Guider

GTA 6: Allt du borde veta

Grand Theft Auto VI : Det finns inte många videospel där ute idag som kan styra nivån på hype som GTA-serien kan. Ända sedan deras första spel släpptes har de dominerat spelbranschen och ständigt krossat ny skivförsäljning när deras spel kommer ut. Mycket få spelfranchises kan göra anspråk på att ha till och med hälften av den framgång som GTA-serien har haft. Deras sista spel GTA V släpptes för kritiker och kommersiella hyllningar och satte direkt rekordförsäljning.

Det rapporterades tidigare att E3 2020 kommer att vara den mest troliga platsen för Rockstar att diskutera sin kommande titel. Genom åren har Electronic Entertainment Expo varit spelplats för spelutvecklare och utgivare för att avslöja sina stora lanseringar. Av okänd anledning bröt Microsoft normen och tillkännagav sin nästa konsol, Xbox Series X i december månad, mycket tidigare än väntat.

Kedjan av okonventionella drag fortsatte eftersom E3 2020 officiellt avbröts på grund av en pandemisituation över hela världen. Det tog bort möjligheten för GTA 6 att få en officiell affisch, teaser-trailer eller något rykt med anknytning till dess släppdatum. Även om Rockstar eller Take-Two hade några planer på att göra en grand avslöja, kunde de inte göra det eftersom det inte skulle hjälpa. Dessutom är det ingen mening att avslöja en av de mest populära titlarna i världen under en tid då spelare kanske eller inte vill ha en glimt utan snarare förväntar sig solida uppdateringar.

Om vi ​​ska gå igenom situationen och det faktum att Sony, Microsoft förbereder sig för sina PS5-, Xbox Series X-konsoler först mot slutet av 2020, kommer det inte att finnas ytterligare ett stort meddelande förrän dessa konsoler är tillbaka i rampljuset. Med tanke på de 12 teraflops av rå kraft i den kommande Xbox-konsolen, vore det vettigt att släppa en teaser vid lanseringsdatumet.

Ett mer praktiskt perspektiv skulle vara att förvänta sig att Grand Theft Auto 6 får sin stora avslöjande i E3 2021. Med ett helt år kvar är möjligheten mycket högre. Det är inte ett spel som de utvecklar ur det blå. År av planering går in i det innan lanseringen officiellt tillkännages. Även om det kan finnas en liten försening i utvecklingen nu, borde det inte ha en negativ inverkan på tillkännagivandet och den mest realistiska förväntningen bör vara att vänta till 2021 för ytterligare uppdateringsdatum / rykten.

Mars 2020 (ryktet)

Rockstar uppdaterar GTA 6 webbplatslänkar

För de flesta speltitlar som fortfarande är i ett tidigt skede av utveckling skulle Rockstar eller något annat företag för den delen hänvisa länkar till deras officiella webbplats. Det ursprungliga spelets webbplats kommer att vara i utvecklingsfasen tills den är redo för en officiell lansering eller avslöjande. För bara en vecka sedan har det upptäckts av en ivrig PlayStation-spelare att GTA 6-domänen inte längre följer trenden.

Istället för att omdirigera någon användare som försöker kolla in det nya spelets webbplats till sin Rockstar-webbplats, har det gjorts några ändringar i namnservrarna. Enligt en Reddit-användare pekar det nu på New Yorks webbplatser istället för att omdirigera till webbplatsen München Tyskland. Ett annat möjligt rykte som hävdats av en viss användare är att det nya spelet kan ha sin historia i New York och det är anledningen till att dessa webbplatser pekas på en server i NY. Medan vissa användare på samma forum anser att detta är oklart och inte sant, har de källor som du kan hänvisa till och hoppas på att en teaser kommer in.

Funktion i alla nya spel (bekräftat)

Snabb CV i en öppen världsmiljö

En utmärkt funktion som de flesta spelare skulle uppskatta är att officiellt komma till Xbox Series X-konsolen. Med kraften från NVMe SSD och kraftfulla grafikkort visade Microsoft hur snabbt de skulle återuppta arbetet i vilket spel som helst på konsolen. Medan Rockstar ännu inte öppet talar om dessa futuristiska tillägg som skulle göra deras titel mer uppslukande och lättare att få tillgång till, kan vi vara säkra på att de kommer att finnas tillgängliga i GTA 6 och definitivt uppskattade av spelare.

Ett av de vanligaste klagomålen i GTA 5 är att spelet ofta tar evigt att ladda på PS4, Xbox One och PC. Om du låter det ladda och ta en kopp kaffe kan spelet förmodligen ladda ytterligare en hel minut efter att du har slutfört ditt kaffe. Det var så smärtsamt långsamt det tidigare spelet var men det är fantastiskt att veta att det inte kommer att vara fallet med den här framtida titeln. Microsoft och Sony bekräftade att de har skickat tekniska detaljer till större spelutvecklare så att de kan implementera ett snabbt CV i alla sina titlar.

Demovideon på YouTube visar hur snabbt du kan komma in och ut ur spelet. Det finns ingen anledning att ladda den varje gång eftersom du kan hålla flera spel igång i bakgrunden och redo att spela när du är på humör. Det borde också hjälpa till att förbättra och utrota begreppet laddning inuti kartan, särskilt när det tar evigt att ladda strukturer medan du rör dig i en bil eller en båt. Allt tas om hand i framtida spelkonsoler och datorer som ofta ligger framför hårdvaruspecifikationerna ska kunna hantera det också.

GTA V har officiellt tjänat mer pengar än filmen har gjort i hela världen och det är ingen liten bedrift, med tanke på det stora klyftan i publikstorlek mellan dem båda. Även om spel har kommit långt för att accepteras som en livskraftig och seriös aktivitet, kan det inte hålla ett ljus för det stora antalet människor som går ut för att titta på filmer. Ändå gjorde GTA V svindlande 6 miljarder dollar i försäljning genom att sälja över 90 miljoner enheter. Även om spelet släpptes 2013 är spelet fortfarande aktivt med hundratusentals spelare som spelar varje dag. Faktum är att om du går till steamcharts just nu, kommer du förmodligen att se en häpnadsväckande antal användare som spelar just nu.

Därför är det ingen överraskning att miljoner fans över hela världen skulle börja skumma i munnen efter att ha hört att GTA VI är på väg. På många sätt är Rockstar Games mer hemlighetsfulla om sina kommande projekt än de flesta företag. Det är extremt sällsynt att hitta en riktig läcka om deras spel. Men eftersom vi är stora fans har vi letat efter internet på jakt efter alla rykten, läckage och nyheter a

om den efterlängtade uppföljaren så att du har ett sätt att sluta uppdatera dig med den senaste informationen.

Nedan följer allt vi vet om GTA VI!

Uppdatering

Släppdatum Rykten

Som det alltid har varit, är Twitter och Reddit några av de vanligaste källorna för rykten om GTA 6-släppdatum. Det sista spelet i serien GTA 5 lanserades 2013 på de åldrande PS3- och Xbox 360-konsolerna. Det lät som en omöjlig bedrift, men Rockstar gjorde det möjligt och släppte spelet på äldre konsoler innan det togs till PS4 och Xbox One. De tog ytterligare två år innan det äntligen landade på PC.

GTA 6 första teasertrailers och mer officiell information förväntas avslöjas på E3 2020. År 2020 kommer att bli ett av de hetaste i spelhistoriken eftersom det förväntas också vara den tid då både Sony och Microsoft kommer att göra sin nästa -generationskonsol tjänsteman. PS6 och en ny Xbox kommer att vara de livskraftiga plattformarna för GTA 6 att lanseras när den officiellt är klar 2021.

Kvinnlig bly och flera karaktärer

Ett nästan bekräftat rykte är att GTA 6 kommer att ha en kvinnlig ledning. Under hela serien fokuserade det aldrig på att få en kvinna att gå med i en gangstertrupp och skjuta i helvete av alla som försöker hindra henne från att göra uppdrag. Dessutom tog spelet ofta emot testosteronfyllda män som älskar att springa över krokar i sin bil och slår tjejer med den heta kaffemodulen, men en kvinnlig ledning skulle ta in ett helt nytt spel.

Flickan kommer troligen att behöva vara en del av gänget, tjäna pengar och ha sin egen historia, men det kan också leda till många olika typer av uppdrag på grund av könsförändringen. Det kommer att finnas fler människor som ingår i berättelsen, inklusive andra män, som det var med GTA 5 som följde livet för tre olika manliga leder.

Sömlös spel på alla plattformar

Med de senaste tillkännagivandena från Google och Microsoft är GTA 6 en av de många AAA-titlar som kommer att gynna flera plattformsspel genom streaming. Medan Rockstar inte kommer att göra officiella meddelanden om det omedelbart, är det de större företagen som får bestämma hur spel kan utvecklas under de kommande åren.

När spelet släpps, även om det inte släpps på PC omedelbart, kommer spelare fortfarande att kunna njuta av spelet genom att strömma det från sin Xbox-konsol eller Google Cloud Streaming. Det blir en helt ny upplevelse eftersom du kommer att kunna uppleva den bästa grafiken även på en smartphone med en Bluetooth-kontroller, till spelet när du är på språng.

GTA VI kan visa polisens värld

Om det finns en sak som Grand Theft Auto aldrig utforskat, skulle det vara alternativet att faktiskt spela som polis och ta ner brottslingen. Även om det bekräftas att berättelsebågen kommer att ha minst tre olika karaktärer som liknar GTA V, skulle det inte vara förvånande om en av dem är en polis.

Att se den kriminella världen ur en polisperspektiv skulle vara helt annorlunda. Dessutom, när du spelar som en, kan du också behöva ta ner brottslingar och gå bakom snabba bilar eller heist jagar. Historien kommer att vara ganska intressant, för om dessa karaktärer är vänner eller fiender kommer de antagligen att vara på två olika sidor av lagen och måste konfrontera varandra, upprepade gånger, under hela historien.

Ligger i Sydamerika, eventuellt Brasilien

I Brasilien är narkotikahandeln frodigt och det är en av de unika kartorna som spelare kanske kan uppleva GTA VI i. Det finns många kvinnor som är chef för huset i denna region och några av dem blir involverade i drogen handel som också banar väg för spelutvecklarna att komma med berättelser som involverar kvinnliga leads.

Rockstar skulle definitivt vilja leva upp till hype eftersom GTA 5 släpptes långt tillbaka 2013 och i den enorma klyftan mellan det spelet till nästa skulle ha fört in många unga spelare till territoriet. De som aldrig har spelat GTA-franchisen kanske försöker det för första gången och när de gör det, ska utvecklarna klara av den hype den har skapat under de senaste två decennierna.

Flerspelare på språng

Medan enspelarkampanjen återigen kommer att vara det mest framträdande fokuset på GTA VI, kommer spelet att ha ett stort fokus på multiplayer. Utvecklarna kan nu tillåta dussintals spelare ombord, spela spelet från mobiltelefoner via streaming och när de gör det kan det skapa en massiv underjorden med många olika karaktärer.

Ända sedan World of Warcraft-dagarna bevittnades inte en sådan interaktiv och sömlös flerspelarupplevelse med massiva kartor eller spelarantal, men GTA 6 har all potential att bli det första spelet. Med tanke på hur stor en karta spelutvecklarna på Rockstar skulle skapa, skulle det inte skada att spekulera i att de kommer att ha tillräckligt med utrymme för spelare att gå ombord på sina 5G-telefoner och göra massor av uppgifter tillsammans, som en mer förbättrad och polerad version av GTA Online, som hade en bra körning i mer än 5 år nu.

GTA 6 Nyheter, läckor och rykten

Oktober 

Allt började en ödesdigert dag 2013 när Rockstar-president Leslie Benzies kommenterade i en intervju för tidningen MCV och sa att de har några idéer om GTA VI. Denna enda kommentar bröt internet och startade hype-tåget som ledde oss hela vägen till den här artikeln idag.

Mars 2016 (ryktet)

En av de första rapporterna kom online och uppgav att GTA VI var i produktion, men artikeln kunde inte underbygga någonting och nämnde istället att de fick denna information från en betrodd källa. Rockstar-spel kommenterade tyvärr inte på detta och rapporten betecknades därför som ett rykte.

Mars 2018 (ryktet)

Den populära YouTube-kanalen "The Know" lade upp en video om möjligheten att GTA VI äger rum i Vice City och en av de viktigaste huvudpersonerna är kvinna. Enligt dem avslöjade en insida källa information om det möjliga släppdatumet, kodnamnet och spelkartan. Videon berättade om hur spelet kan komma i butiker 2021 eller 2022 och att det utvecklas under kodnamnet ”Project Americas”. De nämnde också att det finns en möjlighet att spelare kommer att kunna flyga från USA till Sydamerika i spelet, vilket gör det till den största kartan som någonsin har gjorts i franchisen hittills.

De nämnde också att spelet kunde ta oss tillbaka till Vice City och den övergripande historien kan fokusera på narkotikahandel med 80-tals atmosfär. Ingen av dessa godbitar har bekräftats officiellt men hype har officiellt börjat!

GTA 6 juli 2018 (ryktet-debunked)

Tårar rullade ner flera kinder denna månad när ett rykte började gå runt att ett meddelande om avslöjandet av GTA VI har börjat dyka upp i GTA Online (PC). De första tårarna som rullade var glädje och upphetsning, men allt som förändrades till ren sorg och besvikelse när Rockstar gjorde ett officiellt uttalande på Twitter som avslöjade detta påstående. I sitt uttalande sa de att detta påstådda meddelande inte var annat än ett bluff av en Modder.

Vad vi tycker om Grand Theft Auto VI

Från och med nu finns det ingen officiell information om GTA VI och så måste vi alla hitta och lägga de små resterna av möjligheter för att få en större bild. Genom att ta olika rykten och spekulationer har vi skapat en lista över vad som kan komma med spelet. Här är alla.

Tidslinjen och kartan

Hittills har Rockstar-spel alltid haft tydliga tidslinjer för deras spelvärld. Grand theft Auto gav oss Liberty City i slutet av 90-talet, Grand Theft Auto 2 ägde rum på en ospecificerad tid (spekulerades i början av 2000-talet) i ”Anywhere, USA, Grand Theft Auto 3 presenterade Liberty City i lager med vad som såg ut som 90-talet mafiavärlden, GTA: Vice City ägde rum på 80-talet, GTA: San Andreas i början av 90-talet, GTA IV i slutet av 2000-talet och GTA V i den aktuella tiden.

Men när man tittar på teman och stilistiska atmosfären som de brukar välja är det svårt att inte märka deras kärlek till allt retro. Alla deras spel har en viss charm som påminner oss om 80-talet och början av 90-talet. Eftersom deras senaste spel ägde rum den aktuella tiden finns det en mycket god möjlighet att GTA VI kan vara baserad på den härliga 80-talet. Antingen det eller så kan de hålla en aktuell tidslinje och introducera sin historia i ett annat land helt. Hittills har de byggt en hel amerikansk värld fylld med städer och sin egen historia. De kan ta oss till Europa i nästa.

När det gäller kartan är det lätt att anta att vi kommer att få en karta som är betydligt större än någonting vi någonsin har sett. Hittills har kartorna varit begränsade till en enda stad och regionerna i närheten. Kanske kommer den nya kartan att vara tillräckligt stor för att passa 2, 3 stater.

Staden och temat

Om vi ​​antar att tidslinjen skulle vara 80-talet för det nya spelet, är det mycket troligt att staden vi kommer att se är Vice City. De första tre GTA-spelen innehöll Liberty City, Vice City och San Andreas medan de två sista spelen använde Liberty City och San Andreas. Med GTA VI med Vice City kommer de att ha kommit i full cirkel. Dessutom skulle Vice City vara perfekt för vad vi antar att temat kommer att vara.

Det kommer inte att vara något tvivel om att GTA VI också kommer att ha samma kriminella / mafia rötter i sitt tema. När allt kommer omkring är det i deras namn. Men hur gör du om samma tema och gör det intressant? Du kan göra det genom att utforska olika aspekter av samma tema. Vice City handlade mer om den traditionella maffian, San Andreas handlade om att växa upp på gatorna där gangsters härskade och GTA IV visade oss den hänsynslösa new age-maffian. Kanske går framtidens väg tillbaka i tiden.

80-talet var moget med narkotikakrig och en ny ras av mafia som sprider sig över USA I stället för den traditionella italienska amerikanska maffian, vad händer om vi utforskar de sydamerikanska kartellerna eftersom de är något okontrollerat territorium för GTA-franchisen. Detta skulle också ge dem möjlighet att skapa en större karta, en levande andande expansiv värld och olika kulturer att leka med. Med tanke på Rockstars ambitioner är det inte så svårt att tänka sig att GTA VI kommer att innehålla en värld som skiljer sig från den vi hittills har sett.

Kvinnlig huvudperson

Även om ”The Know” pekade på detta i sin video, finns det fler anledningar till att GTA VI kan ha en kvinnlig huvudperson tillsammans med de manliga. Hittills har spelfranchisen alltid presenterat män som deras huvudpersoner och kvinnor har alltid varit antingen mindre sidkaraktärer eller horare. I en intervju av The Guardian talade Dan Houser som var med och grundade Rockstar-spel om hur de inte kommer att göra en kvinnlig huvudperson bara på grund av status quo och att de är mycket öppna för att göra det när de har rätt idé att gör det. Detta är väldigt uppfriskande att höra eftersom de flesta företag bara panderar till sin publik och gör oinspirerat innehåll.

En annan anledning till varför de kunde ha en kvinnlig huvudperson är baserad på spekulationer om att kartan kan innehålla Sydamerika och narkotikahandeln. I Sydamerika finns det flera platser som följer matriarkin där kvinnan är hushållets chef. Att ha en grå men stark kvinnlig karaktär som en drogherre eller någon som klättrar upp i makten kommer att vara väldigt cool.

Spelar som polis

Med GTA V fick vi möjligheten att spela flera huvudpersoner och deras berättelser. För GTA VI skulle de behöva något bättre för att uppfylla sina fans förväntningar. Ett sätt de kan göra detta är att ge spelarna möjlighet att spela antingen som brottsling eller som polis. Att välja mellan två skarpa perspektiv och de platser där de överlappar var väldigt coolt och till skillnad från någonting, har vi upplevt i tidigare spel. Det finns inget rykt eller läckage som pekar på detta, men det kan vara något som Rockstar-spel bestämmer sig för att prova.

Använda det förflutna för att förutsäga framtiden

I avsnittet ovan diskuterade vi vad vi tror skulle komma i GTA VI baserat på rykten som flyter runt på internet. Låt oss nu titta på vad som faktiskt kan vara möjligt i uppföljaren. Varje spelföretag använder sina spel för att förfina och förnya nya sätt att förbättra spelarupplevelsen. En funktion som släpps i ett spel kommer att förfinas ytterligare och förbättras för nästa spel och så vidare. Det senaste spelet som släpptes av Rockstar-spel var Red Dead Redemption 2 och om vi siktar igenom de olika innovativa funktionerna och mekaniken som finns i det kan vi förutsäga vad vi kan se i GTA VI.

En faktisk levande andningsvärld

RDR 2 presenterade en expansiv värld där karaktärsinteraktion och beteende togs till en helt ny nivå. AI-karaktärerna i RDR 2 hade faktiskt scheman, relationer och sina egna vägar. I tidigare öppna världsspel skulle sådana karaktärer normalt bara leka när din spelbara karaktär närmar sig dem. I RDR 2 hade AI sina egna liv och gick med att göra sina saker oavsett om du var med dem eller inte. Karaktärerna reagerade också olika på olika situationer och vissa hade till och med olika personligheter från undergivna till uppenbart aggressiva.

Det borde verkligen inte vara något tvivel om Rockstar-spel kommer att implementera en liknande eller bättre värld för GTA VI. Vi kan säga att de skulle göra det. De har redan tekniken. Allt de behöver göra är att förfina det och driva gränserna för att ge oss en ännu mer realistisk värld att spela i.

Förbättrad karaktärsinteraktion

Du kan också interagera med alla karaktärer i RDR 2 och konversationsriktningen kan ändras beroende på vilka dialoger du väljer. Dessa samtal påverkar också naturen i ditt förhållande till AI, vilket gör att det känns mer realistiskt än de generiska dialogerna vi är vana att höra från tidigare spel. Du hade också möjlighet att hälsa människor annorlunda.

Detta skulle definitivt fungera bra i GTA VI eftersom spelare-AI-interaktion är en av de mest populära aspekterna av franchisen. Kan du föreställa dig möjligheterna och det stora antalet unika interaktioner om Rockstar-spel implementerade detta i GTA?

GTA 6:  Hyperrealism

En av de mest fantastiska sakerna med GTA-serien är nivån på realism de ger oss spelare. Med RDR 2 tog de realismen till nästa nivå genom att verkligen finslipa realismfaktorn. De fokuserade på de minsta detaljerna, som att fotspår faktiskt stannade på marken snarare än att försvinna direkt, hår och skägg växte över tiden och många fler.

Tidens utveckling är något som de flesta öppna världsspel strävar efter att uppnå, men det är en känslig balans. Om du gör det alldeles för verkligt där en timme i spelet ligger nära en faktisk timme, kommer människor att bli uttråkade. Om tidens utveckling är för snabb, tappar du ner på nedsänkning.

En verklig levande, andande värld som dynamiskt förändras baserat på interaktioner och handlingar från människorna som bor i den är ett av de främsta målen för alla stora spelbolag. Det finns en riktigt bra möjlighet att vi kan få den närmaste versionen av det i GTA VI.

GTA VI släppdatum

Enligt olika rykten och spekulationer skulle GTA VI komma i butiker antingen 2020 eller 2021. Red Dead Redemption lever fortfarande mycket på marknaden idag, så det är säkert att anta att vi kommer att få ett officiellt uttalande om GTA VI först i slutet i år eller i början av nästa år. Om du tar hänsyn till de traditionella tidslinjerna för produktion av spel av liknande storlek är det säkert att säga att vi kanske ser detta spel släppas om 2, 3 år. Den längsta klyftan som vi har sett mellan GTA-titlar var mellan GTA IV och V som hade ett aldrig tidigare skådat gap på cirka 47 månader eller 4 1/2 år. Om det officiella tillkännagivandet kommer i början av 2019 kan vi hoppas på en utgåva 2020 eller 21.

Vi kommer ständigt att uppdatera den här artikeln som nya rykten, läckor och mer informationsbrott. Håll koll på oss för att få de senaste uppdateringarna om GTA VI.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found