Guider

Hur man delar spel på Steam

Intresserad av att dela ett spel som du nyligen upptäckte och tyckte att det var värt att spela, då är allt du behöver göra att ha ett Steam-konto. Steam är inte bara en plattform där du kan få de bästa erbjudandena på spelen, förutom att den har många andra funktioner som gör ditt spelkonto socialt. Det är inte som många andra antisociala plattformar där du bara kunde köpa och ladda ner spelet. Anslut med Steam och få tillgång till dussintals funktioner för att spela spelet online med vänner och familjemedlemmar, skicka ett spel till en vän och få tillgång till VIP-loungerna. Här ska vi förklara hur man delar spel på Steam.

Se även: Hur får du Steam-återbetalning

Dela spel med Steam Family Library Sharing

En av de senaste utvecklingen på Steam gör det möjligt för användaren att dela spelen med sina familjemedlemmar och vänner, som kan spela spelet de gillar på sina enheter och lägga upp resultaten på ledartavlan under sina konton. Steam Cloud låter flera spelare spela under sitt kontonamn samtidigt, få åtkomst till ett enda bibliotek och spara deras framsteg. På detta sätt måste du köpa spelet en gång medan alla användare kan spela det under ett enda köp. Steam tillåter dock endast 5 användare och 10 enheter som spelen kan delas med.

Tja, för detta måste du aktivera delningen av familjebiblioteket. För det första krävs att Steam Guard-säkerheten är aktiv. Om det inte är det, gå till Steam-inställningarna och välj Konto, den första fliken på menyn. Klicka för att öppna Hantera Steam Guard-kontosäkerhet under användaruppgifterna. När den har aktiverats kan du dela spelen med dina vänner och familjemedlemmar.

De som vill spela de spel du delade måste logga in på sin enhet med dina Steam-referenser. Efter att ha loggat in måste de öppna Steam-inställningarna från sina enheter. Då måste de välja fliken Familj eller Familjbiblioteksdelning från navigeringspanelen till vänster. Klicka på Auktorisera den här datorn för att bekräfta delningen av de spel som du tillåter. Logga ut och låt dessa personer logga in med sina konton för att kontrollera de delade spelen. De skulle kunna ladda ner alla spel som du har på ditt konto och kan installera dem på sina enheter.

På så sätt kan du låta 5 medlemmar spela de spel du redan har. Tillsammans med det kan du dela spelen med 10 enheter. Tack vare partnerskapet med Valve tog Steam in konceptet att dela spelen. Till skillnad från denna plattform finns det ingen annan resurs som gör det möjligt att dela de köpta spelen gratis.

Metoden är mycket fördelaktig för familjer snarare än vänner. Den som bor i ett avlägset område där du inte kan resa så ofta och enkelt skulle inte få chansen att prova spelet du spelar, eftersom det kräver din fysiska närvaro för att göra det möjligt för den andra användaren att spela de delade spelen. Det bestämda målet är att Steam vill att familjemedlemmarna ska dela spelen så att de kan skapa sina personliga poster utan att störa någon annan spelare i familjen.

De flesta av spelen är tillgängliga för delning medan det finns några som kräver prenumerationer. Sådana spel kunde bara köpas och inte delas. Vidare kräver de delade spelen internet för att kunna spelas, för utan det skulle systemet inte kunna komma åt Steam Cloud för att hämta spelförloppet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found