Guider

Hur du döljer din profil på Facebook

Facebook har många olika sekretessinställningar som du kan styra vem som kan se dina inlägg. Med hjälp av dessa sekretessverktyg kan du vara helt osynlig på Facebook, beroende på hur du konfigurerade din profil. Det finns ett sätt att tillfälligt dölja din profil på Facebook, vara osynlig, men att fortsätta vara närvarande på detta sociala nätverk. Den här guiden visar hur du döljer din profil på Facebook.

Du kan också läsa: Så här laddar du ner videor från Facebook utan tredjepartsprogram

Hur du döljer din profil på Facebook

Om du vill dölja din profil för de andra måste du följa dessa sex steg:

Dölj dina framtida inlägg

När du klickar på hänglåsikonen i det övre högra hörnet får du en rullgardinsmeny. Klicka på "Sekretess" och sedan på "Vem kan se mina saker" som innehåller "Vem kan se mina framtida inlägg". Det här alternativet ska alltid vara inställt på "Vänner" eller "Anpassad" - en speciell lista över vänner som du kan lägga till manuellt. Naturligtvis kan du också välja ett alternativ - "Endast jag", i det här fallet kan bara du se dina inlägg.

Dölj inlägg från det förflutna

För att kontrollera vem som kan se inlägg som du redan har delat på Facebook, från samma meny, klicka på "Begränsa tidigare inlägg" <"Begränsa gamla inlägg" och bekräfta åtgärden genom att trycka på "Bekräfta" -knappen.

Dölj ditt namn från sökningen

I samma meny finns alternativet "Vem kan slå upp mig?" där du kan ta bort alternativet att människor kan hitta dig på Facebook med din e-postadress eller telefonnummer.

Dölj ditt namn från sökmotorer

Dessutom kan du ställa in att ingen kan hitta dig på Facebook, och i samma meny (nedan) finns det ett alternativ som du kan inaktivera om du inte vill att ditt namn ska visas i sökmotorerna. (Vill du att sökmotorer utanför Facebook ska länka till din profil?). Klicka på länken "Redigera" och avmarkera det givna alternativet.

Stäng av taggning

Du kan undvika att någon taggar dig på ett foto eller i inlägget utan att ens fråga dig genom att ändra inställningarna i avsnittet "Tidslinje och märkning". Hitta alternativet "Granska inlägg som vänner taggar in dig innan de visas på din tidslinje?" och slå på den. Därefter kommer du att få ett meddelande när någon försöker tagga dig, och du kommer att ha möjlighet att välja vad som kommer att finnas på din profil.

Avsluta alla applikationer

Med hjälp av applikationer samlar Facebook in mer information om användare. För att undvika detta, i menyn, hitta "Apps" och titta på applikationer som du har loggat in och koppla bort dem.

Bildkälla: www.kuleuven.be

Du kan också läsa: Hur man skapar animerad GIF från YouTube-videor