Guider

Hur man förbättrar LG G4-batteriets livslängd

När det gäller LG G4 och dess batteritid finns det blandade recensioner. Medan vissa människor är nöjda klagar den andra på batteriets urladdning. Om du är en av de personer som behöver ladda enheten med några timmars mellanrum och om du undrar hur du kan förbättra LG G4-batteriets livslängd, läs de tips vi har förberett åt dig. Viktigast är att de saker du kan göra för att få batteriet att vara längre är mycket enkla. Låt oss se.

Du kan också läsa: Så här åtgärdar du problem med LG G4 långsam laddning

Hur man förbättrar LG G4-batteriets livslängd

www.techradar.com

Stäng av Bluetooth, Wi-Fi, 4G och GPS när den inte används

Låt oss börja med det uppenbara. När Wi-Fi eller 4G är aktiverat tappar batteriet på din enhet snabbare. Stäng av dem när du inte använder dem eller behöver dem stäng av dessa tjänster. Låt oss ta Wi-Fi som ett exempel. Om du befinner dig i restaurangen eller i parken någon annanstans kommer din enhet att fortsätta söka efter nätverket om tjänsten är aktiverad. Detta är en enkel sak att göra, men kan vara ganska effektiv.

Justera ljusstyrkan manuellt

Det andra enkla du kan göra är att sänka ljusstyrkan. För att ändra detta, navigera till Inställningar> Display> Ljusstyrka och avmarkera sedan "Automatisk ljusstyrka". Flytta stapeln för att justera ljusstyrkan.

Skärmtimeout

Om tidsgränsen för skärmen är inställd på en minut, två eller fler betyder det att varje gång du lägger ner enheten kommer skärmen att sättas på i några minuter till. Är det verkligen nödvändigt? Självklart inte. Det bästa du kan göra är att ställa in skärmens timeout till 30 sekunder. För att göra det, gå bara till Inställningar> Display, tryck på Timeout för skärm och välj lämplig tid.

Ladda ner Greenify

Det finns massor av användbara appar i Play Butik, och en av de appar som kan hjälpa dig med batteriets urladdningsproblem på din LG G4 är Greenify. Som du kanske har installerat några appar som kan fungera felaktigt som påverkar batteriets livslängd, och Greenify kommer att sätta sådana appar i viloläge när du inte använder dem. På så sätt kommer apparna inte att orsaka problem med batteriet och kommer inte att sakta ner din enhet.

Ladda ner Snapdragon Battery Guru

En annan användbar app är Snapdragon Battery Guru. Appen lär sig hur du använder din smartphone och sedan optimerar den din enhet så att batteriet håller längre utan att telefonens funktion inaktiveras. Se till att prova, det är ganska fantastiskt.

Synkroniseringsalternativ

Du bör kolla in synkroniseringsalternativen och inaktivera det du inte behöver. Du kan göra detta med några få klick, bara gå till Inställningar, Allmänt> Konton> Google och gå sedan igenom alternativen för att stänga av de saker du inte använder eller behöver.

Använd batterisparen

Tillverkare försöker så gott de kan för att få batteriet att hålla längre, och moderna smartphones levereras med alternativet Batterisparläge. När det här alternativet är aktiverat inaktiverar det vissa alternativ så att batteriet håller längre. Gå till Inställningar> Batteri & energibesparing> Batterisparläge och slå på den.

Det här är några enkla saker du kan göra för att få LG G4-batteriet att hålla längre mellan laddningarna, så se till att prova dem!

Bildkälla: www.alphr.com

Du kan också läsa: Så här åtgärdar du problem med LG G4-prestanda

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found