Guider

Hur du återställer Fitbit Versa

Tekniken som skapade smarta enheter har definitivt förändrat vårt sätt att leva våra dagliga liv, särskilt när det gäller hälsosamma vanor. Att ha en ständig påminnelse om behovet av att träna dessa hälsosamma vanor är ganska bra en idé och Fitbit Versa har gjort det till ännu roligare. Denna smartklocka har gått längre för att ge ganska användbara funktioner som gör livet enkelt för användaren. Sådan teknik kan dock vara en utmaning att förstå eller använda.

Liksom alla andra apparater kan Fitbit Versa ibland be om en återställning på grund av funktionsfel och vad inte. Det är därför ganska praktiskt att veta hur man hanterar detta vid sådana tillfällen, annars kommer all denna revolutionerande teknik och expertis att vara utom värdelös om inte heller en olägenhet. Omstart av enheten kan också initieras av användaren utan någon uppmaning från själva enhetssystemet om enheten inte fungerar, dvs genom att inte svara på ingångar eller kanske om den ger tröga svar. Det finns två sätt att återställa Fitbit Versa beroende på vilket problem du stöter på.

Se även: Smartwatch-köpguide - Saker du bör tänka på när du köper en smartwatch

Så här återställer du Fitbit Versa: Snabbåterställningen

För ett mindre fel kan Fitbit återställas till sina fabriksinställningar ganska enkelt utan några komplicerade procedurer genom att utföra följande enkla steg:

  • Navigera till enhetens inställningar genom att identifiera den kugghjulsformade ikonen på skärmen och välja den precis som på någon annan vanlig smartphone
  • Välj alternativet 'Om' i inställningarna för att visa fler alternativ
  • Alternativet att återställa enheten finns här och kan initieras och utföras genom att helt enkelt välja "fabriksåterställning".

Naturligtvis är den här metoden bara möjlig om enheten svarar på dessa skärmkommandon med sidoknapparna eller pekfunktionen där det är tillämpligt.

Så här återställer du Fitbit Versa: Återställ knapp

Denna återställningsmetod är avsedd för en enhet som vägrar att följa standardinmatningskommandon från användaren, vilket förhindrar navigering till start- eller återställningsmenyn på skärmen.

  • Kontrollera först att enheten är ansluten till sin standardladdningskabel som är ansluten till strömkällan
  • Leta reda på de tre manöverknapparna på enhetens sidor och placera fingrarna på en eller båda händerna för att manövrera knapparna samtidigt beroende på vad som är mest bekvämt
  • Tryck ner alla tre knapparna samtidigt och håll dem intryckta i upp till femton sekunder
  • Denna åtgärd bör provocera utseendet på Fitbit-logotypen på enhetens utgångsterminal eller skärm
  • Logotypen försvinner sedan efter några sekunder, vid vilken tidpunkt användaren måste ENDAST släppa den högra nedre tangenten men utan att släppa de andra två knapparna, särskilt den högra övre tangenten och den enda vänstra sidoknappen
  • Vid denna tidpunkt bör enheten avge en mycket urskiljbar vibrationskänsla om processen har gjorts korrekt. Detta indikerar initieringen av återställningsprocessen för enheten.
  • Några sekunder efter en lyckad initiering av återställningsprocessen bör Fitbit statiska logotyp visas på skärmen. Detta är den punkt då de återstående knapparna måste släppas för att möjliggöra en total fabriksåterställning. Underlåtenhet att göra detta kommer att resultera i en regelbunden start som kanske inte nödvändigtvis rensar felet.

Varning

Det är dock viktigt att förstå att en fabriksåterställning eller start kommer att radera ALLA ackumulerade användardata från enheten och alla andra inställningar eller anpassningar som gjorts. Så det är inte en reversibel åtgärd. När återställningen är klar måste all anpassning göras om och enheten kommer att börja sin datainsamling om igen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found