Guider

För- och nackdelar med iPhone X

Den revolutionerande iPhone X är en av årets bästa utgåvor. Det har gått ungefär tre månader sedan telefonen släpptes och efterfrågan är fortfarande densamma. IPhone X levereras med iOS 11 out-of-the-box och drivs av Apples A11 bionic-processor. Det finns flera fler funktioner som användare kan skryta med, men är det faktiskt värt att köpa? Låt oss ta en titt på några av för- och nackdelarna med iPhone X så att du enkelt kan bestämma om du vill köpa den eller inte.

Läs också - Hur man använder Face ID på iPhone X för att göra köp

För- och nackdelar med iPhone X

Fördelar med iPhone X

Det behöver inte sägas att Apples flaggskepp är en framtidens smartphone och har laddats med några exceptionella funktioner. Här är några anledningar till varför du ska köpa en iPhone X.

Face ID -

Detta är första gången Apple lägger till Face ID i sina säkerhetsfunktioner. TrueDepth-kameran används av enheten för att upptäcka ditt ansikte och låsa upp din telefon. Du behöver bara hålla telefonen upp mot ansiktet och dra upp skärmen för att låsa upp den. Du kan också använda Face ID för att autentisera betalningar för appar och köp som görs i fysiska butiker. Denna biometriska funktion fungerar också under extrema ljusförhållanden. Så oavsett om det är mörkt eller för ljust ute kan du enkelt låsa upp din iPhone X. Face ID ges en ytterligare poäng för att fungera bättre än fingeravtrycksläsaren. Om dina fingrar är våta eller svettiga fungerar inte fingeravtrycksläsaren men det här är inget du behöver oroa dig för när du använder Face ID.

Dubbel kamera -

Den dubbla kameran på iPhone X är ett underbart tillskott till detta flaggskepp. Sensorerna är snabba och har verklighetstrogna färger. Strukturen är utmärkt och skuggorna är mer detaljerade. Du får också optisk bildstabilisering med teleobjektivet så att du får utmärkta kvalitetsbilder och videor även i svagt upplysta omgivningar. Dessutom ser porträtten mer naturligt ut och de zoomade bilderna behåller samma charm som de vanliga bilderna.

OLED-skärm -

Färgerna på 5,8 tums Super Retina Display är ganska realistiska. OLED-panelen på iPhone X erbjuder inte bara bredare betraktningsvinklar utan har också en ljus panel. OLED-skärmen på iPhone X stöder också HDR-innehåll.

Animoji -

Animoji-funktionen använder TrueDept-kameran och låter dig ändra ditt ansikte till olika karaktärer som inkluderar främling, apa, panda, enhörning och många fler. En Animoji härmar alla dina uttryck och du kan också spela in dem med din röst och skicka den via meddelanden. Du kan skicka dessa klipp även till en Android-användare.

Augmented Reality -

AR-tekniken är ungefär som VR där människor använder headset för att uppleva en ny digital värld. IPhone X stöder AR och har kalibrerats för AR. Detta är också användbart för att lägga över digital grafik i den verkliga världen. A11-chipet har utformats för att förbättra prestanda för AP-appar. Chipet erbjuder 25% bättre prestanda genom sina två högpresterande kärnor och 70% snabbare prestanda genom sina fyra högeffektiva kärnor. Användare kommer att kunna se digitala bilder överlagrade i den verkliga världen med sin iPhone X och dess kamera. iPhone X har nya accelerometrar och gyroskop som hjälper till att placera den digitala bilden på den fysiska världen på ett mer realistiskt sätt än tidigare. Kort sagt är AR inte bara mer spännande i iPhone X utan också mycket bättre och snabbare. Det är en av de coolaste proffsen på iPhone X.

Porträttläge -

TrueDepth främre kamera på iPhone X låter dig fånga samma vackra bokeh-effekt på bakgrunder medan du tar ett porträtt som när du får det med dubbla bakre kameror. Oavsett om du använder den främre kameran eller baksidan för den här bilden kan du använda porträttbelysningseffekter både före och efter att du klickar på en bild. Det finns olika typer av ljusval som du kan välja mellan som Contour Light, Studio Light, etc. Detta är en lysande funktion att använda på iPhone X - selfie-älskare kommer att bli kär i det direkt.

Nackdelar med iPhone X

Även om telefonen är en utmärkt telefon att äga finns det några nackdelar.

Pris -

En av de största nackdelarna med iPhone X är att den är väldigt dyr. Prissatt till $ 999 är det en av de dyraste smartphones i år. När hastigheten på iPhone X bryts ner enligt transportören råkar det vara en ganska kostsam affär.

iPhone 8 Plus är ett bättre val -

iPhone 8 kostar $ 200 mindre än iPhone X och levereras med samma A11 Bionic-processor, trådlös laddning och samma dubbla kameror som iPhone X. De flesta föredrar att spara $ 200 och få en iPhone 8 Plus istället för iPhone X.

Hemknappen tas bort -

För en typisk iPhone-användare som brukar använda hemknappen kan iPhone X vara något problematisk. Du måste svepa nedåt om du vill visa kontrollcentret och svepa uppåt för att gå tillbaka till startskärmen. Apparna måste stängas på ett annat sätt och du måste också använda en annan process för att stänga av iPhone X.

Snabb laddning kommer inte gratis -

Nästa i listan över nackdelar med iPhone X är att snabbladdningsanläggningen inte kommer gratis. Även om Apple har lagt till snabbladdningsfunktionen i iPhone X måste du betala extra för att faktiskt använda den här funktionen. Du måste spendera ytterligare $ 49 och köpa USB - C-nätadaptern och $ 25 för USB-C Lightening-kabel. Det gör ungefär $ 75 extra för att bara använda snabbladdningsfunktionen. Vi undrar varför Apple lade till funktionen i iPhone X om de inte verkligen var villiga att erbjuda den utan extra kostnader, medan dess konkurrenter har erbjudit tjänsten gratis.

Detta är listan över fördelar och nackdelar med iPhone X. Använd ovanstående detaljer för att bestämma om du vill köpa en iPhone X.

Läs också - Hur man installerar, uppdaterar och tar bort appar på iPhone X

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found