Guider

Hur man tar bort Windows.old-mappen i Windows 10

Aktiva datoranvändare kan upptäcka Windows.old på systempartitionen, som oftast finns i “Drive C» och det är en enorm volymmapp. Många undrar vad det är och är det möjligt att ta bort det. Vissa försöker till och med ta bort det omedelbart på vanligt sätt i File Explorer, men de misslyckas. Den här guiden visar hur du tar bort Windows.old-mappen i Windows 10.

Du kan också läsa: Så här fäster du mappar, webbplatser, inställningar, anteckningar och mer till startmenyn i Windows 10

Hur man tar bort Windows.old-mappen i Windows 10

Vad och var är Windows.old-mappen?

Den här katalogen visas på systempartitionen när du uppgraderar din dator till en ny version av operativsystemet eller efter att Windows har installerats om utan att formatera enheten C. Den här mappen, som du kanske antar från dess namn, innehåller filerna från det tidigare systemet . När du navigerar till katalogen ser du att det finns en mappstruktur som på skivan C: Programfiler, användare, Windows, etc. Den mapp som är utformad i fallet om några fel visas i det nya systemet kan användaren återställa en tidigare version. Det var därför, under uppgraderingen av Windows, sparade Windows.old alla viktiga filer i det gamla systemet.

Eftersom Windows.old tar för mycket utrymme på din hårddisk, inkluderade Windows en mekanism som automatiskt tar bort detta. Om det nya systemet fungerar korrekt raderas katalogen automatiskt efter 28 dagar. Oftast försöker användare att ta bort Windows.old omedelbart. Eftersom Microsoft har gjort övergången till en ny version av operativsystemet som gratis, enkelt och bekvämt, använder många den automatiska uppdateringsmekanismen, och det är därför de hittar katalogen på C-enheten med de gamla filerna.

Ta bort mappen Windows.old

Följande metod är mångsidig och kan användas för att ta bort mappen Windows.old, inte bara för Windows 10-versionerna av operativsystemet utan även för äldre versioner.

Med en kombination av «Win + R» Öppna "Kör" och skriv "cleanmgr" och i diskvalsdialogrutan måste du välja systempartitionen, "Drive C", och tryck på "OK".

När skanningen är klar visas fönstret "Diskrensning", välj "Rensa systemfiler" och sedan kommer "Diskrensning" att visas igen. Välj "Disk C» och klicka på "OK" och öppna efter en kort skanning "Diskrensning", kontrollera mappen "Tidigare Windows-installation (er)". Klicka på «OK» och vänta tills det kommer att rensas.

www.img.labnol.org

Sedan kan du öppna File Explorer igen och se till att katalogen inte finns där längre.

Bildkälla: www.superbwallpapers.com

Du kan också läsa: Så här inaktiverar du Windows Defender i Windows 10

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found