Guider

Tips och tricks för Samsung Galaxy S8

Både Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus-smarttelefonmodeller är de bästa i sin serie. De erbjuder samma användarupplevelse. De enda skillnaderna i båda smarttelefonmodellerna är storlek och batterispecifikationer. Utöver detta körs båda på operativsystemet Android Nougat 7.0 tillsammans med närvaron av den senaste upplagan TouchWiz UI från Samsung. Om du har tagit hand om Samsung Galaxy S8-serien måste du känna till vissa tips och tricks för Samsung Galaxy S8 för att maximera din upplevelse av att använda telefonen. Här är några av de bästa Samsung Galaxy S8-dolda funktionerna som du kan använda.

Se även: Så här ställer du in och använder Bixby på Galaxy S8

De bästa tips och tricks för Samsung Galaxy S8

Aktivering av kantbelysning

Kantbelysning är en av de mest innovativa funktionerna som erbjuds av smarttelefonen. Om du tidigare har använt någon av Samsung Edge-enheterna måste du vara medveten om Samsung Edge-belysningsfunktionen. Denna funktion är också inbäddad i Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8 smarttelefonmodeller. Samsung Galaxy S8 kantbelysningsfunktion är mycket avancerad eftersom den nya modellen inte är böjd som Samsung Edge-modellerna. Och bara för att Galaxy S8-modellen inte är böjd är kantbelysningsfunktionen inte lika ljus som i de tidigare modellerna. Det är dock fortfarande värt att aktivera kantbelysningsfunktionen på Samsung Galaxy S8-modellen också. Det skulle visa sig vara mycket fördelaktigt.

Om du vill aktivera kantfunktionen Samsung Galaxy S8, måste du gå vidare till Inställningar och sedan söka efter fliken Display. Under avsnittet Display kan användarna klicka på Edge Screen-ikonen och sedan aktivera Edge Lighting under den. Från det här avsnittet kan användarna bestämma om de vill visa kantbelysningsfunktionen när skärmen är på när skärmen är avstängd eller alltid på deras smartphones.

 

Justera ikonstorlekarna på startskärmen

För de som inte visste kan de justera storleken på de olika ikonerna som finns på startskärmen. Detta kan uppnås genom att trycka ned på startskärmspanelen. När du har gjort detta kan du sedan trycka på inställningarna på startskärmen. I inställningsavsnittet kan du anpassa rutan på startskärmen. Det finns också olika storlekar som användaren kan välja mellan. Några av de vanliga storleksalternativen som erbjuds är 4 X 5, 4 X 6 och 5 X 5. Förutom storleken på ikonerna på startskärmen kan appskärmens rutnät också ändras. Detta kan modifieras från 4 X 5 till 4 X6 eller 5 X 6. Detta är ett annat viktigt Samsung Galaxy S8-tips som kan vara till hjälp för användarna.

 

Byta skärmmasker på Iris Scanner

Standardinställningen för upplåsning av Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus med Iris-skannern på smarttelefonen levereras med en mycket imponerande biometrisk funktion. Utöver detta har det med hjälp av senaste tips och tricks från Samsung Galaxy S8 gjort spännande framsteg även i Iris-skannern på smarttelefonen. Företaget har lagt till intressanta tecknade skärmmasker till Iris-skannern. Samsung Galaxy S8-användare kan aktivera den här inställningen genom att gå till inställningsappen och sedan gå vidare till alternativet "Låsskärm och säkerhet". Under detta kan de söka efter "Iris Scanner" och sedan "Preview screen mask". Nu kan de välja "mask". När denna unika funktion i Galaxy S8 är aktiverad kan användarna observera några roliga och spännande tecknade alternativ för Iris-skannern.

Skapande av animerade GIF-filer med Smart Select Edge-panelen

Med hjälp av Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus-modeller blir det mycket lättare för skapandet av animerade GIF-filer. För att aktivera detsamma kan användarna aktivera Smart Select Edge-panelen. Detta kan uppnås genom att gå till appen Inställningar och sedan gå vidare till avsnittet "Display". Under detta kan användarna välja alternativet ”Edge Screen” och sedan ”Edge Panels”. Detta skulle göra det möjligt för Smart Select Edge Panel på sin smartphone genom att kontrollera Smart Select Edge-panelen som markerad under den särskilda menyn. Efter att ha aktiverat detsamma kan användarna öppna appen som de vill använda för att skapa animerade GIF-filer. Appen kan vara Netflix eller YouTube. Funktionen för skapandet av animerade GIF-filer gör det möjligt för smarttelefonanvändarna att fånga samma i cirka 15 sekunder.

När användarna skulle börja spela en viss video från YouTube eller Netflix kan användarna sedan dra samma till Edge-panelen från skärmkanten. Sedan kan de bläddra till Smart Select-panelen. Tryck på knappen Animation. När användarna väl hade tryckt på animeringsknappen, skulle de stöta på ett storleksändringsfönster på telefonskärmen. Därifrån kan de ställa in inspelningskvaliteten för den specifika GIF. Den höga kvaliteten varierar till cirka 10 MB och den normala kvaliteten varierar till cirka 4 MB. Detta är en fantastisk funktion som erbjuds av Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus-smartphones.

Anpassning av "Alltid" på skärmen

Som användare av Samsung Galaxy S8 eller Galaxy S8 Plus måste du ha observerat att skärmen på båda smartphonesna alltid är på i läget för låg ström. Läget för låg effekt används för att visa datum, tid, appaviseringar och mediekontroller på displayens avsnitt.

Ett av de bästa tipsen och tricksna för Samsung Galaxy S8 är att du kan anpassa "Alltid" på skärmen på din smartphone. För detta måste du gå till "Inställningar" på telefonen. Sedan kan du gå vidare till alternativet "Låsskärm och säkerhet" under vilket du hittar ikonen "Alltid på skärmen". I den här menyn kan du sedan justera den totala layouten för telefonens klocka, fotobakgrunder och färger och mycket mer. Utöver detta kan användarna också ställa in när du vill stänga av den specifika funktionen. Den här funktionen är praktisk om du inte vill se skärmen på och lyser även när du sover.

Aktivera eller inaktivera och justera kantpanelerna

Kantpanelerna på Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus är mycket anpassningsbara. Användarna kan slå på och av Edge-panelen genom att gå till appen Inställningar på telefonen. När de väl är där kan de gå vidare till Display> Edge Screen> Edge Panels. När de väl har nått Edge Panels-avsnittet kan användarna sedan slå på samma som på eller av.

När användarna har aktiverat Edge Panels kan de välja om de vill göra den användbar till höger eller vänster. Denna funktion är mycket konfigurerbar och kan göras genom att Edge-skärmen öppnas. Efter detta kan man trycka på kugghjulsikonen. Härifrån skulle användarna behöva öppna ikonen "Fler alternativ" genom att klicka på menyn med tre punkter. Efter detta kan de klicka på "handtag" -inställningarna och sedan ändra positionen till antingen vänster eller höger enligt deras val. Under handtagsinställningarna kan användarna också justera transparens, vibration och storlek.

Aktivera energisparläget

Om du vill förlänga batteriets livslängd på dina Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus-modeller, är detta också ett av de viktiga tips och tricks för Samsung Galaxy S8. Anpassningen till energisparläget kan vara mycket lätt. Du kan se energisparläget under inställningsikonen på smarttelefonen. Under Inställningar kan du gå vidare till enhetsunderhållet och sedan gå vidare till avsnittet Batteri. Under batteriikonen kan användarna välja antingen Max eller Mid för att förlänga batteriets livslängd till en viss tid.

När användarna skulle välja Max-alternativet skulle det inaktivera de maximala appar som för närvarande skulle köras på smarttelefonen. Detta återspeglar bara en tom skärm. Med det här läget kan smarttelefonen överleva i ytterligare några timmar även med en ensiffrig procentandel av telefonens batteri. På samma sätt, när användarna skulle använda Mid-alternativet, skulle det minska telefonens totala ljusstyrka. Det tenderar också att inaktivera funktioner som "Alltid" på tillfälligt på telefonen. En annan viktig funktion som erbjuds användarna under batteriikonen är "App power monitor". Denna speciella funktion gör det möjligt för användarna att välja de appar som man skulle vilja stoppa från att använda telefonens batteri medan smarttelefonen är i lågeffektläge.

 

Att bli av med App-lådan

Samsung Galaxy S8 och S8 Plus erbjuder alltid möjligheten för sina användare att visa alla appar på hemskärmen genom att ta bort applådan. Användarna kan uppnå detsamma genom att trycka länge på hemskärmen och sedan trycka på alternativet Hemskärmsinställningar. Under detta kan användarna flytta till alternativet Hemskärmslayout. Det finns två alternativ att välja mellan: Endast startskärmen och skärmen Hem och appar. När användaren skulle välja alternativet "Endast hemskärmen" skulle detta bli av med applådan. Som ett resultat skulle alla appar finnas på hemskärmarna.

 

Gör apparna till helskärm

Funktionen som gör både Samsung Galaxy S8 och S8 Plus unika är de uppslukande och ljusa "Infinity Displays" som finns tillgängliga från kant till kant. För att göra det möjligt för användarna att utnyttja de fantastiska skärmarna som erbjuds av Samsung Galaxy S8 till fullo erbjuder Samsung också möjligheten att visa olika appar i helskärmsläge. Användarna kan gå till helskärm genom att gå till appen Inställningar och sedan flytta till avsnittet Display. Under detta skulle de stöta på alternativet Helskärmsappar. Här kan användarna bestämma vilka appar de vill gå till helskärmsläge.

En annan anledning till att den här funktionen som erbjuds av Samsung Galaxy S8 anses vara användbar beror på bildförhållandet mellan Samsung Galaxy S8-skärmarna. Bildförhållandet är 18,5: 9. Detta skulle få de stora svarta staplarna att visas på sidorna av videorna och apparna. De flesta videor och appar kräver standardformatet 16: 9. Med hjälp av app-läget i helskärmsläge kan användarna också bli av med den svarta stapeln på sidorna.

Rörelse av knapparna för navigeringsfältet

På Samsung Galaxy S8 och de äldre versionerna av smarttelefonerna från Samsung är navigeringsfältets knappar ordnade i ordningen som senaste –Hem-tillbaka. Flera andra smartphones är dock ordnade i omvänd ordning på navigeringsfältets knappar som Tillbaka –Hem –Resenter. Om du vill ändra inställningarna på din Samsung Galaxy S8-modell också, kan du göra det genom att gå vidare till avsnittet Inställningar. Därifrån kan du gå till avsnittet Visa och sedan navigeringsfältet. Här kan användarna ändra ordningen på navigeringsfältets knappar till omvänd ordning som Tillbaka –Hem –Resenter. Från samma ikon kan användarna också ändra positionen för bakknapparna och uppgiftsomkopplaren.

Spela runt med videofilter

Camera-appen på Samsung Galaxy S8 är en annan spännande funktion. Du kan också lära dig om några av de spännande Samsung Galaxy S8-dolda funktionerna från Camera-appen. Det finns några intressanta och roliga videofilter som finns inbyggda i Camera App i Samsung Galaxy S8-modellen. Dessa filter liknar de för Facebook och Snapchat. Användarna kan få tillgång till de inbyggda videofiltren genom att klicka på kameraikonen längst upp till vänster på skärmen medan kameran är i självläget. Då kan användarna klicka på björnikonen som finns i skärmens nedre högra hörn.

Spara RAW-kopior av bilder

Detta är en annan funktion i listan över de bästa tipsen och tricksna för Samsung Galaxy S8. Kamerans uppbyggnad av Samsung Galaxy S8-smarttelefonen är mycket sofistikerad. Bilderna som kameran klickar på verkar vara ganska exakta, skarpa och tydliga. Detta kan uppnås speciellt när RAW-bilderna visas av användarna. Om du vill spara RAW-foton på din smartphone kan du göra detta genom att öppna kameraappen och sedan klicka på alternativet "bildstorlek". Från det här avsnittet kan användarna aktivera JPEG-, liksom RAW-filer, för bilderna.

Ställa in Bluetooth Dual Audio

Samsung Galaxy S8, liksom Galaxy S8 Plus, blev de första smartphones som inkluderade Bluetooth-dubbla ljudfunktionen med lanseringen av Bluetooth 5.0. Denna funktion har förbättrat det totala ljudet såväl som räckvidden för Bluetooth-funktionerna. Dessutom kan användarna spela upp ljudfiler på två enskilda uppsättningar högtalare eller hörlurar samtidigt. Denna unika funktion kan aktiveras genom att gå till avsnittet Inställningar. Härifrån kan användarna gå vidare till ikonen Anslutningar och sedan välja "Slå på Bluetooth". Genom att knacka på de tre punkterna som finns i det övre högra hörnet skulle användarna gå till Dual Audio-alternativet och sedan kan de välja ikonen "para två uppsättningar högtalare eller hörlurar".

Ställa in fingergivaregester

Ytterligare en från listan över dolda funktioner i Samsung Galaxy S8 är fingergivarens gester. Den här funktionen låter användarna svepa ner på fingeravtrycksläsaren som finns på baksidan av enheten för att dra ner meddelandeskärmen. Detta gör det också möjligt för användarna att dra upp fingeravtryckssensorn som skulle starta Samsung Pay. Denna unika funktion på Samsung Galaxy S8-smarttelefonen kan aktiveras genom att gå till appen Inställningar och sedan gå vidare till avancerade funktioner. Härifrån kan de aktivera alternativet Finger Sensor Gestures.

Äger du en Samsung Galaxy S8-smartphone? Du kan lära dig några viktiga tips och tricks för Samsung Galaxy S8 för att göra din smartphone mer användarvänlig och praktisk. Genom att lära dig mer om Samsung Galaxy S8 dolda funktioner kan du förbättra den övergripande upplevelsen av att använda de avancerade funktionerna på smarttelefonen. Lär dig om några spännande funktioner som kan komma till stor nytta. Hoppas att vår detaljerade artikel om några av de bästa och mest avancerade tipsen och tricksna för Samsung Galaxy S8 hjälper dig. Välj din Samsung Galaxy S8-smartphone och njut av den övergripande upplevelsen!

Se även: Hur man ställer in en datagräns på Galaxy S8

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found