Guider

Så här återställer du en frusen Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 5-telefonen är en fantastisk enhet från Samsung som har ett ljust och elegant utseende. Tillägget av aluminium- och glasdesign gjorde det mer attraktivt och människor visade mer intresse för att äga det. En kraftfull 8-kärnig processor, 4 GB RAM och senaste 5.1.1 android Lollipop bidrog till en snabbare prestanda för denna Galaxy Note 5. Dessutom är 5,7-tums Quad HD-skärm, 16 MP-kamera, trådlös laddare och andra attraktiva orsakerna till detta enheten blev en av de mest populära på smarttelefonmarknaden.

Sammantaget är den här enheten bra att ha men den enda nackdelen är det icke-avtagbara batteriet. Du kan inte utöka lagringsutrymmet med ett micro SD-kort eftersom det inte finns någon sådan plats för det alternativet. Aluminium- och glasdesignen är anledningen till att du inte kan ta bort batteriet. Även om det låter användarna njuta av en fantastisk och snabbare prestanda, men det kan vara den tid då denna premium Galaxy Note 5 är fryst av okänd anledning. På många andra Samsung-modeller kan du starta om bara genom att dra ut batteriet och det skulle lösa problemet omedelbart. Men när det gäller Samsung Galaxy Note 5 eller Galaxy S6, kommer detta trick inte att göra eftersom de inte har ett avtagbart batteri. Så, hur ska du utföra en omstart eller mjuk återställning om din enhet inte svarar?

Detta problem kan enkelt lösas om du går igenom den första inställningsprocessen i Galaxy Note 5 mycket noggrant som erbjuder några mycket användbara tricks och tips. Ett tips säger att 'om din enhet inte svarar, tryck bara och håll ner ström- och volymknappen helt och hållet i minst 7-10 sekunder och telefonen startas om. "

Processen förklaras dock här i detalj.

Sätt att utföra återställning i Galaxy Note 5:

Mjuk omstart:

  • Precis som andra smartphones gör ett långt tryck på några knappar jobbet åt dig. Håll bara ned volymen och strömbrytaren helt i 10 sekunder.
  • Du kommer att känna en vibration och enheten startas om som vanligt. Det kan också starta om till underhållsstartläget. Om så är fallet, använd sedan upp- och nedknappen för att navigera.
  • Välj alternativet Endast omstart med strömbrytaren. Och det kommer att starta om din enhet. Det är allt. Din enhet kommer då att vara fryst.

www.youtube.com

Hård återställning:

Du kan också välja att utföra en hård återställning om du vill. Hård återställning är inte möjlig via operativsystemet eftersom enheten är helt frusen. Så du måste använda kombinationen av knappar för att utföra den. Så här gör du:

  • Stäng först av enheten helt.
  • Tryck sedan och håll ned volymen upp och strömbrytaren i några sekunder.
  • Du kommer att märka Samsung-logotypen på skärmen. Släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla volym upp-knappen i några sekunder och det tar hur Android-återställningsskärmen. Släpp sedan volym upp-knappen.
  • Använd volym upp- och nedknapparna för att navigera och komma till rensningsdata eller fabriksåterställning.
  • Använd strömbrytaren för att välja fabriksåterställningsalternativet.
  • Navigera sedan till alternativet 'Ja' och välj det med strömbrytaren för att bekräfta processen.
  • Navigera på samma sätt och välj alternativet 'starta om systemet nu' för att starta om enheten. Det är det och din enhet kommer då att vara frusen.

www.pinterest.com

Så du kan nu utföra återställning snabbt med kombinationen av tangenter om din Samsung Galaxy Note 5 är frusen eller inte svarar. Båda metoderna är användbara och du kan bli av med den frysta frågan genom att använda någon av dem. Men om du föredrar att utföra den andra metoden, se till att du har säkerhetskopierat alla dokument på din enhet, eftersom fabriksåterställningen raderar allt från telefonen och du måste ställa in den från början. Så nu, om din Samsung Galaxy Note 5-telefon är frusen eller inte svarar av någon anledning, gå igenom de nämnda metoderna och du kommer snart att vara borta från det problemet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found