Guider

iPhone-högtalare fungerar inte - hur man fixar det

Om högtalaren på din iPhone inte fungerar kom du till rätt plats. Vi brukar alltid erbjuda så många lösningar som möjligt för olika iPhone-problem, inklusive problem med Wi-Fi och Bluetooth, problem med appar och mer. Den här gången kommer vi att göra detsamma. En hel del användare rapporterade problemen med iPhone-högtalare och även om du kanske tror att det är hårdvaruproblemet, låt oss inte glömma att många problem faktiskt är programvarurelaterade. Så innan du kontaktar Apple eller går till en av deras butiker kan du prova de lösningar som vi ska lista nedan.

Se även: Så här fixar du iPhone kan inte ansluta till iTunes Store

iPhone-högtalare fungerar inte - sätt att fixa det

Starta om din iPhone

Vad är det första du ska försöka om din dator, modem eller någon annan enhet inte fungerar bra? Du startar om den. Samma sak gäller smartphones. I många av våra artiklar ser du omstarten som en av lösningarna. Så, om iPhone-högtalaren inte fungerar, försök först och flytta sedan till andra lösningar om det behövs.

Håll sömn / väckningsknappen intryckt. När skjutreglaget visas drar du den och stänger av telefonen. När telefonen är avstängd trycker du på och håller ner viloläget för att slå på den.

support.apple.com

Ta bort iPhone-fodralet

Om du använder fodralet till din iPhone tar du bort det. Vissa fall är skrymmande och de kan blockera högtalaren.

Höj volymen

Många människor kommer att kasta ögonen och säga att de är säkra på att volymen skruvas upp. Men glöm inte att vi ofta gör vissa saker utan att ens märka och att skruva ner volymen är en av dem. Volymknapparna finns på sidan av iPhone, så vi kan av misstag sänka volymen. Innan vi går till andra lösningar, tryck på Volym upp-knappen och öka volymen.

Se även: Så här fixar du inget ljud på iPhone 

Ring / tyst läge

På tal om knappar, aktiverade du nyligen tyst läge genom att trycka på knappen på vänster sida av telefonen? Om det finns en orange linje betyder det att din iPhone är i tyst läge, inte ringläge. Byt bara på knappen så fungerar iPhone-högtalaren igen.

Inaktivera Bluetooth

En enkel fix som kan hjälpa dig att sätta igång saker igen. Parade du nyligen din iPhone med Bluetooth-högtalare eller headset i din bil? Stäng av Bluetooth för att se till att tillbehör inte är anslutna till din iPhone. Du kan göra det genom att gå till Inställningar> Bluetooth.

Ring någon med högtalartelefonen

Det här är ett gammalt trick som kan fungera för dig. Det är ganska enkelt. Ring någon, men se till att använda högtalartelefonen under det telefonsamtalet. Många användare sa att när de gjorde det började iPhone-högtalaren fungera normalt. Ge det ett försök.

Rengör högtalaren

När iPhone-högtalaren inte fungerar kan det bero på att smuts och damm lagras i den. Du måste rengöra högtalaren och för att göra det kan du använda en tandpetare eller en borste. Rengör högtalaren försiktigt och se till att du tar bort all smuts och skräp. Rengör också blixtkontakten.

Hörlurar-läge

Som du vet, när du ansluter hörlurarna spelas ljudet upp genom dem. Men ibland sitter iPhone fast i hörlursläget. Med andra ord kopplade du ur hörlurarna, men din iPhone tror att de fortfarande är inkopplade. Du kommer lätt att märka om detta är problemet. När du trycker på volym upp- eller nedknappen på sidan av telefonen ser du hörlurarnas bild på skärmen. Om så är fallet, läs följande guide: Så här fixar du iPhone fast i hörlursläget.

Om din iPhone inte sitter fast i hörlursläget och du hör ljudet när du ansluter hörlurarna, kopplar du ur den och rengör headsetuttaget.

Uppdatera iOS

Har du den senaste versionen av iOS? Om inte, ladda ner den. Så här gör du:

 • Anslut din iPhone till en strömkälla
 • Se till att din iPhone är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk
 • Navigera till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering
 • Tryck på Ladda ner och installera eller installera nu.

Återställ din iPhone till fabriksinställningarna med iTunes

Du försökte ovanstående lösningar men iPhone-högtalaren fungerar inte? Det är dags att ge din iPhone en ny start genom att återställa den till fabriksinställningarna med iTunes. Detta tar bort allt, appar, inställningar du har justerat, dina data och till och med firmware. Så innan du börjar med återställningen, säkerhetskopiera alla dina filer.

Så här återställer du din iPhone till fabriksinställningarna med iTunes:

 • Se till att du har den senaste versionen av iTunes
 • Anslut din iPhone till din dator
 • Starta iTunes
 • Klicka på Återställ iPhone i panelen Sammanfattning
 • Klicka på Återställ för att bekräfta din åtgärd
 • Lämna din iPhone ansluten tills återställningen är klar
 • När processen är klar ställer du in din iPhone som en ny enhet.

Dessa problem / lösningar finns och är effektiva på iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

Om iPhone-högtalaren inte fungerar trots att du har provat alla de lösningar som vi listat ovan, kontakta Apple eller besök någon av deras butiker.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found