Guider

Så här aktiverar du Adobe Flash Player i Windows 10

Som de flesta av er redan vet kommer Adobe Flash Player snart att dö eftersom det fortfarande har så många säkerhetsproblem. Detta är faktiskt anledningen till att applikationen inaktiverades i Microsoft Edge-webbläsaren i Windows 10. Det finns fortfarande många webbplatser som är värd för Flash-innehåll på sina webbplatser och det är anledningen till att de flesta av er fortfarande vill använda Flash Player på din datorer.

Om du har uppdaterat till Windows 10 Creators Update (version 1703) kommer du att märka att Microsoft har implementerat Flash click-to-play som standard. Detta innebär att Microsoft inte tillåter att Flash Player aktiveras på alla webbplatser. För att ta reda på vilken Windows 10-version som är installerad på din dator, gå till Inställningar-> System-> Om och om den har version 1703, här är stegen du behöver ta för att lösa Flash Player-problemet:

  • Öppna Microsoft Edge-webbläsaren och gå till den här Adobes webbplats;
  • Titta på adressfältet så ser du en “pussel” -ikon som du måste klicka på;
  • Efter att ha klickat på "pussel" -ikonen visas ett nytt meddelande med två alternativ: "Tillåt en gång" eller "Tillåt alltid";
  • Välj "Tillåt alltid" eller "Tillåt en gång" och när du gör detta körs Flash Player på den specifika webbplatsen;
  • Tänk på att du måste göra detta på varje webbplats du besöker, vilket innebär att om du har en favoritwebbplats som innehåller Flash-innehåll bör du ställa in den på "Tillåt alltid", så att du inte behöver behålla ställa in detta manuellt varje gång du besöker det.

Om du besöker en webbplats och inte ser pusselikonen i adressfältet, innehåller den inte Flash och du bör inte oroa dig för det. Tänk på att det är en tidsfråga tills de flesta webbplatser kör HTML5, vilket på något sätt kommer att "tvinga" Adobe att sluta uppdatera sin Flash Player.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found