Guider

Så här fixar du Samsung Galaxy S5-batteriproblem

Batteri är den viktigaste delen av vilken telefon som helst. Utan batteri blir telefonen en pappersvikt. Så om du har en Samsung Galaxy S5 och dess batteri slutar fungera är det en väldigt patetisk situation eftersom det är en av de dyra och bästa smartphonesna på senare tid. Galaxy S5 är den förbättrade versionen av Galaxy S4 och har en batterikapacitet på 2800 mAH.

När du står inför något strömrelaterat problem i din telefon är det första som måste kontrolleras telefonens batteri. Om du står inför någon typ av Samsung Galaxy S5-batteriproblem ska du först kontrollera följande:

> Om batteriet är korrekt monterat

> Om den är fulladdad

> Om det finns något flytande element

> Om batteriet har någon fysisk defekt eller om den är skadad.

Se även - Olika skärmlägen för Galaxy S5

Metod för att åtgärda Samsung Galaxy S5-batteriproblem

> Anslut först laddaren till huvudströmkällan och låt den laddas i minst 10 minuter. Under tiden leta efter laddningsskylten i telefonen och se även om lysdioden blir RÖD eller inte. Om ditt batteri är urladdat tar det lite tid att ladda upp och visa tecken på laddning.

> Om telefonen inte visar något tecken på laddning efter 10-15 minuter tar du ut batteriet och monterar det ordentligt. Försök ladda nu igen.

> Om situationen fortfarande är densamma tar du ut batteriet igen för att kontrollera vätskeskadningsindikatorn (LDI), som är det lilla klistermärket på batteriet. Om klistermärket är vitt har ingen vätska trängt in i telefonen men om klistermärkefärgen ändras till rött, rosa eller lila bekräftas det att telefonens batteri kom i kontakt med vätska på något sätt. Ta den till tekniker för reparation då.

> Det rekommenderas också att kontrollera om batteriet är svullet, klumpat eller har läckage. Om batteriet är defekt måste du byta ut det snart.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found