Guider

Vanliga LG G6-problem och hur man åtgärdar dem

LG G6 är utan tvekan en av de bästa smartphonesna på marknaden som är fullpackad med fantastisk design, kompakt kropp, utmärkt dubbellinsskamera och stor skärm. Den här enheten är också gjord för att köras på den senaste Android-versionen som låter dig njuta av alla de senaste Android-funktionerna i flaggskeppet LG G6. Ingenting kan dock göras att fungera felfritt, så LG G6 är inget undantag från det. Användare har redan börjat klaga på några problem som de står inför med sin helt nya LG G6.

Några vanliga LG G6-problem och deras korrigeringar förklaras här. Så läs och gör dig redo att lösa alla problem på egen hand.

Se även: De bästa funktionerna i LG G6

Vanliga LG G6-problem och sätt att åtgärda dem

Problem 1: Problem med batteriets livslängd

Det här är förmodligen det vanligaste problemet med varje smartphone och du kommer att vara benägen att möta batteriets livslängdsproblem ännu mer medan telefonen är ny. Anledningen är att användare fortsätter att utforska sin enhet under de första dagarna tillsammans med nedladdning av olika appar, spel samtidigt som de försöker njuta av dem vilket i allmänhet begränsar batteriets livslängd. Hur som helst kan den dåliga batteritiden i LG G6 lösas på följande sätt.

Lösningar:

 • Det första förslaget är att starta om eftersom den här lösningen i många fall fungerar som ett mirakel och löser problemet omedelbart. Om du inte har startat om enheten för länge kan det ge upphov till många problem. Så starta först om din LG G6 och försök sedan med andra lösningsmetoder om det inte kunde lösa problemet med dålig batteritid.
 • Nästa idé är att utföra en programuppdatering eftersom den senaste versionen fixar olika buggar från sin föregångare. För att utföra ett programuppdateringshuvud mot inställningar> Om telefon> Programuppdatering> Uppdatera nu och det kommer att uppdatera din enhet. Kontrollera nu om problemet med dåligt batteri är löst eller inte i din LG G6-enhet.
 • Du måste också kontrollera batterianvändningen genom att gå till inställningarna som ger en uppfattning om vad alla appar använder vilken mängd batteri. Om du märker att vissa appar använder ovanlig batterimängd, försök att inaktivera eller avinstallera det, vilket kommer att ha en bra effekt på enhetens batteritid.
 • En annan sak som kan göras för att spara lite juice på din enhet är att stänga av alternativet Always on display, minska skärmens timeout och justera ljusstyrkan på skärmen genom att gå till inställningar och visa.

Problem 2: Wi-Fi-problem

Detta är en annan fråga bland vanliga LG G6-problem som har avbrutit många användare hittills medan de är mitt i något arbete. Det här problemet är väldigt frustrerande, men du kan enkelt lösa problemet genom att följa några enkla steg.

Lösningar:

 • Det första är att starta om ditt Wi-Fi i LG G6-enheten. Stäng av Wi-Fi-alternativet, vänta några sekunder och sätt sedan på det igen för att kontrollera om det har hjälpt dig att åtgärda Wi-Fi-problemet.
 • Därefter startar du om din router och ditt modem. Detta är en mycket hjälpsam lösning som kan lösa Wi-Fi-problemet på bara en sekund.
 • Om ovanstående lösningar inte har fungerat för dig, försök sedan glömma nätverket och anslut sedan det igen. Det kan göras genom att gå till inställningarna> Nätverk> klicka på det problematiska nätverket för att glömma det. Anslut nu nätverket igen för att kontrollera om problemet är löst nu.
 • Du kan också välja att återställa nätverksinställningarna, vilket är en mycket bra idé och kan lösa problemet omedelbart. För att göra det, gå mot inställningar> allmänt> Säkerhetskopiera och återställ> återställ nätverksinställningarna och välj sedan inställningarna för återställningsalternativ.

Problem 3: Bluetooth-problem

Bluetooth-problem är en annan fråga som irriterar många användare. Ett problem angående Bluetooth-bilsystemanslutningar är också mycket vanligt och här kommer vi att diskutera de möjliga lösningarna för att lösa problemet med LG G6.

Lösningar:

 • Den första lösningen du bör prova är att starta om enheten. Så starta om LG G6 och gå sedan efter andra lösningar.
 • Stäng sedan av Bluetooth-alternativet, vänta några sekunder och slå sedan på det igen för att se om detta har hjälpt dig att åtgärda Bluetooth-problemet i din LG G6-enhet.
 • Du kan också ta bort den ihopparade enheten som problemet uppstår för och sedan para ihop den igen. Detta kan göras genom att gå till inställning> Bluetooth och sedan välja den oroliga parkopplade enheten för att trycka på knappen för att koppla från. Koppla nu enheten från grunden.
 • Om inget fungerar för dig, bör du torka cachepartitionen och det kan definitivt lösa problemet åt dig.

Problem 4: Problem med kamerans prestanda

Kameran är en av huvudattraktionerna i LG G6 som huvudsakligen har tvingat många användare att ha den här telefonen. Kameran med dubbla linser är bara utmärkt som tar bilder av hög kvalitet. Men många har sagt att de står inför ett problem med LG G6-kameran som suddighet vid rörelse och dålig prestanda i svagt ljus. Här är korrigeringarna för det här problemet.

Lösningar:

 • Kontrollera först om du använder den senaste programvaran och om inte, gå sedan efter en programuppdatering som automatiskt kommer att lösa olika problem. För att göra det, gå till inställningar> om telefon> programuppdatering> Uppdatera nu.
 • Du kan också prova genom att växla mellan vidvinkel- och standardvinkelobjektivet för att se om detta kan hjälpa dig att lösa problemet. Linsen kan bytas genom att knacka på trädikonen i kamerainställningar.
 • En annan sak du kan göra är att öppna kameraappen och trycka på inställningsalternativet för att stänga av spårningsfokus. Kontrollera nu om det har gjort några ändringar i kamerans prestanda.
 • Utför fabriksåterställning i ingenting har hjälpt dig. Du kan också kontakta operatören för att åtgärda problemet om lösningarna inte fungerar för dig.

Problem 5: Problem med LG G6-eftersläpning

Lagging är en fråga som är mycket irriterande eftersom det gör allt försenat. Och tyvärr är eftersläpning en av de vanligaste LG G6-problemen. Men oroa dig inte för det eftersom flera potentiella korrigeringar finns där efter vilka problem med eftersläpning enkelt kan åtgärdas.

Lösningar:

 • Starta först om LG G6-telefonen och gå sedan till andra metoder.
 • Kontrollera sedan att du använder den senaste programvaran. Om inte, uppdatera sedan enheten genom att gå till inställningar> om telefon> programuppdatering> Uppdatera nu.
 • När du har uppdaterat kommer enheten att uppdatera apparna. För att uppdatera apphuvudet mot Google Play store och varje app kan uppdateras därifrån.
 • Gå till inställningar> allmänt> Smart rengöring som snabbt rensar oanvända appar och filer från din enhet för att förbättra prestandahastigheten.
 • Slutligen, utför en fabriksåterställning som definitivt kommer att ge en stor boost till prestanda och säkert kommer att fixa den eftersläpande frågan.

Problem 6: Ljudproblem

Ljudfrågan är en annan sak som har irriterat många av LG G6-användarna hittills. Medan enligt vissa användare är högtalarljudet förvrängt har många andra sagt att problemet är med hörlurar och det finns inget ljud alls. Om du också står inför det här ljudproblemet, känn här de möjliga korrigeringarna och kontakta sedan din operatör om de nedan förklarade metoderna inte fungerar.

Lösningar:

 • Starta först om din telefon, vilket också föreslås för alla andra problem. Detta kan återställa ljudet på din enhet. Men om detta inte fungerar för dig, gå sedan till andra metoder.
 • Nästa alternativ är att kontrollera sidvolymknappen och se till att de är inställda på högsta volym.
 • Om problemet är med hörlurar kan det hända att hörlursporten inte är klar. Om damm ackumuleras i porten kan det skapa den här typen av problem som att förvränga ljudet eller inte erbjuda något ljud alls. Rensa hörlurarna genom att blåsa eller komprimera luft försiktigt.
 • Om du har alla nämnda metoder och fortfarande fortsätter samma problem, gör sedan en fabriksåterställning genom att gå till inställningarna.

Problem 7: Signalproblem med LG G6

Signalproblem är en annan vanlig LG G6-fråga och få av användarna har sagt om detta problem. Enligt dem är signalen mycket dålig och samtal kopplas bort mycket ofta. Detta kan dock hända på grund av det dåliga nätverket, så vad du föreslås göra är att först kontakta din tjänsteleverantör och sedan fortsätta att utföra nämnda metoder.

Lösningar:

 • Vissa studier har rapporterat att hudkontakt kan störa signalstyrkan hos en telefon, så du kan använda ett telefonfodral för att förhindra hudkontakt och det kan lösa signalproblemet i din LG G6-enhet.
 • En annan idé är att använda ett gummiband eller tejp för att erbjuda stöd mellan de två antennerna i din enhet som du hittar på vänster sida av telefonen.

Om dessa inte räcker för att lösa signalproblemet i din LG G6-enhet, besök sedan butiken där du köpte telefonen och de kan hjälpa dig.

Problem 8: Problem med överhettning

Problem med överhettning är inte bara begränsade till LG G6-enheten utan det är ett problem med varje smartphone och användare av varje smartphone fortsätter att klaga på det. Här är dock några korrigeringar som du kan försöka lösa överhettningsproblemet på din LG G6-enhet.

Lösningar:

 • Starta först om enheten. Om du inte har startat om telefonen de senaste dagarna och den har arbetat i sträckning i 150-200 timmar är överhettning av telefonen väldigt allmän och en omstart kommer att lösa problemet mest.
 • Kontrollera sedan om din telefon har den senaste programuppdateringen. Kontrollera det genom att gå till inställningar> Om telefon> Programuppdatering> Uppdatera nu. Om någon uppdatering är tillgänglig, gå till det.
 • Kontrollera nu om alla appar på din enhet är uppdaterade. Detta kan kontrolleras genom att gå till Google Play store. Och om någon uppdatering är tillgänglig för någon app, gå definitivt till att uppdatera appen.
 • En annan idé är att ta bort ärendet och sedan se om problemet med överhettning löses något.
 • Du bör inte heller använda enheten medan den laddas och stoppa alla appar som körs i bakgrunden medan telefonen är laddad.

Problem 9: Skrapa på bakpanelen

Om telefonen av misstag faller från din hand och repor märks på baksidan av din LG G6-enhet är det väldigt naturligt att känna dig frustrerad eftersom det här är en helt ny enhet och eventuella repor även om tillräckligt små kan vara riktigt irriterande. Men om detta är fallet med dig behöver du inte oroa dig, eftersom reporna på bakpanelen kan lindras med hjälp av en liten spets. Detta diskuteras nedan.

Lösningar:

 • Klistra in kan vara till hjälp i det här fallet. Vad du måste göra är att lägga lite pasta på repområdet och sedan sprida det. Vänta några minuter och torka av den med en ren trasa. Upprepa processen mycket ofta och det kommer så småningom att lätta repan.
 • En annan metod är att använda babypulver blandat med vatten och sedan applicera det på repområdet. Bakkraft kan också användas istället för babypulver. Men var försiktig och blöt inte telefonen.

Problem 10: Repor på kameralinsen

Kameran är en av LG G6s huvudattraktioner och det finns många som bara har skaffat den här enheten för kameran som låter dig ta bilder av hög kvalitet. Men många har redan börjat klaga på att små repor samlas på kameralinsen och det här är väldigt irriterande eftersom det kanske inte låter dig fånga bilderna tydligt. Här är lösningarna på denna fråga.

Lösningar:

 • Det första förslaget är att använda ett fodral som skyddar telefonen och linsen. Men om skrapan redan finns flyttar du till nästa metod.
 • Du kan använda en polermedel som tar bort repen om den ligger i beläggningen och inte på kameralinsen.
 • Be om en ersättare där du köpte enheten.

Problem 11: Krasch- och frysproblem

Fungerar inte din LG G6 ordentligt och kraschar eller fryser mycket ofta? Följ sedan de nedan förklarade metoderna och få din enhet tillbaka till normala driftsförhållanden.

Lösningar:

 • Starta om enheten.
 • Utför en programuppdatering och uppdatera även alla appar på din enhet genom att gå till Play store.
 • Stäng alla appar som körs i bakgrunden.
 • Ta bort alla oanvända och onödiga filer som frigör lite utrymme och kommer att öka prestandan.
 • Du kan också välja att använda en tredjeparts launcher som Nova Launcher som kommer att lösa krasch- och frysproblemet.

Problem 12: Problem med pekskärmen

Touchen

Gearburn

skärmen fungerar inte ordentligt eller svarar inte varje gång är en annan vanligaste fråga som KG G6-användare står inför och här är de möjliga korrigeringarna för det.

Lösningar:

 • Starta om enheten först.
 • Utför sedan uppringningsmetoden. För att utföra det, öppna telefonappen och skriv * # 0 * # på skärmen och följ sedan pekskärmstestet.
 • Om du har provat ovanstående lösningar men fortfarande har samma situation, byt sedan ut skärmen.

Se även: Så här fixar du LG G6 Bluetooth-problem

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found