Guider

Hur man döljer dina bilder på Google Foto

Du måste ha önskat flera gånger att du kunde dölja dina intima fotografier på din smartphone. Vill du veta hur du döljer foton i appen Google Foto? Men med lanseringen av den nya funktionen kan du nu dölja foton i Google Photos privata mapp.

Med den automatiska säkerhetskopieringsfunktionen i Google Foto får användarna möjlighet att hantera sina fotografier dagligen. Även om det kan göra det enkelt att alla dina bilder lagras i Google-molnet, är det också bördan att dina konfidentiella bilder dyker upp framför andra av misstag. Detta kan vara en pinsam situation för dig. Därför finns det ett stort behov av att skydda dina bilder genom att dölja dem på Google Foto.

Läs också: Hur man automatiskt överför inspelade videor och foton från Samsung Galaxy S5 till Google+

Arkiv –Google Photos privata mapp

Google Photos-appen har lanserat en funktion som kallas Arkivet som är tillgänglig för både Android- och iOS-enheter. Det bästa med det är att det är mycket enkelt att använda och det gör det lättare för dig att hantera dina bilder på ett mer privat sätt.

Hur döljer jag Google Foto från galleriet?

  • Om du vill spara några bilder men inte vill att andra ska se dem på din smartphone kan du helt enkelt välja bilderna i appen Google Photos. 
  • När du har valt dem kan du trycka på menyknappen. Den här knappen finns i det övre högra hörnet av appen.
  • Här skulle du stöta på ett meddelande som säger "Arkiv". När den här ikonen dyker upp längst ner på skärmen kan du klicka på samma.

Genom att göra detta går alla dina valda foton automatiskt från huvudflödet till den privata mappen för Google Foto. Den här mappen är lätt tillgänglig för dig och ingen annan kan se dina privata bilder. När du vill komma åt bilderna kan du gå till huvudmenyikonen i Google Photos-appen. Från menyn som visar alternativet Arkiv kan du välja samma. Denna privata mapp på Google Foto öppnas och du kan se konfidentiella bilder. Dessutom sorteras alla dina bilder i kronologisk ordning.

Det bör noteras att spara dina valda bilder i arkivmappen i Google Photos-appen bara döljer dem och tar inte bort dem från Google Photos-kontot. Arkivfunktionen i Google Photos-appen har huvudsakligen utformats med avsikt att förstöra Photos-appen. Du kan använda det till din fördel genom att använda det som en privat mapp för Google Foto. 9to5 Google rapporterar att bilderna fortfarande skulle visas i albumet och att de skulle visas i sökresultatet i appen Google Foto. Det rekommenderas därför att det bästa sättet att förhindra att obehöriga eller oavsiktliga användare ser dina intima bilder är att ta bort dem för gott.

Läs också - Google Launcher fungerar inte på Galaxy S8 - Hur man fixar det