Guider

iPhone 2018 och iPhone 9: Utgivningsdatum, specifikationer, funktioner, rykten och nyheter

Apple kommer att lansera tre nya telefoner i september, men en av dem kan vara en billigare variant. Det kommer förmodligen att kallas iPhone 9 och priset kommer att vara närmare priset på iPhone 8, snarare än det för iPhone X. Förra året var det stor skillnad mellan de tre erbjudandena. Vi hade iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Dessutom har Apple planer för iPhone SE-uppföljning 2018, eftersom det inte har haft någon större uppdatering efter att ha släppts 2014.

Tre varianter

Det ryktas att Apple kommer att lansera en av telefonerna som en efterträdare till iPhone X förra året. Detta blir flaggskeppstelefonen med OLED-skärm och en stor 6,5-tums skärm, dubbad som iPhone XS Plus med en dubbel bakre kamera och stöd för trådlös laddning. Den andra kommer att vara en mindre skärm, även OLED, på 5,8 tum, kallad iPhone XS och har en dubbel bakre kamera. Det är dock den tredje varianten med en LCD-skärm på 6,1 tum som kallas iPhone 9 och den kommer att ha en enda kamera på baksidan. Alla tre iPhones kommer med glasryggar, enligt läckta bilder.

Designen

Den främsta 6,5-tums OLED-iPhone 2018, kallad iPhone XS Plus eller XL Plus, kommer att se ut som den överdimensionerade versionen av den nuvarande iPhone X. Den 6,1-tums LCD-iPhone, kallad iPhone 9, kommer med en enda lins kamera och tjockare ramar . IPhone 9-ramarna måste vara tjockare, eftersom Apple inte kan använda tekniken som används för OLED-paneler i händelse av en LCD-panel.

Enligt Kuo i Mac Rumours kommer 6,1 tum iPhone 9 att vara i aluminium och inte glas. Det kommer inte heller att ha 3D Touch-funktionen. Leaker Ice Universe har twittrat en bild av skärmskydd för den nya sortimentet av iPhones 2018, där iPhone 9 eller 6,1 tum enheten kommer med en bredare kant.

Den härdade filmen från de tre iPhone 2018, vi fann att 6,1-tums iPhone använder en LCD-skärm, dess kant är bredare och 5,8 och 6,5-tums iPhone är en OLED-skärm med en smalare kant. pic.twitter.com/7MtzH7KrDT

- Isuniversum (@UniverseIce) 17 juli 2018

iPhone 9 - Ett prisvärt alternativ

De som letar efter ett billigare prisvärt alternativ kanske tycker att det är möjligt att köpa iPhone 9 som släpps i september 2018. Samtalen handlar om en superstor iPhone kallad iPhone XL eller 11; en billigare nybörjarnivå en som kallas iPhone 9 och en annan som kallas 11 Plus eller X Plus. Den superstora kommer med en skärm på 6,5 tum, medan den andra kommer med en 5,8 tum skärm.

Släppdatum för iPhone 2018

Förra året introducerades iPhones den 15 september och började säljas från och med den 22 december. Om tidigare versioner är något att gå med är det troligt att i september kommer Apple att släppa alla dessa tre iPhone-varianter för 2018.

Senaste rykten på iPhone 9

Det finns många rykten som tyder på att den kommande prisvärda varianten för i år; låt oss kalla det iPhone 9 för nu, kommer med en tjockare skärm surround, jämfört med iPhone X1. Det förväntas också att det kommer att finnas några nya färgvarianter för iPhone 9. Vissa analytiker som Ming Chi Kuo hävdar att LCD iPhone 9 kommer i följande färger: guld; grå; vit; blå; röd; orange. Macotakara hävdar dock att den kommer i vitt; svart; blixtgult; elektriskt blå; taupe; Ljus orange. När det gäller de andra två telefonerna, iPhone 11 och iPhone 11 Plus, kommer de endast att finnas i guld; grå; silverfärger.

iPhone 9 / iPhone 8S

Funktionerna i den kommande iPhone 9 kommer förmodligen att vara en blandning av iPhone 8 tillsammans med iPhone X. Det står också anledningen att Apple kommer att försöka erbjuda en iPhone i ett överkomligt sortiment, särskilt om det inte finns någon iPhone SE2 i år. IPhone 9 kommer då att erbjuda en bra startpunkt för Apple.

Entry Level Erbjudande

IPhone 9, som är nybörjarutbudet för 2018, kommer med en LCD-skärm på 6,1 tum och har plats på toppen för Face ID. Enligt bilder från Slashleaks har iPhone 9 sett en större kamerasensor och en dubbel LED-blixt som har flyttats om. Bilder visar också att iPhone 9 kommer med en bakre kamera, medan iPhone 11 och Plus-modellerna, de dyrare, kommer med dubbla kamerafunktioner, liknande iPhone X.

Lägre specifikationer för iPhone 9

IPhone 9 ser väldigt ut som iPhone X men levereras med en enda lins kamera. Specifikationerna kommer också att vara lägre jämfört med de andra två modellerna. Enligt Kuo kommer 6,1 tum LCD-modellen, kallad iPhone 9, också att ha en mindre skärmupplösning på 320 eller 330 ppi, medan de andra två modellerna kan ha en högre skärmdensitet på 458 ppi. RAM på iPhone 9 kan också vara mindre vid 3 GB, medan de andra två modellerna kan komma med ett högre RAM-minne på 4 GB. Scheman visar måtten på iPhone 9 som 147,12 mm x 71,52 mm.

Dessutom ryktas det också att iPhone 9 inte kommer att ha 3D touch-funktionen. Alla telefoner efter iPhone SE har levererats med 3D Touch-funktionen. När det gäller programvaran kommer alla erbjudanden för 2018 att köras på iOS 12 ur lådan.

Design rykten

Det ryktas att iPhone 9 kommer med en metallbaksida. Apple har redan bytt till glasfönstret för alla sina iPhone-modeller förra året. Det är den här omkopplaren som gör det möjligt att ladda telefonerna trådlöst. Men om iPhone 9-designen kommer med metallbaksidan och inte glas betyder det att trådlös laddningsfunktion inte heller kommer att vara tillgänglig för iPhone 9.

Dessutom kommer alla iPhone 2018-modeller att ha en skärm med ett hack. Den 6,1 tum iPhone 9 kommer att ha en Full Active-skärm och den levereras av Japan Display. IPhone 9 kommer att ha en teknik som liknar MLCD + -skärmen som ses på LG G7. Det kommer att drivas av A12-chipet, liksom de andra två varianterna i sortimentet för 2018, iPhone XL och XL Plus.

iPhone 9 eller iPhone 8S

Det är också möjligt att iPhone på grundnivå för 2018 kanske inte kallas iPhone 9. Det finns rykten om att Apple kommer att lägga till en S i sortimentet, med premiumerbjudandet namnges som iPhone XS Plus och iPhone XS, medan nybörjartelefonen kommer att kallas iPhone 8S. Det ska trots allt vara efterträdaren till iPhone 8.

Dual sim

Det ryktas också att iPhone 9 på nybörjarnivå kommer med en dual-SIM-funktion och endast kommer att finnas i Kina. Foxconn-källor rapporterar att 6,1 tum-modellen kommer att vara den enda som stöder dubbla SIM-funktioner. IPhone 9 kommer dock att finnas i två varianter, med ett enda SIM-kort och dubbelt SIM-kort, exklusivt för Kina. Detta beror på att folket i Kina är vana vid att ha mer än ett enda mobilnummer och nästan 4 miljarder människor använder dubbla SIM-kort.

Det finns också referenser till en andra SIM-status eller ett andra SIM-fack.

Intel ersätter Qualcomm

CFO för Qualcomm, George Davis, har också bekräftat att Apple kommer att använda sina konkurrenters modem. Detta innebär att Apple kommer att använda Intels modem. Det har varit mycket spänning mellan Apple och Qualcomm nyligen och det pågår en pågående juridisk kamp. När 4G rullades ut började Apple använda modem från Qualcomm såväl som Intel. Qualcomm har dock alltid hävdat att dess komponenter är snabbare och mer överlägsna än hos Intel.

Snabb laddare

I ett annat rykte finns det påståenden om att Apple kommer att erbjuda snabbladdare för iPhone 9, liksom alla andra modeller från 2018. Detta innebär att du kan ladda telefonerna snabbt. Det är dock möjligt att snabbladdaren endast kommer att finnas tillgänglig för de dyrare premiummodellerna, iPhone XL och XL Plus och inte för iPhone 9-startnivå 2018-telefonen.

Prisförväntningar

Enligt Ming Chi Kuo, om iPhone 9 kommer med en 6,1-tums skärm, kommer den att säljas för cirka $ 600 till $ 700. Nästa variant av 5,8 tum, som är efterföljaren till iPhone X som kallas iPhone XS eller XL, kommer att ha ett pris på cirka $ 700 till $ 800. När det gäller iPhone XS Plus eller XL Plus på 6,5 tum kommer det att prissättas till cirka 999 dollar.

IPhone 9 kommer säkert att prissättas lägre än den nuvarande iPhone X. Kostnaden kan komma att minska ytterligare om Apple inte lägger till 3,5 mm hörlursadaptern som en del av paketet. Detta innebär dock att användare måste köpa en separat om de använder vanliga trådbundna hörlurar med sina hörlurar.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found