Guider

Hur du fixar Nexus 5-lagproblem

Efter att ha använt vilken smarttelefon som helst ett tag kommer du att märka att det efter en viss tid går lite långsammare än tidigare, och du kan uppleva fördröjningsproblem. Så är fallet med alla telefoner där ute, inklusive Nexus 5. Ibland kan orsaken till den långsamma prestandan på din telefon vara en applikation eller det faktum att din enhet inte är uppdaterad, eller för att din lagring är nästan full. I den här artikeln kommer vi att dela några tips som visar hur du åtgärdar problem med Nexus 5-fördröjning.

Du kan också läsa: Hur gömmer jag applikationsikoner i Google Nexus 5

Sätt att lösa Nexus 5 fördröjningsproblem

www.anandtech.com

Lösning nr 1: Starta om enheten

I många situationer, särskilt när du upplever fördröjningsproblem, kan en enkel omstart lösa problemet. Vad du behöver göra här är att hålla ned strömbrytaren och när du ser menyn på skärmen trycker du på Starta om.

Lösning nr 2: Åtgärder när appen orsakar problemet

Många användare märkte att deras Nexus 5 saktar ner när de öppnas och börjar använda en specifik applikation. När appen inte fungerar bra och orsakar problemet finns det några saker du kan göra för att åtgärda problemet.

  • Se först om appen är uppdaterad. Gå till Play Store, tryck på tre horisontella linjer för att öppna menyn och klicka sedan på Mina appar och spel. Under ”Installerade” vilka appar som behöver uppdateras och klicka på ”Uppdatera alla”.
  • Att rensa cacheminnet för appen kan lösa problemet. Navigera till Inställningar och tryck på Appar. Hitta appen som fungerar konstigt under fliken "Alla", tryck på den och klicka på Rensa cache.
  • Om rensningen av cachen inte löste problemet, rensa appens data. Gå igen till Inställningar> Appar, välj appen, tryck på Lagring och klicka sedan på Rensa data.

Om dessa få steg inte löser problemet avinstallerar du applikationen.

Lösning nr 3: Stäng programmen du inte använder för tillfället

Vi har alla samma vana. Vi öppnar massor av appar någon gång och låter dem helt enkelt köra processerna i bakgrunden, och det faktum att en massa appar kör kommer definitivt att sakta ner din enhet och orsaka problem med Nexus 5. För att stänga de appar du inte behöver för tillfället, gå till Inställningar, tryck på Appar och gå igenom programmen. Klicka på varje du vill stänga, tryck på det och tryck på Force stop.

Lösning nr 4: Rensa lite utrymme på din Nexus 5

En av anledningarna till att enheten kan sakta ner är att om den interna lagringen på den är full eller nästan full. För att se tillgängligt lagringsutrymme, gå till Inställningar och tryck på Lagring. Det finns flera saker du kan göra för att frigöra lite utrymme. Du kan radera filerna du säkerhetskopierade, till exempel dina foton och video. Rensa appens cache och data och avinstallera de program du inte använder.

Lösning nr 5: Se om programvaran är uppdaterad

En ny programvaruversion kan ge ett brett utbud av förbättringar, och det kan hjälpa dig att lösa problemet. Dessutom kommer det sannolikt att ge flera nya funktioner, men viktigast av allt kommer det att förbättra enhetens prestanda. För att se om en uppdatering är tillgänglig, gå till Inställningar, bläddra ner och knacka på Om telefon> Systemuppdateringar och tryck sedan på Sök efter en uppdatering. Om det finns en uppdatering, tryck på Installera.

Lösning nr 6: Återställ enheten till fabriksinställningarna

Om ovanstående lösningar inte löste problemet kan du försöka åtgärda det genom att återställa enheten till fabriksinställningarna. Det första steget är att säkerhetskopiera dina data. Gå sedan till Inställningar> Säkerhetskopiering och vila> Återställ fabriksdata och tryck på Återställ telefon och tryck sedan på Radera allt. När raderingsprocessen är klar trycker du på alternativet för att starta om din telefon.

Bildkälla: thenextweb.com

Du kan också se: Topp 5 tips för att förbättra batteritiden på Google Nexus 5

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found