Guider

Så här fixar du Samsung Galaxy S6 snabbare batteridräneringsproblem

Samsung har tagit en unibody-design i sin senaste flaggskepp Galaxy S6 och S6 Edge. Detta är den första smarttelefonen från Samsung med icke-avtagbart batteri. Batteriet i Galaxy S6-varianter är 2550 mAh men Quad HD-skärmen, förstklassiga funktioner och octa core exynos 7-processor kräver bra batterikraft. Så Galaxy S6 Edge och Galaxy S6 snabbare batteridräneringsproblem är inte förvånande. Här är dock några tips som du kan lösa Galaxy S6 snabbare batteriladdningsproblem och det kommer att ta bort omöjligt batteribyte. Du kan också läsa här sätten att lösa problemet med långsam laddning på Galaxy S6.

Se också - Startsidan för Galaxy S6 och S6 Edge

Tips för att lösa problemet med Galaxy S6-batteriet

Stäng de överflödiga appar som körs

Många appar finns där i din Galaxy S6 eller S6 Edge som fortsätter att köras i bakgrunden även om du inte använder dem. Så det första du bör göra är att stänga dessa appar efter att ha hittat dem. Efter kommunikationen (wifi, radio, GPS) är tredjepartsappar den främsta anledningen till att batteriet tappas ur. Så navigera till inställningarna för din Galaxy S6 eller S6 Edge och sedan batterisyn, se sedan vad alla appar förbrukar mer batteritid.

Om du ser att vissa appar är synderna, antingen avinstallera dem eller tvinga stäng dem. För de viktiga apparna kan du installera om dem för att se resultatet.

Stäng av kommunikation när de inte används

Glöm inte att stänga av Bluetooth-tjänsten, Wifi, GPS, mobildata och NFC när du inte använder dem. Dessa tjänster tömmer inte bara batteriet snabbare utan saktar också ner telefonens prestanda genom att ständigt uppdatera. Stäng av dem genom att gå till Inställningar och aktivera dem bara när du behöver använda dessa tjänster.

Starta om din enhet

Det rekommenderas alltid att starta om din telefon när någon typ av problem som batteriutsläpp, prestanda, överhettning eller kameraproblem uppstår innan du fortsätter med andra lösningar. Om du vill starta om telefonen håller du ned strömbrytaren, det kan lösa problemet tillfälligt.

Inaktivera platstjänster

Om du inte använder kartor eller liknande appar behöver du inte använda platstjänster. När du behöver använda sådana appar kan du aktivera tjänsterna vilket är ganska enkelt. Så stäng av tjänsten för att förbättra batteriets livslängd. Inaktivera platstjänster genom att gå till Inställningar.

Ta bort oanvända appar

Detta är en av de bästa lösningarna för Galaxy S6-batteriets avloppsproblem. Förutom att förbättra batteriets livslängd förbättrar denna process också telefonens prestanda. Avinstallera de oanvända apparna för att frigöra utrymme och för att snabba upp din telefon. Försök att radera de större spelen som tar enormt utrymme, oroa dig inte informationen för de flesta spel som Temple run sparas i Game Center, så du behöver inte börja om från början om du vill spela dem igen.

Batteriladdningscykel

Det är viktigt att låta din telefon gå igenom en laddningscykel minst en gång i månaden. Det innebär att du laddar batteriet 100% och använder telefonen tills den stängs av på grund av lågt batterinivå. Det är bra för batteriunderhållet och för att få exakt batterianvändningsdata.

Inaktivera aviseringar

Att få aviseringar för varje app är inte bara irriterande utan förbrukar också batteri och processhastighet. Så de appar för vilka du inte behöver aviseringar stänger av den här funktionen för dem.

Använd lägena Energisparläge och Ultra

Navigera till Inställningar> System> Batteri så hittar du två batterisparlägen - Ultra-energisparläge och Energisparläge. Energisparläge minskar ljusstyrkan, begränsar processorns prestanda och tar hand om andra små saker för att förbättra batteriets livslängd. Det låter dig använda telefonen utan några snygga saker som skärmen i tid och vibrationer.

Du kan aktivera ultraströmsparläge vid den kritiska tidpunkten när varje droppe batteri betyder mycket. Det begränsar antalet appar som du kan använda och aktiverar ett gråskalatema till din enhet.

Använd dessa lägen när du behöver spara batteri och inte är hemma.

Utför en fabriksåterställning

Om du försökte alla ovanstående steg för att lösa Galaxy S6- eller S6 Edge-batteridrivningsproblemet men ingen av dem fungerade för dig, är det dags att göra en fabriksåterställning för att återföra telefonen till scenen som den var vid tidpunkten för köpet . För det:

Gå till Inställningar> Personligt> Säkerhetskopiera och återställ. Denna process raderar all data från telefonen så att du kan säkerhetskopiera viktiga data.

Om fabriksåterställning inte heller fungerar måste du köpa ett batteripaket.

Se för mer hjälp

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found