Guider

Google Pixel Watch: Pris, släppdatum, funktioner, rykten och nyheter

Google kommer inte att låta Samsung och Apple ha alla lagrar eftersom rykten talar om att företaget kan lansera Google Pixel Watch och slutföra deras spännande sortiment. Efter att ha blivit av med Nexus-enheterna som brukade vara mycket billigare och lättare att komma åt för de flesta, släpptes Pixel-telefonerna som är toppen av linjen smartphones som kostar nästan $ 1000 och gör det svårt för alla att göra köpet.

Att sätta stopp för detta och även att konkurrera starkt mot sådana som OnePlus-telefoner och andra mellanklassmodeller från Samsung, har flera rykten nästan bekräftat att Google Pixel 3a och Pixel 3a XL-telefonerna är planerade att lanseras i det kommande Google-evenemanget. Vid sidan av det spekuleras också, baserat på ett par läckor, att företaget faktiskt kan lansera den Android-vänliga Pixel Watch.

Smartwatchmarknaden avtar just nu eftersom den inte såg en så massiv användning som smartphones. Många människor köper det och Apple Watch rapporterar en bra försäljning men jämfört med det finns det inga starka lanseringar i Android-segmentet. En Pixel-certifierad produkt kan äntligen ge pushen som marknaden behöver och den kommer också att ha en större räckvidd om den har alla funktioner i kombination med en prislapp som inte skulle skrämma köpare från att gå för det. Dessutom gör kompatibiliteten med alla större Android-telefoner det lättare för användare, eftersom du bara behöver en kompatibel Android-telefon för att använda den och inte är begränsad till bara Pixel-telefoner.

Originalläcka framkom månader sedan

Den ursprungliga läckan kom från ingen ringare än Evan Blass, en av Twitters mest berömda kändisar, känd för sina autentiska läckor. Den här månaden gick han framåt och släppte högkvalitativa bilder av de ryktade Pixel 3a-enheterna i all sin glans. Eftersom Twitter-kändisarna har ett mycket starkt rykte för sina inre källor, när han twittrade att det tillsammans med de två telefonerna skulle kunna finnas en smartwatch också, det var inte lätt att bara borsta bort det.

Den enda fångsten just nu är att det finns väldigt lite info eller läckage med avseende på klockan just nu. En massa information kom ut tidigare, men när händelsedatumet kommer i närheten har vi mest läckage relaterade till telefonen. Men det betyder inte att du inte kan förvänta dig att smartwatchen ska vara en del av tillkännagivandet. Det fick bara inte så mycket uppmärksamhet som dessa mellanklass-smartphones som kommer att ha en flaggskeppskamera men prissatta till bara $ 400 för basmodellen, vilket gör det till ett mycket prisvärt val för de flesta.

Förutom Pixel 3, Pixel 3 XL och andra generationens Pixel Buds berättar en pålitlig källa - med hög tillförsikt - att Googles fallhårdvaruhändelse också kommer att introducera en Pixel-märkt klocka. Ha en bra sommar!

- Evan Blass (@evleaks) 10 maj 2018

Google Pixel Watch-design och tekniska specifikationer

Enligt en läcka arbetar Google enligt uppgift på tre olika klockor som går under namnen, Ling, Triton och Sardine. Med den minimala tillgängliga informationen är det inte klart om det är tre olika mönster eller bara olika storlekar. Apple har två olika storlekar och det skulle inte vara förvånande om Google vill erbjuda fler storleksval för att behaga alla kön såväl som människor i alla åldersgrupper.

Uppenbarligen, när den lanseras, kommer klockan att ha en stor samling remmar att välja mellan, vilket gör det ännu mer tilltalande för publiken. Klockorna kommer också att finnas med 4G-anslutning samt Wi-Fi-varianter; den senare kommer att vara billigare i prissättning jämfört med de med LTE-anslutning. De flesta användare kanske bara vill ha en klocka som hjälper dem att hålla reda på sin aktivitet, hälsa och eventuellt hjärtfrekvens.

Google har varit mycket angelägen om att göra rundade smartwatch-ansikten och det passar också bra med deras Android Wear-design. Det finns inga läckor som ger oss en inblick i vad vi kan förvänta oss, men när vi följer vad företaget har gjort hittills kommer de troligen att släppa alla klockor med rundad design. Det kommer att vara tilltalande för massorna, eftersom den minimalistiska designen i kombination med ren Android-upplevelse gör den till den mest älskade klockan. Företaget håller på att lansera en nyare version av Android Wear samt Android 9.0, vilket kommer att leda till en framtid där Google har alla sina bästa produkter i olika prisklasser.

Inspirationer från Samsung Smartwatches

Samsung har redan uppnått rundade ansikten och det kan tvinga Google att göra detsamma med 320 x 320 pixlar upplösning. Under huven sägs produkten drivas av Qualcomm Snapdragon 3100-processor som exklusivt har utformats för kompakta enheter. Det är under utveckling med ett kodenamn Black Ghost och den primära fokus för denna processor är att ge maximal batteritid så att du inte behöver ladda din klocka flera gånger.

Google borde förmodligen tillåta människor att använda remmar från tredje part som möjliggör en helt ny nivå av anpassning. De olika anpassningsalternativen som finns tillgängliga kommer att locka fler användare att kolla in smartklockan som främst används som ett hälsoövervakningssystem och att kolla in aviseringar utan att förlita sig på telefonens skärm hela tiden. En annan läcka tillägger att teamet planerar att förbättra batteriets livslängd och göra det till en enhet som alltid är på så att du snabbt kan veta vad som händer. Funktionen gör det också mer till en vanlig klocka som gör att användare kan se tiden utan att behöva trycka på och väcka enheten.

Bekväm design att använda

Ett nyligen inlämnat patent från Google föreslår att de kommer att gå med remmar för snabbkoppling. Fördelen är att istället för att behöva ta bort remmen manuellt eller använda något verktyg, kommer det att tillåta användare att bara trycka på en knapp eller släppa ett lås för att omedelbart byta remmen. För köpare som är väldigt angelägna om anpassning och vill köpa ett dussin remmar som de kan byta mellan, verkar denna idé som det bästa sättet att gå igenom.

Patentet föreslår också att företaget planerar att använda magneter som kommer att användas för att hålla remmarna ordentligt på plats. Men du rör dig, vare sig det är löpning, träning i gymmet eller simning, remmarna faller inte av vilket gör dem mycket tillförlitliga. Google kommer definitivt att komma med en stor samling band för att få saker att gå, men bara när tredjepartsproducenter lanserar sina kollektioner med unika mönster, kommer det verkligen att vara ett sätt för köpare att bygga sin egen samling. De färgglada remmarna spelar en stor roll när det gäller att göra smartwatchen till en vardagsklocka snarare än en teknologisk gadget som hittills har hindrat dess omfattande användning.

Android Wear för Google Watch

Pixel Watch kommer uppenbarligen att köras på Android Wear som är den mobila versionen av Android OS och som redan används av Samsung, Huawei, LG och andra smartwatch-tillverkare. Det förväntas att företaget kommer att fokusera på att tillhandahålla ytterligare funktioner och hålla det övergripande gränssnittet rent. Pixel-utbudet av produkter utmärker sig alltid som det bästa för att tillhandahålla Vanilla Android-upplevelse och konvertering av detsamma skulle definitivt hjälpa företaget att vinna fler kunder tillsammans med några exklusiva funktioner.

Bortsett från detta kommer operativsystemet och de appar som släpps för klockan att ha ett starkt fokus på hälsa och fitness. Genom åren har tillverkare funnit att den inte exakt ersätter telefonen på grund av dess begränsade storlek och funktionalitet. Det är dock en utmärkt enhet för att hålla reda på din sömnrutin, kalorier som du brände, mil gick och så vidare. När den kombineras tillsammans med pulssensorn som nu finns på en rad enheter skulle det bli den perfekta fitnesskompaniet.

Klockans ansikten var en av försäljningsställena för Apple Watch som släpptes den här generationen och Pixel Watch kommer att ha ett starkt fokus på det. Istället för att gå med alla klockans ansikten från första partiet kommer Android troligen att ha massor av dem möjliga av tredjepartsutvecklare. Det kommer också att ha Google Coach, en träningsversion av Google Assistant som håller dig reda på alla dina aktiviteter.

Prissättning och släppdatum

Nästa Google I / O-händelse är planerad att äga rum den 7 maj och det kommer att bli evenemanget där företaget kommer att släppa sina mellanstora Google Pixel 3a och Pixel 3a XL smartphones. Deras prissättning förväntas börja vid $ 400 vilket gör det mycket överkomligt med tanke på hur kraftfull deras kamera är. Bortsett från det kommer Google uppenbarligen att prata om sina framtida Android OS-versioner för alla flaggskeppssmartphones som släpptes 2019.

Evenemanget kan också bevittna lanseringen av Pixel Watch även om det inte finns några fasta rykten om det. Medan Twitters Evan Blass delade läckan för ett par månader sedan och det finns läckor relaterade till kodnamn för tre olika klockor, men vi har ännu inte sett faktiska mönster, hårdvara, specifikationer eller prissättning. Pixel-sortimentet är definitivt inte för massorna eftersom det fokuserar på att konkurrera med Samsung och Apple när det gäller prissättning. Detta leder till ett antagande att Pixel Watch kanske på samma linjer.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found