Guider

Hur du löser problem med överhettning av Galaxy Note 5

Efter att ha köpt Galaxy Note 5 har många av användarna klagat på att deras Note 5 blir varm efter flera timmars användning. Ett annat fall när telefonen överhettas är när smarttelefonen lämnas i värmen under lång tid. För alla användare som har erfarenhet av att Not 5 får heta problem, se till att du läser följande artikel och sedan hittar rätt lösning.

Överhettning av Galaxy Note 5 är en vanlig fråga och konsekvensen av det är att batteriet i Galaxy Note 5 tappar väldigt snabbt. Problemet med överhettning kan också uppstå om du inte har optimerat dina batteriinställningar och andra inställningar på telefonen för optimal prestanda. Följ lösningarna nedan för att åtgärda anmärkning 5 för att få heta problem.

Läs också: Hur man återställer en frusen Galaxy Note 5

Lär dig här: Så här åtgärdar du problem med anslutningen till Galaxy Note 5

METOD 1: ANVÄND EN APP FÖR ATT MINSKA BATTERIET AVLOPPAR PÅ GALAXISKA NOT 5

Du kan installera en app och du kan spara batteritid eller åtminstone hålla koll på den. Du kommer att se vilka appar som äter batteriet, och du kan också placera alla dina appar i viloläge och applikationen aktiveras bara när du väljer att starta appen.

www.gizmodo.co.uk

Greenify-applikationen är en av de bästa applikationerna för att spara batteri och när du har installerat den kommer den att kontrollera hur länge de andra programmen har varit inaktiva och sedan placerar de dem i viloläge. Nu, eftersom det inte finns några appar som körs i bakgrunden, kommer du definitivt att se batteriets livslängd och nu blir din anteckning 5 hett problem kommer också att lösas eftersom ingen annan applikation kommer att köras i bakgrunden och ditt batteri kommer inte att användas uttömmande, därför blir det inte varmt längre.

METOD 2: ÄNDRA DIN GPS-INSTÄLLNING OCH SYCN-INSTÄLLNING FÖR ATT UNDVIKA UPPVÄRMNINGSFRÅGOR

Gå till Inställningar> Plats och sedan Läge och du hittar tre alternativ: Hög noggrannhet som använder GPS, Wi-Fi och mobilnätet på din telefon för att bestämma din exakta position som använder mycket kraft och Not 5 blir varm. Ett annat alternativ är Battery Saving som minskar batteriets urladdning och bara använder GPS på din enhet och inget annat.

Så du kan justera dessa inställningar som du vill och spara batteritid och spara din anteckning 5 från att bli varm.

METOD 3: KONTROLLERA VILKA APPAR ÄTAR DIN BATTERILIV

Gå till Inställningar> Enhet> Batteri så ser du exakt vad som gör att ditt Samsung Galaxy Note 5-batteri tappar snabbt och du kan sedan justera det för att förbättra batteriets prestanda. Du kan klicka på den prickade ikonen längst upp till höger på skärmen och där kommer du att få ett batterisparalternativ. Om du aktiverar det här alternativet kommer det att fråga dig när du ska aktivera det med 5% eller 15%. När alternativet slås på kommer det definitivt att begränsa överanvändningen av ditt batteri och det kommer också att döda bakgrundsprogrammen. Du kan också gå till batterialternativet och kontrollera detaljerna om vilket program som använder hur mycket batteri och vilket program som äter hur mycket av ditt RAM-minne. Om du ser ett program som äter för mycket av din kraft,då kommer den applikationen att vara ansvarig för överhettningsproblemen i din telefon och det är bättre att avinstallera den applikationen eller att tvinga stoppa den så att batteriet inte förbrukas snabbt.

www.androidcentral.com

METOD 4: KALIBRERA SAMSUNG NOT 5 BATTERI

Du kan också kalibrera ditt Note 5-batteri så att du får rätt statistik över telefonens batteri. Här visar vi dig hur du kalibrerar din telefon

  • Släpp din not 5 tills den stängs av
  • Slå på den och låt den stängas av
  • Låt telefonen ladda och gör den 100% medan telefonen är avstängd
  • Koppla ur telefonen
  • Slå på telefonen och ladda telefonen igen till 100%
  • Koppla ur telefonen och starta om den igen och om batteriet inte är 100% laddat igen
  • Upprepa denna cykel tills det står 100% utan inkopplad och indikatorn säger 100%
  • Ladda ur telefonen till 0% och låt den stängas av
  • Nu igen fulladdad och din telefon fungerar normalt.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found