Guider

Vanliga Moto G4-problem och deras korrigeringar

Moto G4 är en av de bästa Android-telefonerna du kan köpa till ett budgeterat pris. Telefonen lanserades förra året och har några anständiga specifikationer. Den drivs av 1,5 GHz octa-core Qualcomm Snapdragon 617-processor med 2 GB RAM och ett internt minne på 16 GB som ytterligare kan utökas till 128 GB. Smarttelefonen fungerar bra men det finns några vanliga problem som användarna möter. Här är en lista med några vanliga problem med Moto G4 och deras korrigeringar.

Läs också - Så här åtgärdar du problem med Moto G4-batteriets livslängd

Moto G4-problem och deras korrigeringar

Moto G4 Ghost Touch-utgåva

Under laddning - Ett problem är att telefonen inte svarar på din beröring när du försöker svara på samtal, när skärmen släcks automatiskt och aviseringsskärmen sjunker självt. Det finns rapporter om fördröjning vid beröringar också. Du kan prova några korrigeringar:

 • Undvik att använda din enhet medan telefonen laddas.
 • Det finns chanser att din enhet kan få en avgift som är högre än vad som faktiskt krävs för din telefon. En annan möjlighet kan vara att vägguttaget inte är jordat vilket vanligtvis orsakar statisk störning och störningar.

Överhettningsproblem

Ett annat problem som användarna av Moto G4 står inför är överhettning, särskilt när du använder kameran för att spela in videor, ladda din telefon eller spela spel. Så här rekommenderar Motorola sina kunder:

 • Spela inte spel eller skapa en video medan telefonen laddas.
 • Om du använder ett fodral till din telefon, försök ta bort det och använd sedan telefonen.
 • Undvik att använda turboladdningen om klimatet är för varmt. När telefonen är i turboladdningsläge tenderar den att skapa mer värme.
 • Det finns tillfällen när appar från tredje part orsakar problem med överhettning på din enhet. Tryck på strömbrytaren och tryck sedan på och håll ned strömmen och klicka på OK när du ser omstarten till säkert läge. Enheten startas om och du skulle se felsäkert läge längst ner till vänster. Om problemet med överhettning inte längre finns är en tredje part ansvarig för detta problem. Du måste avinstallera appar en i taget och kontrollera problemet.
 • Du kan också försöka rensa cachen som kan orsaka överhettningsproblemet på din telefon. Gå till Inställningar> Lagring och USB> Cachad data> OK. Håll strömbrytaren i 15 sekunder och starta om telefonen.

Dessa lösningar kommer troligen att lösa problemet med överhettning.

Moto G4 Display Problem med gul nyans på skärmen

I det här numret verkar de vita på skärmen vanligtvis vara gula. De som står inför ett problem med gul nyans på sin skärm kan använda lösningen nedan:

Försök att ändra färgmättnaden genom att gå till Inställningar> Display> Färgläge.

Plötsliga appkrascher och omstart av telefonen

Ett annat problem som användarna står inför är att deras Moto G4 startar om automatiskt och att vissa appar plötsligt kraschar.

Starta enheten till felsäkert läge som du behöver länge trycka på strömbrytaren tills du ser strömmen av. Fortsätt trycka på avstängningsknappen tills du ser alternativet Starta om till säkert läge. Tryck på OK för att starta till felsäkert läge. När telefonen startar i felsäkert läge är alla tredjepartsappar inaktiverade och då kan du se om problemet är med en app eller med operativsystemet. Om det inte finns några omstarter orsakas problemet av en tredjepartsapp. Avinstallera apparna en i taget tills problemet är löst eller utför en fabriksåterställning.

För en fabriksåterställning måste du gå till Inställning> Säkerhetskopiera och återställ> Stäng av automatisk återställning> Återställ fabriksdata> Återställ

Det går inte att ladda ner appar från Play Store

Om du inte kan ladda ner spel och appar eller inte kan uppdatera apparna från Google Play Store är det här vad du kan göra för att lösa problemet:

 • Att rensa cacheminnet kan hjälpa dig. Men gå först till Inställningar> Appar> Google Play Butik> Tvinga stopp och gå sedan över till Lagring och rensa cache.
 • Problemet kan också vara med Android Nougat och nedladdningar kan blockeras eftersom du är på roaming och använder mobildata. Du måste ansluta till WiFi för att stoppa detta problem.

Signalförlust eller kan inte upptäcka SIM

Många Moto G4-användare verkar ha problem i sitt nätverk. För vissa upptäcks inte SIM-kortet alls medan det för vissa finns en instabil anslutning. Detta leder till dataförlust och signalförlust och samtal kan inte ringas eller de gör inte via nätverket. Här är vad du behöver göra om du står inför detta problem.

 • Den enklaste vägen ut är att starta om enheten genom att hålla ner strömbrytaren i 10 sekunder.
 • Det observeras att SIM-kort som har klippts ut för att passa in i kortplatserna vanligtvis har nätverksproblem. Du bör få en ny eftersom det förmodligen löser problemet.
 • För användarna som använder ett nytt SIM-kort, se till att SIM-kortet har aktiverats och godkänts.
 • En fabriksåterställning kan sätta tillbaka saker på plats. Stegen har nämnts ovan - du kan följa dem och utföra återställningen.

Fel i kameran

'Kamerafel, starta om kameran' eller 'Kameran har slutat' är de felmeddelanden du kan få ibland. I sådana situationer kan du använda följande korrigeringar:

 • Gå till Inställningar> Appar> Kamera-appen och tvinga sedan stoppa den och gå sedan över till Lagring> Rensa cache. Håll nu strömbrytaren och välj Stäng av och slå på den med strömbrytaren. Detta löser vanligtvis problemet.
 • En annan lösning skulle vara att starta om till felsäkert läge, du kan följa stegen ovan. Om din kamera fungerar i felsäkert läge är problemet med en tredjepartsapp. Försök att avinstallera appar från tredje part som använder kameran och starta sedan om telefonen för att testa om meddelandena visas igen.

Hörlurar ger problem

Ett annat problem som användare har klagat på är att deras hörlurar inte verkar fungera ordentligt när de är anslutna till Moto G4-enheten. Ljudet kommer bara i vänster öra. Här är vad du ska göra:

 • Starta om din Moto G4-enhet för att se om problemet är borta
 • Testa dina hörlurar med en annan enhet för att kontrollera om problemet kvarstår. Det kan finnas ett problem med märket hörlurar som du använder så du kan försöka byta hörlurar för att kontrollera om du får samma problem.
 • Kontrollera om det sitter fast partiklar i enhetens port och blåsa försiktigt bort den.
 • En slutlig lösning är ett säkert läge. Du vet hur du går till felsäkert läge på din G4-enhet nu. Gå över och försök att lyssna på något med dina hörlurar i felsäkert läge. Om det inte finns något problem kan en tredjepartsapp störa den korrekta funktionen. Leta efter appar som har ljudkomponenter eftersom det är de som kan hämma ljudet på din enhet.

Problem med batteritid

Även om Moto G4 har varit känt för att ha en fantastisk batteritid ur lådan och kan hålla dig i bra 9 eller 10 timmar när den är helt laddad kan det finnas tillfällen då du kommer att märka en ovanlig batteriladdning. Här är några korrigeringar:

 • Ljusa skärmar äter upp en hel del av ditt batteri så att du bättre kan kontrollera skärmens ljusstyrka. Du kan också inaktivera Moto Actions för att förhandsgranska meddelanden - detta medför en skillnad i batteriets livslängd.
 • Gå till Inställningar> Batterikontrollera vilken app som äter i ditt batteri och försök att isolera dem.
 • Aktivera batterisparläget för att förlänga batteriets livslängd.

Skärm inbränd

Du kommer svagt att se skuggan av den tidigare appen som du såg trots att du nu har bytt till en annan app. Här är vad du kan göra:

 • Din skärm är förmodligen för ljus och skärmens timeout är för lång. Gå till Inställningar> Skärm> Ljusstyrka och viloläge.
 • En fabriksdataåterställning kommer troligen att göra tricket.

Om något av problemen som nämns ovan fortsätter att hända och du inte verkar fixa dem med lösningarna ovan är det bäst att du besöker en återförsäljare eller din operatör.

Läs också - Hur man åtgärdar problem med överhettning av Moto G4 och Moto G4 Plus

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found