Guider

Hur man tar bort Bloatware på Samsung Galaxy S8

Det senaste Samsungs flaggskepp, Galaxy S8 handlar om bra prestanda, coola funktioner och fantastisk design. Det kommer dock med massor av förinstallerade appar från transportföretagen och Samsung själv. Sådana appar kallas bloatware. Det vore inte rättvist att säga att alla dessa applikationer inte är användbara. Några av dem är bra, men det finns många som bara slösar bort utrymmet på din enhet. Här kommer vi att dela en snabbguide för att visa dig hur du tar bort bloatware på Samsung Galaxy S8.

Se även: Hur man rensar cachepartition på Samsung Galaxy S8

Anledningar att ta bort bloatware

Den mest uppenbara anledningen till att ta bort bloatware på vilken Android-telefon som helst, inklusive Galaxy S8, är att bloatware tar värdefullt utrymme. Genom att ta bort förinstallerade appar får du plats så att du kan installera de appar du faktiskt vill använda. Inte alla förinstallerade appar kan tas bort. Men det finns en annan sak du kan göra. Du kan inaktivera dem. Bloatware-appar kan köras i bakgrunden, vilket kan påverka batteriets livslängd. Du vill inte ladda din enhet varannan timme, eller hur? Genom att inaktivera bloatware kan du förbättra batteritiden på din Galaxy S8.

GottaBeMobile

Hur man tar bort bloatware på Samsung Galaxy S8

När det gäller Galaxy S8 bloatware måste du välja alternativ. Du kan antingen avinstallera appen eller inaktivera den. Det beror på applikationen. Följ stegen nedan:

  • Öppna alla appvyer genom att svepa uppåt
  • Hitta sedan appen du vill avinstallera eller ta bort
  • Om appen finns i mappen trycker du på mappen för att hitta appen
  • Tryck och håll på appikonen
  • En popup dyker upp
  • Tryck nu på Avinstallera

Som vi nämnde kan inte alla appar avinstalleras. Så, om du inte ser det alternativet, tryck på Inaktivera. Detta tar inte bort appen helt. Det kommer fortfarande att finnas på din Galaxy S8, men det kommer inte att köras i bakgrunden och du kommer inte att se dess ikon i App-lådan.

Du kan också läsa: Så här fixar du automatisk rotering som inte fungerar på Samsung Galaxy S8

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found