Guider

Så här fixar du problem med Samsung Galaxy S5 vattenskador

Galaxy S5 kom in på marknaden för länge sedan, men folk antar den här smarta telefonen kontinuerligt på grund av dess fantastiska funktioner och vattenresistensförmåga. Men många användare har fått fel uppfattning om den här telefonen. De tänker att Samsung Galaxy S5 är vattentät istället för vattentålig. Det finns dock en skillnad mellan vattentät och vattentålig. Vi har sett många rapporter från användare angående problem med Samsung Galaxy S5-vattenskador.

Se även - Så här fixar du problem med lagring på Samsung Galaxy

Galaxy S5 är IP67-certifierad, vilket innebär att telefonen kan överleva i vatten upp till en meters djup i maximalt 30 minuter. Galaxy S5 är inte utformad för att hantera högtrycksvatten som kommer från vattenkranen.

Så sätt inte din Galaxy S5 medvetet i vatten. Den vattentåliga funktionen läggs till som skydd mot en plötslig regnskur eller fruktad toalettfall.

Lösning för Samsung Galaxy S5 vattenskador problem

Lösning 1: Isopropylvätska för att lösa de flesta vattenskadade S5-problemen

Om du av misstag tappade din Samsung Galaxy S5 i vatten, agera snabbt och ta bort den från vattnet så snart du kan. Vänta inte på något annat. Även om detta är enkelt och enkelt är det första steget för att lösa problemet med en vattenskadad telefon. Detta steg är särskilt viktigt om du tappar det i saltvatten.

Om du älskar din telefon och vill att den ska fungera bra, undvik lusten att trycka på några knappar. Det kan få vattnet att läcka djupare in. Slå inte på telefonen eller använd pekskärmen eller tryck på någon av knapparna på telefonen.

En enkel lösning för att återuppliva en telefon som har utsatts för fukt, vatten eller någon form av vätska är användningen av 99% isopropylalkohol. Det är mycket effektivt och det kan fixa en mängd problem relaterade till en telefon som dunkes i vatten. Allt från pekskärmen som inte fungerar till laddningsporten som inte gör sitt jobb ordentligt kan fixas med hjälp av isopropylalkohol. Men jag pratar om skador som har orsakats på grund av vatten i telefonen och inte för att din telefon är fysiskt skadad.

Om så är fallet fungerar inte isopropylalkohol. När du väl har försökt använda alkohol för att åtgärda problemet och din telefon fortfarande inte fungerar, är chansen att telefonens maskinvara har skadats och vissa delar av din telefon kan behöva bytas ut.

När du använder Isopropylalkohol måste du sänka ner telefonen i den i minst ett par timmar och sedan torka den i en skål ris tills den är helt torr innan du slår på telefonen.

www.nailsmag.com

Lösning 2: Telefonen svarar bara när den är ansluten till en laddare

Om du har torkat telefonen helt i skålen med okokt ris och den fortfarande inte fungerar, anslut den till en laddare för att kontrollera om den laddas. Om din telefon känner igen laddaren och laddningslampan tänds kan du kanske ge livet tillbaka till din telefon genom att byta ut telefonbatteriet. Om du inte äger ett ersättningsbatteri eller om du inte vill spendera på ett som inte vet resultatet, kan du ta telefonen till en lokal verkstad där en professionell kan använda ett ersättningsbatteri för att kontrollera om det är batteriet som kan orsaka problemet. Om du har en vän eller en familjemedlem som använder en S5 kan du låna deras batteri för att kontrollera om din telefon fungerar eller inte. Om det gör det är allt du behöver göra att få ett nytt batteri till din telefon.Men om ett ersättningsbatteri inte ändrar något på telefonen måste du överväga att ta det till en professionell.

Lösning 3: Samsung Galaxy S5 svarar inte alls

Om din telefon inte svarar alls, försök att byta batteri och kontrollera om den fungerar på ett nytt batteri. Om det gör det måste du köpa ett nytt batteri till din telefon.

phandroid.com

Lösning 4: Samsung Galaxy S5 tänds men laddas inte

Om din telefon slås på men du inte kan ladda den är det första du måste göra att skapa en säkerhetskopia av alla filer på telefonen. När du har skapat en säkerhetskopia av alla data, försök använda en annan laddare för att ladda telefonen. Om det fortfarande inte fungerar, försök kontrollera om det ansluts till din dator och om det kan kännas igen av datorn. Om det fortfarande inte fungerar, kontrollera om en extern laddare kan hjälpa dig att ladda batteriet på din telefon. Om du inte hittar någon lösning kan du överväga möjligheten att byta telefon.

 

Lösning 5: S5 värms upp under laddning

Om du har problem med att din Samsung Galaxy S5 värms upp när den laddas är det inte mycket felsökning som kan hjälpa din telefon. Du måste överväga utbytesalternativ om så är fallet eftersom reparation av telefonen kan innebära mycket besvär och det finns en möjlighet att du inte kommer att kunna räkna ut var problemet är.

Lösning 6: Galaxy S5 överhettas

Om din telefon börjar överhettas efter att den tappats i vatten, betyder det att det finns en hårdvarufel och det kan vara svårt att reparera på egen hand. Du kan överväga en professionell som hjälper dig att lösa problemet. Problemet kan vara svårt att hitta och det är därför det inte kan lösas enkelt. Det bästa alternativet är att kontrollera om du kan byta ut telefonen.

Lösning 7: Missfärgning av skärmen

Om skärmen på din Samsung Galaxy S5 ser missfärgad ut har vattnet skadat skärmen och det kan inte repareras. Det betyder att din telefon måste bytas ut.

www.reddit.com

Lösning 8: Svart skärm eller linjer på skärmen

Telefons flexkabel är ansvarig för en korrekt visning på din telefon. Om skärmen går fel måste du kontrollera flexkabeln på din telefon. För dem som vet hur man löser det måste du ta isär din telefon och leta efter avvikelser i kabeln. Jag föreslår att du tittar professionellt på problemet om du inte är lika tekniskt kunnig. För om du tippar med telefonens kablar finns det en möjlighet att du kan orsaka fler problem om andra delar skadas i processen.

Dessa Samsung Galaxy S5-problem relaterade till exponering för fukt och vatten är de vanligaste. För det mesta är det svårt att reparera telefonen själv om den inte fungerar efter torkning. Du kan behöva överväga utbytesalternativ många gånger om telefonen är skadad av vatten eller fukt. Om du vill byta ut telefonen, leta efter LDI (Liquid Damage Indicator) som visar huruvida telefonens garanti har upphävts eller inte. Försök med dessa steg själv om garantin upphör att gälla, men om telefonen fortfarande är under garanti är det bäst att ta den till en Samsung-butik för professionell hjälp.

För att kontrollera LDI måste du ta bort baksidan och batteriet på din telefon. Kontrollera nu bilderna och leta efter LDI-etiketten. En vit LDI-etikett innebär att det inte finns någon vätskeskada men en rosa eller en röd LDI betyder att det finns vätskeskador som upphäver garantin för din telefon. Om telefonens garanti har upphävts kan du prova stegen ovan för att hjälpa dig att lösa problemet själv.

Om din S5 inte startar, läs den här artikeln - Fix S5 Vattenskador skärmen kommer inte att tändas

Se även: 5 fördelar och nackdelar med Samsung Galaxy S5  

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found