Guider

Så här fixar du problem med OnePlus 6-batterilivslängd

OnePlus 6-telefonen kommer med otaliga funktioner, och om du redan har köpt den här modellen kommer du att njuta av funktionerna grundligt. Men med en hel del brister, särskilt de problem du kan möta med batteriet i den här telefonen kan göra det lite svårt för dig. De fixar som finns tillgängliga för att lösa batteriproblemen är enkla att genomföra. Många klagomål har börjat strömma in om den genomsnittliga batteritiden för den här enheten. Det finns vissa alternativ du kan överväga eller åtgärder du kan vidta för att lösa det. Du kan försöka köra de senaste uppdateringarna som kommer från OnePlus för att få möjlighet till optimering av batteriet. Så här fixar du problem med OnePlus 6-batterilivslängd.

Se även: Vanliga problem med OnePlus 6 och deras korrigeringar

Så här åtgärdar du problem med OnePlus 6-batteritid

Om du tappar batteriet snabbare än det borde måste du titta på de tillgängliga alternativen som gör att du snabbt kan lösa problemet. Flera saker kan få batteriet att tappa snabbare. Oavsett orsaken som orsakar problemet i din telefon kan du följa några metoder för att åtgärda problemen.

Metod 1: Starta om telefonen

 1. Det enklaste sättet att lösa det irriterande batteriproblemet är att starta om mobiltelefonen.
 2. Oavsett om du är angelägen om att ge din telefon en ny start eller bara märkt att batteriet tappar lite för snabbt kan du enkelt starta om telefonen.
 3. Allt du behöver göra är att länge trycka på strömknappen i mobilen och starta om eller prova den manuella omstartsmetoden för att kontrollera om batteriet kan hålla laddningen.

Metod 2: Hitta de appar som orsakar batteriets urladdning

Det första steget för att lösa batteriproblemet är att kontrollera de appar du använder i mobilen. Chansen är att många av dem kan förbruka mycket batteri i din mobil, så du måste kontrollera dem innan batteriet är slut. Oavsett om avgiften dräneras på grund av de förinstallerade apparna på enheten eller om du har laddat ner dem från Play Store, kanske många av dem inte är rätt alternativ för den här telefonen.

 1. Kontrollera apparna om du får ett meddelande om att vissa av dem orsakar att batteriet tappar onormalt. Försök att kontrollera dessa varningar.
 2. Att använda en eller flera av applikationerna under lång tid kan tömma laddningen i batteriet. Ofta förbrukar apparna mer batteri än de borde, och det här är vad du måste undvika.
 3. Försök att avinstallera några av de appar som du inte behöver frigöra utrymme i telefonen eller spara avgiften.
 4. Gå till inställningarna och gå vidare till alternativet batteri. När du trycker på det här alternativet kommer det att presentera en detaljerad fördelning av alla appar och batteriförbrukningen relaterade till var och en. De appar du öppnar ofta visas högst upp i listan. Försök att kontrollera om du avinstallerar eller minimerar appanvändningen hjälper dig att få resultatet.

Metod 3: Stänga av automatisk ljusstyrka

En majoritet av de smarttelefoner som finns idag kommer med läget för automatisk ljusstyrka som automatiskt ställer in telefonens ljusstyrka genom att upptäcka ljusets tillstånd. Med en stor 6,3-tums skärm kan du vara intresserad av att ägna stor uppmärksamhet åt sömntimern och ljusstyrkan. Med tanke på att en genomsnittlig person kontrollerar telefonen mer än hundra och femtio gånger om dagen för att kontrollera aviseringar eller tiden, kan det lägga upp avsevärt för att minska batteriets livslängd.

 1. När du behöver förlänga batteriets livslängd kan du minska ljusstyrkan eftersom det kan göra stor skillnad.
 2. Om det inte är nödvändigt att ha ljusstyrkan vid den högsta gränsen kan det hålla batterikrisen i enheten att hålla den låg.
 3. Se till att du trycker på viloläge eller strömbrytare efter att du har använt telefonen så att skärmen stängs av när den inte används. De flesta användare stänger av telefonen och skärmen förblir tänd i några minuter efter användning, vilket tappar batteriet.
 4. Justering av telefonens sömntimer kan stänga enheten samtidigt som ljusstyrkan hålls på en lägre nivå.

Metod 4: Minimera skärmen i tid

Displayen på din enhet är en av de främsta anledningarna till att batteriet tappar ur. Det spelar en avgörande roll för att förlänga laddningen i batteriet.

 1. Sömninställningen eller skärmens timeout kan spåra hur mycket tid skärmen förblir vaken på din enhet.
 2. Kontroll av om skärmen lyser även när du inte använder telefonen indikerar att du slösar bort enhetens batteritid.
 3. Försök att ställa in skärmen på det lägsta värdet som fungerar rimligt med din användning och ändra den bara när du behöver det mest.

Metod 5: Uppdatera appar och ta bort applikationer

 1. Det är viktigt att uppdatera apparna på din smartphone.
 2. Du måste besöka Play Store eller App Store för att uppdatera apparna när du får aviseringarna.
 3. Om du har installerat appar som är värdelösa på mobilen kan du ta bort dessa appar för att undvika att slösa batteriet.

Metod 6: Inaktivera den omgivande displayen

Om du använder visningsläget 'Alltid på' kan du förvänta dig en onormal batteriladdning i enheten. Många använder detta alternativ i inställningarna utan att inse att det kan få batteriet att tappa onormalt. Även om funktionen är användbar kan den sänka batteriladdningen slumpmässigt och innan du vet ordet av är batteriet urladdat.

 1. Stäng av alltid på skärmen
 2. Kontrollera uppdateringarna.

Metod 7: Använd svart tapet

Även om det kan verka orimligt för flera användare, men att använda svart tapet kan hjälpa dig att förlänga batteriets livslängd.

 1. Det kanske inte hjälper dig att spara mycket avgift, men varje bit kommer att hjälpa till. Användning av svart tapet kan förhindra förlust av batteritid även om det är till en viss grad.
 2. Med hjälp av OLED-skärmarna kan du spara betydande avgifter i enheten. Det kan enkelt visa svarta färger.
 3. Pixlarna kanske inte slås på för att visa en svart bild så att du lättare kan spara batteritid.

Metod 8: Användning av Wi-Fi med Bluetooth och GPS

Beroende på telefonens användning kan du spara varje bit av avgiften om du vill. Att följa några steg med användning av Bluetooth kan GPS och Wi-Fi hjälpa till.

 1. Stäng av Wi-Fi och Bluetooth i enheten när den inte används. Wi-Fi förbättrar batteriets livslängd med 4G-anslutningar. Men om du inte använder telefonen alls och låter den ständigt söka efter ett nätverk kan det tömma batteriet orimligt.
 2. Att stänga av de appar som använder GPS kan förlänga batteriets livslängd. Du kan få några extra timmar av växande möjligheter utan att använda dessa appar.
 3. Gå till inställningarna och tryck på glaset för att skriva plats. Du kan besöka platsinställningarna och trycka på batterisparläget. Du kommer att märka en förändring i batteriets beteende.

Metod 9: Stänga av funktionerna

Några av de extra funktioner som OnePlus 6 ger dig kan tömma batteriet utan någon anledning. Många av dem kan vara användbara, men du måste också vara uppmärksam på batterianvändningen.

 1. Stäng av de funktioner som du kanske inte behöver. Du kan till exempel använda Facebook men bli av med fingeravtrycksläsaren.
 2. Från inställningarna kan du gå till den avancerade kategorin för att stänga av de funktioner som du inte planerar att använda permanent.

Metod 10: Sluta använda batterisparlappen

 1. Sluta använda tredjepartsappar för batterisparande eftersom det inbyggda hanteringssystemet i telefonen innehåller de batterisparfunktioner du behöver.
 2. Att installera appar från tredje part ökar bara batteriets dränering när du får en extra app som körs i din telefon.
 3. Med hjälp av det inbyggda energisparsystemet kan du minska vibrationer, ljusstyrka, prestanda och bakgrundsdata.

Metod 11: ta bort widgets och byta ut batteriet

 1. Om det finns någon widget på enhetens startskärm kan du ta bort den omedelbart för att spara batteritid.
 2. När inget annat fungerar kan du försöka byta ut batteriet.

Tips och tricks

Slutsatsen är att batteriets livslängd beror på hur du använder telefonen. Varje individ använder telefonen på olika sätt. Även om du kan ha en fem timmars skärm i tid kan det gå upp till åtta timmar för en annan person. Du kan prova de tekniker som nämns ovan och kontrollera om det medför nödvändiga förbättringar. Om ingen av snabbfixarna fungerar kan du behöva besöka servicecentret för att reparera telefonen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found