Guider

Hur du fixar LG G3 slås inte på

När LG G3 släpptes officiellt blev det direkt en av de mest populära enheterna i världen och det är det fortfarande. Det finns så många saker att älska med den här smarttelefonen, med sin design, funktioner och prestanda. Du kommer knappast att hitta enhetsanvändarna inte klagar på, så det är inte så konstigt att se människor som rapporterar alla typer av LG G3-problem. Även den minsta bugg med telefonen kommer att irritera dig, men låt oss inse det - det värsta problemet är när enheten inte slås på. Det finns massor av problem du kan lösa på egen hand och med lätthet, till exempel prestandaproblem, appar som kraschar eller fryser, långsam Wi-Fi-anslutning och några andra. Men när det gäller den här finns det bara några få saker du kan prova innan du tar din enhet till tjänsten.Vi kommer att dela de få saker du kan göra för att försöka fixa LG G3 inte aktiverar problemet och om dessa potentiella lösningar inte löser problemet måste du kontakta återförsäljaren eller operatören.

Du kan också läsa: Så här fixar du tangentbordslagring på LG G3

Sätt att fixa LG G3 slås inte på

blog.clove.co.uk

Innan du går till lösningarna nedan, notera att du behöver laddaren för att försöka lösa problemet. Se till att du har originalladdaren och se till att laddaren och kabeln inte är skadade. Förbered en extra laddare och kabel för Android (om du har sådana) om din ursprungliga laddare inte fungerar som den ska.

Lösning nr 1: Håll ned strömbrytaren i 10 sekunder

Det första du bör försöka när ett sådant problem uppstår är att trycka och hålla ner strömbrytaren, men se till att hålla den i 10 sekunder.

Lösning nr 2: Anslut din smartphone till laddaren

Även om du är 100% säker på att enhetens batteri inte är tomt, anslut din smartphone till laddaren ändå. Låt den laddas i minst 15-20 minuter, och tryck därefter på strömbrytaren och försök slå på telefonen.

Lösning nr 3: Ta ut batteriet och sätt tillbaka det

Detta kan komma som en överraskning, men många människor hade exakt samma problem med sin LG G3, och i de flesta fall uppstod problemet några dagar efter köpet. Många av dem rapporterade att problemet var löst när de tog bort batteriet väntade några minuter och satte in det igen. Försök med detta, och förhoppningsvis kommer problemet att lösas.

Lösning nr 4: Ta ut batteriet och anslut din smartphone till laddaren

Om du redan har provat lösningen nr 3 och om du har tagit bort batteriet och lagt tillbaka det några minuter efter, kan du prova den här lösningen. Ta ut batteriet, anslut sedan enheten till laddaren och låt den laddas under en viss tid, låt oss säga en halvtimme. Sätt sedan i batteriet igen och försök sätta på enheten igen. Förhoppningsvis kommer den här att fungera.

Lösning nr 5: Utför en hård återställning

Om lösningarna vi nämnde ovan inte löste problemet kan du göra en hård återställning. När du gör det kommer du att återställa enheten till fabriksinställningarna. Tänk på att detta raderar alla dina inställningar, hämtar appar och dina data. Följ stegen nedan för att göra en hård återställning:

  • Håll ned strömbrytaren och volym ned-knappen tills du ser LG-logotypen på skärmen
  • Fortsätt hålla ned Volym ned-knappen och släpp strömbrytaren men tryck på den igen omedelbart och håll kvar den
  • Släpp båda knapparna när skärmen för återställning av fabriksdata visas
  • Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra ner till “Ja” och tryck sedan på strömbrytaren
  • Tryck igen på volym ned-knappen och bläddra ner till “Ja” och tryck på strömbrytaren
  • Telefonen återställer nu fabriksdata.

Som vi nämnde vid tiggeri av den här artikeln finns det inte många saker du kan göra när enheten inte slås på. Om dessa potentiella lösningar inte fungerar för dig, ta din enhet till din operatör och be om en ersättningsenhet.

Bildkälla: www.droid-life.com

Du kan också läsa: Hur man fixar problem med LG G3-överhettning

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found