Guider

Hur man tar bort Pagefile.sys i Windows 10

Först och främst, vad det är pagefile.sys i Windows 10 och varför det är nödvändigt? pagefile.sys är en del av det virtuella minnet och Windows använder den här filen som en tillfällig lagring för att köra program / data). Moderna spel, videor, grafik etc. fyller enkelt ditt 8 GB RAM-minne. I det här fallet används personsökningsfilen. Personsökningsfilen är som standard här i systemdrivenheten: C: \ pagefile.sys. Denna handledning visar hur du tar bort pagefile.sys i Windows 10.

Du kan också läsa: Så här ändrar du färg i titelraden i Windows 10

Hur man tar bort Pagefile.sys i Windows 10

www.howtogeek.com

Ta bort pagefile.sys

En av huvudanvändarens frågor är - är det möjligt att ta bort filen pagefile.sys. Ja, det är det, och nu kommer vi att förklara hur du kan göra det.

För att ändra sökfilsinställningarna i Windows 10, gå till "Kontrollpanelen" och välj "System", klicka sedan på "Om" <"Systeminfo" <"Avancerade systeminställningar" och klicka på "Inställningar" under " Fliken Avancerat. Klicka sedan på fliken "Avancerat", klicka på "Ändra" under "Virtuellt minne".

Som standard hanterar Windows automatiskt filstorleken pagefile.sys, och i de flesta fall är det det bästa alternativet. Men om du vill ta bort pagefile.sys måste du göra detta - avmarkera "Hantera automatiskt sökfilsstorlek för alla drivrutiner" och ställ in alternativet "Ingen personsökningsfil." Du kan också ändra filstorleken och ange på egen hand.

I slutet klickar du på "Apply" och "OK" och startar om datorn. Filerna swapfile.sys och pagefile.sys ska försvinna från hårddisken.

Om du någonsin ändrar dig och bestämmer dig för att lägga tillbaka den här filen markerar du kryssrutan "Hantera automatiskt personsökningsfilstorlek för alla enheter" och klicka på "Verkställ" och "OK".

Bildkälla: www.reddit.com

Du kan också läsa: Så här återställer du byggnader och avinstallerar uppdateringar på Windows 10

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found