Guider

Så här åtgärdar du Google Pixel Bluetooth-problem

Google Pixel och Pixel XL är de nyaste flaggskeppen från Google som är utrustade med flera nya funktioner som inte finns i någon annan smartphone. Medan användare är ganska nöjda med sin helt nya enhet, har vissa redan börjat klaga på några problem inklusive Google Pixel Bluetooth-problem.

Enligt vissa användare fungerar Bluetooth inte på Google Pixel medan vissa har sagt att de står inför problem när de försöker para i bilar inklusive Audi, BMW, Mercedes-Benz, Tesla, Volkswagen, Toyota, Volvo etc. Det finns dock flera enkla saker du kan försöka för att lösa Google Pixel Bluetooth-anslutningsproblem och allt förklaras här.

Se även: Så här åtgärdar du Wi-Fi-problem med Google Pixel

Potentiella korrigeringar för Bluetooth-problem med Google Pixel

Lösning 1: Starta om enheten

Att starta om enheten är det första du ska försöka när du möter någon form av problem eftersom det kan lösa många problem. Så fortsätt med att starta om din Google Pixel-enhet först. Vad du behöver göra är att bara hålla ned strömbrytaren i 10 sekunder så vibrerar telefonen först och startar sedan om. Kontrollera nu om problemet är löst. Om samma problem fortfarande kvarstår, gå vidare till nästa metod.

Lösning 2: Rensa cache

Nästa steg är att rensa cacheminnet för Bluetooth-appen. Cachedata är till hjälp eftersom den lagrar tillfällig data så att det kan bli enklare och snabbare att växla mellan appar. Men med tiden när mängden av dessa data ökar ger det upphov till olika problem. Så, ofta måste du rensa cachedata för att säkerställa snabb prestanda. Processen med att rensa cache- och Bluetooth-data förklaras i detalj.

  • Gå först till appikonen på din Google Pixel-enhet från startskärmen
  • Klicka på inställningsalternativet och gå till applikationshanteraren
  • Där måste du få alternativet Alla genom att svepa åt vänster eller höger
  • Bluetooth-appen visas
  • Klicka sedan på rensa cache och sedan på rensa Bluetooth
  • Tryck på ok för att bekräfta processen.
  • Slutligen starta om enheten och försök nu använda Bluetooth igen för att se om problemet är löst.

Lösning 3: Återställ anslutningen i bilen ordentligt

De flesta användare har sagt att de specifikt står inför detta Bluetooth-problem i bilen. Så i så fall rekommenderas användarna att kontrollera tillverkarens manual korrekt för både enheten och bilen och sedan fortsätta för att återställa anslutningen.

  • Se till att någon viktig del av anslutningsprocessen inte hoppas över
  • Gå mot Inställningar> Bluetooth och se till att alla alternativ är korrekt justerade
  • Gå igen till Inställningar> Bluetooth och ta bort alla tidigare parningar och ställ in dem från grunden.

Lösning 4: Återställ fabrik

Om du också har provat alla ovannämnda metoder och andra möjliga metoder men ingenting fungerade, kan fabriksåterställning vara det sista alternativet som kan hjälpa dig att lösa problem med Google Pixel Bluetooth-anslutning. Processen är enkel men eftersom den raderar all data från enheten måste du ställa in den från grunden. Glöm inte att säkerhetskopiera din enhet.

För att fabriksåterställa din enhet, gå till Inställningar> Säkerhetskopiera & återställ> Återställ fabriksdata och tryck på Återställ telefon. Låt din enhet starta om och ställ sedan in telefonen från grunden.

Det här är de viktigaste lösningarna som du kan försöka lösa dina Google Pixel Bluetooth-problem. Hoppas att någon av de givna lösningarna kommer att vara till hjälp för dig. Att rensa cache är den mest användbara delen där många användare hittills har kunnat lösa problemet.

Se även: Bästa funktionerna i Google Pixel

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found