Guider

Hur man fixar Android “Ok Google” fungerar inte problem

Du kan bara söka vad som helst på Google genom att tala. "Ok Google" är kommandot för röstsökning till att börja med. Men ibland på grund av olika anledningar kanske det här kommandot inte fungerar korrekt på din Android-telefon. Många användare klagade över Android ”Ok Google” fungerar inte, och den här artikeln kommer vi att dela lösningarna så att du enkelt kan lösa problemet, och röstsökningen fungerar som en charm igen.

Se även: Nackdelar och fördelar med LG G3

Steg för att fixa Android "Ok Google" fungerar inte

Lösning nr 1:

Röstsökning stöder endast amerikansk engelska och den kan inte förstå något annat språk förutom det. Så se till att engelska (USA) är inställt som språk på din Android-telefon. Det är bättre att kontrollera språkinställningarna först om din Android “Ok Google” inte fungerar. För att göra det, gå till Inställningar> Språk och inmatning.

Lösning nr 2:

Det andra du bör göra är att inaktivera apparna i tillgänglighetsinställningarna, till exempel KingRoot, AppLock, etc. Navigera till Inställningar, bläddra ner och tryck lätt på Tillgänglighet. Överst på skärmen ser du dessa appar. Tryck på appen och stäng av den.

Lösning nr 3: 

Den andra anledningen som kan stoppa svaret från "Ok Google" kan vara mikrofonproblemet. När du öppnar Google-appen och säger ”Ok Google” eller skriver in mikrofonen kommer du att märka mikrofonikonen som ska se fet ut utan några prickade linjer. Om så inte är fallet kan mikrofonen vara smutsig, så du bör rengöra den försiktigt med en stift.

Lösning nr 4: 

Uppdatera Google-appen. Du måste se till att du har den senaste versionen av Google-appen. Öppna Google Play, tryck på tre horisontella linjer för att öppna menyn och tryck på "Mina appar och spel". Du kommer att se alla appar där, hitta Google, och om det finns en ny version tillgänglig, tryck på Uppdatera.

Lösning nr 5: 

Om du håller olika appar igång i bakgrunden kanske den här funktionen inte fungerar ordentligt. Om bakgrundsapparna skapar brus blir mikrofonen förvirrad mellan din röst och bakgrundsljudet vilket resulterar i inga svar. Stäng apparna som körs i bakgrunden.

Bildkälla - www.androidpolice.com

Lösning nr 6: 

Uppdaterat språkpaket är en mycket viktig punkt för att den här funktionen ska fungera korrekt. Även om språket är inställt på amerikansk engelska men om språkpaketet inte uppdateras fungerar inte den här funktionen. Du kan uppdatera språkpaketet genom att gå till Röstsökning Språkinställningar> Offline taligenkänning> Engelska (USA)> Uppdatering tillgänglig.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found