort som helst bör du besöka Unlock Authority. Det är den bästa och mest pålitliga upplåsningstjänsten.

Allt är ganska enkelt. Allt du behöver göra är att fylla i ett formulär och klicka på "Lås upp min telefon nu". Du får upplåsningskoden på din e-postadress. Ange bara koden så låser du upp din telefon.

Det som också är viktigt för dig att veta är att detta inte skadar din telefon och att garantin inte upphävs. Det är enkelt och pålitligt.

Om inget av dessa felsökningssteg fungerar, besök närmaste 'Samsung Care' butik och få din telefon kontrollerad av en tekniker.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found